Hur mycket kan jag låna med ett smslån?

Så hur stort snabblån / SMSlån kan jag egentligen ta?

Detta är en väldigt svår fråga att besvara då alla långivare har sina egna villkor och det skiljer sig jättemycket mellan långivarna. Vanligtvis är det inga problem att ta smålån på 500 – 1 000 även om man inte har någon deklarerad årsinkomst hos de flesta långivare.

Högre belopp över 1 000 kronor kräver nästan alltid en deklarerad inkomst och hur stor den inkomsten måste vara varierar från långivare till långivare.

Vissa långivare som erbjuder SMSlån har satt ett årsinkomst tak på alla sina lån d.v.s. att man t.ex. måste tjäna mer än 80 000 kronor per år för att ens får till ett lån, även de mindre SMSlånen på 500 kronor.

Andra långivare använder sig av individuell prövning för varje personer som försöker ta ett SMSlån / snabblån. Då kan det t.ex. räcka med att ha en årsinkomst på 50 000 kronor för att kunna få ett SMSlån på 2 000 kronor.

Det skiljer sig väldigt mycket mellan långivarna så det är svårt att ge ett tydligt svar på frågan, men nedan hittar du exempel på långivare och deras krav på inkomster.

 

Easycredit – SMSlån

 • 500 – 1 000 kronor – Kräver ingen deklarerad inkomst
 • 2 000 kronor – Måste minst ha en deklarerad inkomst på 50 000 kr
 • 3000 – 20 000 kronor – En årsinkomst på 120 000 kronor

Credigo – SMSlån

 • 500 – 1 000 kronor – Ingen deklarerad inkomst krävs
 • 2 000 kronor – Minst 50 000 kr i deklarerad inkomst
 • 3 000 kronor – Minst 100 000 kr
 • 4000 + – Minst 120 000 kronor i årsinkomst

Fokuslån

 • Fast inkomst på minst 100 000 per år

Mobillån

 • Regelbunden inkomst på minst 150 000 kronor

Som du ser så varierar det väldigt mycket hur stora snabblån man kan ta och det är inte bara inkomsten som påverkar hur stort snabblån man kan ta.

 

Andra saker som kan påverka beloppet på SMSlånet

Det är inte bara den årliga årsinkomsten som påverkar vad eller hur stort snabblån man kan få beviljat, utan det finns även andra saker som kan påverka en negativt.

 • Betalningsanmärkningar – Om du har fått en eller flera betalningsanmärkningar så kan det uppenbarligen påverka din låneförmåga. Flera långivare tillåter betalningsanmärkningar antingen en eller flera, men har satt ett mindre lånebelopp för de som har anmärkningar.
 • Din ekonomiska situation – Ibland kollar långivaren upp din ekonomiska situation för att se om där finns någon risk med att låna ut pengarna. Är det större lånebelopp så är långivaren så klart ännu hårdare och kollar mycket mer noggrant ifall där finns några problem.
 • Tidigare lån – Har du någon gång redan lånat från samma långivare vid ett tidigare tillfälle? kanske skötte du inte betalningarna så bra, vilket garanterat påverkar beloppet du kan låna.
 • Din nuvarande inkomst – Hur säker är din nuvarande inkomst? är det lön? sjukpenning? förtidspensionär? tillfällig anställning?

Långivarna har också oftast helt olika tak på sina SMSlån / snabblån, vissa har enormt stora snabblån upp till 80 000 kronor medans andra bara har belopp på 1 000 – 4 000 kronor. Så även det kan påverka hur mycket du kan låna och har man ekonomiska problem så försvårar det lånebeloppet direkt.

Den deklarerade inkomsten måste inte vara inkomst från en tjänst, men det måste vara någon form av inkomst. Det kan vara från sjukpenning, pension eller annan inkomst så länge det är en taxerad inkomst.

Motbud från långivaren vid ansökningen

En långivare kan komma med ett motbud ibland d.v.s. om du ansöker om ett lån på 5 000 kronor så kan långivaren svara med att du får låna 3 500 kronor i stället. De flesta långivare utvärderar låntagarens ekonomiska förutsättningar och känner de att din möjlighet till att betala av lånet så är det mycket möjligt att de kommer med ett motbud d.v.s. ett mindre lånebelopp.

 

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.