Hur snabbt får jag bekräftelse på lånet?

Bekräftelse på snabblån – oftast snabbt svar

Oftast får du bekräftat om låneansökan går igenom eller inte direkt när du skickar in om att ta ett snabblån. Det är väldigt sällan som det är någon fördröjning på själva resultatet från ansökan och det är bara när där är några konstigheter som det kan uppstå någon form av fördröjning.

Den enda gången där det är fördröjning är när någon information stämmer och långivaren vill ha in ytterligare information innan de är beredda på att låna ut eller inte. Alla banker och långivare är tvingade enligt lag att göra en kreditupplysning på sin låntagare och om där är något som ser konstigt ut så kommer långivaren att fråga om ytterligare information vilket kräver att en anställd kollar igenom ärendet.

Oftast väldigt snabb bekräftelse

Oftast kommer bekräftelsen direkt på skärmen eller efter någon minut via SMS beroende på låneform och långivare.

 

Godkännande av lån för utbetalning

Annars är nästan hela processen idag helt automatisk när det kommer till låneansökan. Godkänner du snabblånets villkor eller erbjudandet som långivaren har givit dig så är det nästan alltid en personal som betalar ut lånet.

Detta betyder att utbetalningen inte sker automatiskt och har långivaren direkt utbetalning till din bank så kan det säkert ta mellan 15-30 minuter innan pengarna finns på ditt bankkonto.

Har du en annan bank så kan det ta upp till en bankdag innan pengarna har överförts och om det är innan 13:00 så är chansen stor att pengarna överförs redan samma dag någon gång under eftermiddagen.

Oftast skickar långivaren ut en bekräftelse via SMS eller mail om när lånet kommer betalas ut och när du kan förvänta dig att pengarna finns tillgängligt på ditt konto.

Har du tagit lån via så kallad kontokredit / onlinekredit så kommer pengarna vara tillgänglig nästan omgående, men sen måste du själv göra överföringen till ditt egna konto vilket går under samma bankregler / överföringstider som vanliga SMSlån.

 

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.