Direkt utbetalning Handelsbanken

Det är oftast inga problem med att hitta en långivare som betalar ut direkt till kunder med Handelsbanken och troligtvis så är Handelsbanken den mest populära storbanken hos långivarna.

Det finns gott om långivare som gör direkt utbetalning på vardagar samt helger och i vissa fall även kvällar. Kvällar är dock ganska ovanligt även hos de andra storbankerna och de flest långivare som gör direkt utbetalning på kvällar gör det senast 21:00 på vardagar.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

BeloppUtbetalningstider
Visa fler snabblån

 

Handelsbanken – En populär storbank bland långivarna för direkt utbetalning

Handelsbanken är en av de vanligaste storbankerna när det kommer till direkt utbetalning hos våra långivare inom snabblån. Faktum är att de flesta långivare som erbjuder direkt utbetalning vardagar och helger använder sig av Handelsbanken, även Nordea är populärt.

Varför vissa storbanker är mer populära än andra vet vi inte riktigt, men vi skulle gissa på att Handelsbanken erbjuder ett bättre avtal än t.ex. Swedbank. Tittar vi på Swedbank så finns där inte alls lika många långivare även om det är över 4 000 000 svenskar som använder deras banktjänst varje dag.

Har du Handelsbanken så har du goda möjligheter till att hitta en långivare som betalar ut samma dag som du gör din låneansökan. Detta gäller både direkt utbetalning vardagar samt på helgerna då direkt utbetalning fungerar på båda.

 

Tänk på detta när du letar efter direkt utbetalning till Handelsbanken

  • När du tittar efter en långivare här på Allt om Snabblån så var väldigt uppmärksam på de utbetalningstider / kontorsöppettider vi har angett. Det är nämligen så att långivarna endast betalar ut under dessa öppettider då det måste finnas personal på kontoret när ansökan kommer in. Letar du då lån på natten eller efter dessa utbetalningstider så kommer lånet att betalas ut nästa gång personalen kommer in på kontoret hos långivaren.
  • För att direkt utbetalning till Handelsbanken ska fungera så bra som möjligt så är det extra viktigt att låneansökan kommer in i tid. Det är oftast ingen bra idé att skicka in sin låneansökan 15 minuter innan de stänger för då är risken stor att de inte hinner behandla ansökan. Ju snabbare du skickar in ansökan desto bättre är det.

 

När direkt utbetalningar lämpar sig bäst

Det finns så klart flera anledningar till varför ett snabbt lån skulle vara bra och då är ett vanligt privatlån inget alternativ då det oftast tar ett par dagar för att utbetalningen ska landa på kontot.

  • Vitvaror – Har en vitvara gått i sönder? kanske har frysen trillat ihop och du behöver införskaffa dig en ny innan mat för flera hundra eller tusenkronor blir förstört.
  • Bilen – Ett vanligt problem är att bilen går i sönder och behöver lagas omgående för att man ska kunna ta sig till jobbet. Då lämpar sig ett snabblån med direkt utbetalning väldigt bra.
  • Shopping – Vi på Allt om Snabblån är egentligen emot snabblån / SMS-lån för shopping då det egentligen inte är någon akut grej. Men det kan dyka upp tillfällen då det ändå lämpar sig med ett snabblån och det kan vara om någon speciell sak är på rea eller när priset är nedsatt tillfälligt.

 

Hur fungerar en direkt utbetalning?

Det är ganska enkelt förklarat egentligen och lite sorgligt på samma gång då storbankerna inte har kommit längre i utvecklingen.

För att överföra pengar till en annan bank så krävs det att man gör överföringen innan en så kallad bryttid uppstår under dagen. Oftast är det flera bryttider under morgonen samt eftermiddagen hos en bank och det är då alla transaktioner genomförs mellan bankerna. Gör du överföringen efter sista bryttiden så kommer överföringen göras nästkommande vardag vid nästa bryttid.

För att komma runt denna problematik så kan man göra utbetalningar inom samma bank då det inte finns några bryttider inom samma bank. Om du någon gång har gjort en banköverföring till någon som har samma bank som du själv så har du kanske märkt att pengarna har överförts direkt. Det är precis detta vi pratar om när vi skriver om direkt utbetalning.

Detta betyder att om du gör din låneansökan 14:00 på en lördag under kontorsöppettiderna så kommer din ansökan behandlas direkt och när långivaren beviljar lånet så görs överföringen direkt.

Om du däremot använder en annan bank som inte långivaren använder så hade pengarna funnits på kontot på måndags morgonen.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.