Finns det snabblån utan kreditupplysning?

Detta är faktiskt en av våra vanligaste frågor vi får in på hemsidan och många har fått för sig att ”utan UC” innebär att man kan ta ett snabblån / SMS-lån utan kreditupplysning. Men så är inte fallet.

Enligt lagen så måste alla långivare ta någon form av kreditupplysning vid varje tillfälle som en kund vill ta ett lån överhuvudtaget. Detta innebär att alla långivare som gör rätt för sig tar en kreditupplysning på dig när du ansöker om ett snabblån eller ett vanligt lån.

 

Utan UC innebär bara att de tar kreditupplysning någon annanstans

UC står för Upplysningscentralen som är den största aktören som säljer kreditinformation och ägs till största del av alla storbanker i Sverige. Det är också anledningen till varför långivare inom snabblån tar kreditupplysning utan UC d.v.s. utan att göra kreditupplysning genom Upplysningscentralen.

Genom att undvika Upplysningscentralen så kringgår man en viss del av den problematik det finns kring snabblån / mindre lånesummor och för många kreditupplysningar. Sen gillar inte storbankerna personer som har tagit SMS-lån eller snabblån vilket i sin tur kan skada en kreditvärdighet hos storbankerna.

Så för att undvika framtida problem med den största kreditupplysningstjänsten i Sverige så väljer de flesta långivare inom snabblån att gå igenom andra tjänster som Biznode eller Creditsafe. Tas kreditupplysningen igenom en annan tjänst som t.ex. Creditsafe så registreras kreditupplysningen där endast.

 

Ett sätt för att smita undan befintliga skulder?

Det är aldrig en bra idé att ansöka om en lån om man redan har befintliga skulder hos andra kreditföretag och det kan skada din privatekonomi väldigt allvarligt en lång tid framåt. Så klart är även de andra kreditupplysningsföretagen duktiga på att hitta befintliga skulder. Det är helt enkelt deras jobb.

Låna inte med fel orsak eller anledning och sitter du redan i en väldigt svår situation så hjälper det inte att låna ytterligare. Tvärtom så förvärrar det situationen allvarligt och det blir svårare att komma på fötter igen.

 

Med ett snabblån tas det kreditupplysning vid varje tillfälle, men Kontokredit är lite annorlunda

Kontokredit är något som har börjat dyka upp allt oftare hos olika långivare i Sverige och vi ser en tydlig ökning med just denna tjänst. Med ett snabblån tas det en kreditupplysning vid varje tillfälle som man vill låna och även hela lånesumman betalas ut omgående.

Kontokredit är lite annorlunda då du ansöker om en kreditsumma som man ska få tillgång till vilket innebär att kreditupplysningen görs när man ansöker om en kreditsumma. Sedan kan du välja fritt när och hur mycket du ska ta ut från denna kontokredit, men det tas ingen ny kreditupplysning när du väljer att överföra pengarna.

Det är bara en av flera anledningar till varför kontokredit har blivit så populärt de senaste åren och varför vi ser allt fler långivare som börjar erbjuda denna lånetjänst.

Se hela listan kontokrediter

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.