Företagslån

Ett företagslån är inget konstigare än ett lån som erbjuds till ett företag i stället för en privatperson. Många gånger så är det ett betydligt högre lånebelopp som erbjuds när det kommer till företagslån. Som företag idag är det tufft med den höga konkurrens som existerar i de flesta branscher och ibland krävs det en ordentlig satsning för att kunna slå sig in på ett segment. Det är oftast då som det krävs lite extra kapital för att kunna göra en ordentlig satsning.

Vid vissa tillfällen kan det även dyka upp affärsmöjligheter under någon period som man driver sitt företag och som kräver pengar som en investering. Då kan det lämpa sig att ta in investerare eller att helt enkelt ta ett företagslån för att inte missa en viktig affärsmöjlighet.

 

Så här kan ett företagslån se ut

Ett företagslån kan se lite olika ut beroende på hur upplägget ser ut för lånet och vilket upplägg som passar dig bäst kommer du kunna lista ut i denna artikel.

Det finns egentligen två olika företagslån att välja mellan. Vad som passar ditt ändamål bättre är det bara du själv som kan avgöra, men vi kommer lite kort gå igenom vilka alternativ du har.

Vanligt företagslån – Blancolån

Det vanligaste företagslånet fungerar precis som ett vanligt privatlån / blancolån d.v.s. du ansöker om att låna en viss summa pengar som sedan betalas ut till ditt företagskonto. Sedan kan du själv administrera vart pengarna ska gå någonstans. Lånet är helt utan säkerhet och löptiderna varierar något, men är oftast längre från 6 till 70 månader beroende på långivare.

Kontokredit

Kontokredit är en annan form av företagslån som är mer flexibelt på det sättet att man ansöker om en kreditsumma på ett konto som man sedan kan plocka ut från efter behov. Detta upplägget passar bäst företag som är under hög tillväxt där krediten fungerar som ett buffertkonto för att betala alla löpande avgifter.


Det mest vanliga är att man tar ett företagslån som fungerar som ett vanligt blancolån då de flesta företag lånar när de vill göra någon form av investering. Det är oftast då som det krävs att man kommer med en klumpsumma för att kunna investera i något.

Sen finns det också fakturabelåning eller andra liknande låneformer, men det är inget som vi kommer ta upp i denna artikel. Det finns alltså ett stort antal olika låneformer inom företagslån.

 

Ta ett företagslån via den vanliga storbanken eller göra det genom internet?

Välj det som är mest smidigt för dig, men om du vill försöka ta ett företagslån genom de vanliga storbankerna så kan du enkelt räkna med att behöva besöka ett av deras kontor.

Väljer du däremot andra långivare så räcker det oftast med att skicka in sin låneansökan direkt via nätet och vissa fall så kan långivaren behöva ringa upp för att diskutera företagslånet.

Men det är inte svårare att ta ett företagslån än att t.ex. ta ett vanligt privatlån. Rutinerna är oftast ganska snarlika och de flesta långivare på nätet har väldigt tydliga rutiner att följa.

 

Mikrolån för företag

Det finns faktiskt långivare som erbjuder smålån / mikrolån som företagslån. För många företag så behöver inte lånebeloppen vara flera hundra tusen kronor för att det ska kunna hjälpa dem med deras verksamhet.

Idag går det att ta företagslån så små som 20 000 kronor hos vissa kreditföretag och för många mindre verksamheter är detta fullt tillräckligt. Mindre lånebelopp kan göra stor skillnad för en verksamhets vardagliga arbete. T.ex. så kan en verkstad köpa in ett dyrt diagnostiksverktyg som behövs i verksamheten eller en reklambyrå behöver investera i en ny färgskrivare.

Om du befinner dig i startgropen med att starta ett företag och är intresserad av att låna utan säkerhet så finns där ett företag som heter Almi Företagspartner AB. De kan låna ut pengar utan säkerhet i form av ett innovationslån eller ett vanligt företagslån.

Hur dessa olika låneformer ser ut kan du läsa om på Almi Företagspartner AB hemsida. De erbjuder nämligen ytterligare låneformer så som tillväxtlån, exportlån, mikrolån med mera. Kraven och reglerna kring dessa låneformer varierar, men allt finns att hitta på deras hemsida.

Almi Företagspartner AB ägs av svenska staten och är skapat för att hjälpa företag i Sverige. De erbjuder flera typer av stödpaket / lån för företag, men också rådgivning om så önskas. Varför? Jo för att hjälpa svenska företag med att lyckas då det gynnar Sverige i längden och med lite extra hjälp så kan även företaget skapa jobbtillfällen i framtiden.

Besök Almi

Fundera kring detta vid ett eventuellt företagslån

  • Hur och till vad ska du låna? Hitta rätt typ av företagslån till rätt typ av ändamål. Om du är osäker kring vad för företagslån du bör ta så finns där alltid någon form av rådgivning. Rådgivningen kan fås via företagsforum på nätet eller varför inte prova på att få rådgivning hos Almsi Företagspartner AB.
  • Beroende på vilken låneform du är ute efter så är det antingen ett lån med säkerhet eller ett lån utan säkerhet. Sen kan utbetalningen se lite annorlunda ut så som t.ex. kontokredit eller att hela beloppen betalas ut direkt.
  • Fundera noga innan du tar ett företagslån genom att gå i personlig borgen för lånet. Hur stor risk finns det med att ta just detta lån. Går det att undvika borgen på något sätt?.
  • Låna inte onödigt mycket pengar och låna endast till det som företaget behöver. Antingen till hela beloppet eller till en viss del. Kanske finns det möjlighet till att skaffa fram pengar till en liten del av beloppet.
  • Har du möjligtvis fått avslag på din låneansökan?, ge inte upp!. Prova helt enkelt med en annan långivare i stället, men försök analysera varför eller fråga varför lånet blev nekat. Kanske är det något som du själv kan ändra på innan du gör en ny ansökan om ett företagslån hos en annan långivare.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.