Ferratum

Ferratum är kanske Sveriges största låneförmedlare inom smslån och kontokredit. Ferratum erbjuder nämligen två olika snabblån, smslån upp till 4 000 kronor eller kontokredit med en kreditgräns mellan 500 – 20 000 kronor.

Fördelar

 • Tillåter betalningsanmärkning
 • Erbjuder både kontokredit & smslån
 • Populärast på AlltOmSnabblån.se
 • Inga avgifter förutom kreditränta
 • Lån utan UC
 • Medlem i SKEF

Nackdelar

 • Maxbeloppet på smslån är 4 000 kr

Villkor

Ferratum har kanske de bästa villkoren i snabblånebranschen och de har valt att köra samma villkor på sina båda tjänster d.v.s. kontokredit och smslån (micro).

 • Accepterar betalningsanmärkning
 • Åldersgränsen är 21 år
 • Kreditupplysningen görs utan UC
 • Folkbokförd i Sverige
 • Inga skulder hos Kronofogden
 • Deklarerad inkomst

Legitimering görs med BankID eller SMS.

Utbetalningstider

Direktutbetalning:

 • Direktutbetalning kväll och helg – Direktöverföring om du har Nordea
 • Direktutbetalning vanlig tid – Direktöverföring alla dagar med rätt bank.

Banker där direktutbetalning fungerar

 • Nordea

Övriga banker

Görs ansökan om lån / utbetalning innan 12:00 en vardag så finns pengarna på bankkontot innan 17:00. Om ansökan görs efter 12:00 så kommer pengarna finnas på kontot nästa bankdag.

Kundtjänst

Telefon: 020 – 12 30 30

 • Vardagar 08:00 – 21:00
 • Lördagar 11:00 – 18:00
 • Söndagar 11:00 – 18:00

Ferratum Bank p.l.c.
Tagliaferro Business Centre
Level 6, 14 High Street
1551 Sliema, MALTA
VAT: MT 2101-8613

 

Populäraste långivaren i Sverige – snabblån

Medlem hos SKEF

Ferratum är antagligen Sveriges mest populära långivare inom smslån och kontokredit. Båda tjänster har väldigt generösa villkor och från vad vi har sett så är det ingen annan långivare som har så generösa villkor.

Ferratum tillåter till och med låntagare som har flera betalningsanmärkningar, max 6 stycken. Så länge där inte har kommit in en betalningsanmärkning de senaste 6 månaderna. En betalningsanmärkning ligger i systemet i 24 månader.

I våran värld så är Ferratum så pass bra att det är svårt för andra långivare att ens kunna utmana med någon bättre tjänst och villkor. Givetvis så kommer vi se fler långivare som förenklar sina villkor, sänker sina räntor, förbättrar sina tjänster med mera. Men det är tack vare långivare som Ferratum som sätter press på den andra långivarna, perfekt för oss konsumenter.

 

Kundnöjdheten och hög beviljandegrad

Nästan alla som sagt sitt via kundrecensioner eller liknande säger ungefär det samma om Ferratum. Ferratum är bäst. Hos Trustpilot ligger just nu omdömet för Ferratum på 8.7/10, vilket är ett av de högst inom snabblånebranschen. Kanske det högsta omdömet hos en långivare i Sverige.

De flesta är alltså väldigt nöjda med tjänsterna som Ferratum erbjuder och för nya kunder går det ibland även att låna helt räntefritt. Detta är ett erbjudande som Ferratum väldigt ofta erbjuder sina nya kunder, där är dock oftast ett maxbelopp på de räntefria lånen.

Beviljandegraden hos Ferratum är också väldigt hög jämfört med andra i branschen. I och med att de tillåter betalningsanmärkningar så gör det att många lånsökare söker sig till just Ferratum då andra långivare inte accepterar det. Det enda riktiga kravet är att man har en deklarerad inkomst och att man inte har några skulder hos Kronofogden.

 

Ferratum Kontokredit

För oss så är inte smslånet lika intressant som kontokrediten hos Ferratum. Även om smslånet är väldigt generöst jämfört med många andra långivare, så är det för oss kontokrediten som är stjärnan i det hela.

Det fina med kontokredit överhuvudtaget är att krediten är vilande tills att man börjar använda det. Detta innebär att ansökan om kontokredit är gratis hos Ferratum och att man har en vilande kreditbuffert som inte kostar något. Perfekt när något oväntat har dykt upp och man behöver få tag i pengar snabbt.

Så när kommer kostnaden? – Det är inte förrns du väljer att ta ut pengar från krediten som det börjar kosta något. Uttagen är kostnadsfria och där är inte heller några fakturaavgifter. Det enda du betalar är för själva månatliga räntan som idag ligger på 9,45%.

 

SMSlån – maxbelopp på 4 000 kronor

Smslån hos Ferratum är inget fascinerande direkt. Det enda som egentligen utmärker sig är de låga kostnaderna för smslånet och den låga räntan.

Det är tydligt att Ferratum har valt att satsa på sin andra tjänst (kontokredit) och vi har full förståelse för det. Då det är en mycket enklare samt flexiblare lösning till snabblån och allt fler långivare väljer att gå över till just denna typ av lösning.

Jämför man priserna för smslån så ligger helt klart Ferratum bra till och den enda stora nackdelen är att maxbeloppet bara är på 4 000 kronor. Men varför inte välja deras kontokredit i stället? Det är samma villkor och kostnader.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.