Alternativ till snabblån / smslån

Vad finns där förutom snabblån?

Alltomsnabblån.se har länge haft fokuset på att informera / jämföra snabblån och det är också där huvudfokuset ligger för stunden. Vi skriver givetvis även om liknande lån som privatlån då det ligger så nära inpå snabblån som ämne och även andra liknande lån och krediter.

Fokuset måste ändå ligga på att kunna låna pengar snabb och det är mycket därför som våra ämnen snurrar runt snabba lån. Det finns både fördelar och nackdelar med att låna snabbt. Den största nackdelen med att ta snabba lån är att det kostar extra jämfört med traditionella lån då säkerheten är sämre för banken.

Men fördelarna väger oftast tyngre än nackdelarna och det är detta som konsumenterna efterfrågar. När smslån / snabblån kom ut på marknaden 2006 så vart villkoren ganska då dåliga, men efter flera år har politikerna lyckats ändra flera dåliga saker med just smslån.

Även idag så ligger där flera förslag på fortsatta ändringar i smslånebranschen, definitivt till det bättre för konsumenten. Mer om dessa framtida förslag finns att läsa om i våra nyheter, dessa förslag till ändringar kommer först 2018 om de röstas igenom.

 

Mindre privatlån

Det går bra att ta smålån även med vanliga privatlån och det finns långivare som accepterar vanliga privatlån ner till 1000  kronor. Vanligtvis så går det inte att ta privatlån på så små belopp och går man ner till sin lokala bank för att låna 1000 kronor så går det oftast inte.

Oftast är det större beloppsgränser på privatlån som 10 000 – 400 000 kronor. Mindre belopp på 1000 – 3000 kronor är inget som bankerna tjänar några större inkomster på. Det kostar mer att sätta upp det än att få in bra ränteintäkter.

Givetvis finns det långivare på nätet som beviljar mindre privatlån och som betalar ut snabbt. I våran jämförelsetjänst kan du hitta långivare som erbjuder mindre privatlån. Vissa långivare tillåter även betalningsanmärkningar och så vidare.

Ett privatlån har en lägre ränta och en längre avbetalningsperiod jämfört med t.ex. smslån, ett bättre alternativ många gånger om man inte behöver pengarna inom någon timme.

 

Onlinekredit / kontokredit

Det senaste inom snabblån är så kallad kontokredit / onlinekredit vilket har flera stora fördelar framför vanliga snabblån. Den stora fördelen med kontokrediten är att man slipper ansöka om lån flera gånger för att låna småsummor.

Genom att ansöka om t.ex. 10 000 kronor på kontokredit så kan man själv välja hur mycket man vill använda för tillfället. Kanske räcker 2000 kronor till en början och om det skulle visa sig att man behöver ytterligare några tusen kronor så för man enkelt över till sitt vanliga bankkonto efter behov.

Mindre kreditupplysningar med kontokredit

Detta betyder att man slipper nya kreditupplysningar med mera, vilket kan ha en negativ effekt på ens kreditvärdighet. Enda gången det tas en kreditupplysning är när själva krediten beviljas.

Onlinekredit eller kontokredit som det ibland kallas för är fortfarande under utveckling och vi ser allt fler långivare som erbjuder denna typ av låneform. Vissa långivare försöker till och med omvandla sina traditionella snabblån till just kontokredit.

Troligtvis så kommer vi får se väldigt mycket nytt inom detta segment inom den närmsta framtiden.

 

En bransch som ständigt förändras

Snabblånebranschen har en väldigt hög konkurrens vilket också påverkar innovationen i branschen. Detta är så klart väldigt positivt för kunden många gånger och det hjälper till / accelererar utvecklingen i lånebranschen. Det är tydligt att de vanliga bankerna har svårt att hänga med i utvecklingen och det kommer definitivt inte bli enklare i framtiden.

Framtiden

De vanliga bankerna idag är i princip helt nischade till bolån och större privatlån. I andra låneformer så har de ingen makt längre och frågan är om de kommer lyckas hålla makten även i dessa låneformer i framtiden.

Vi är övertygade om att där kommer fler framtida lösningar till snabba lån eller enklare sätt för att låna mindre belopp. Vi tycker själva att onlinekrediter / kontokredit är en väldigt intressant lösning och som kringgår flera dåliga saker som kreditupplysningar för varje småbelopp man lånar. Kreditupplysningar är inte anpassade efter snabblån och det är därför det är ett sådant stort problem än idag.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.