Hur snabbt har jag pengarna på mitt konto?

Stor variation mellan långivare

Det är relativt stor skillnad på hur snabbt pengarna kan betalas ut från långivarna och mycket hänger på när låneansökan kommer in till långivaren. Är det sent på kvällen eller är helg så är det inte alla långivare som öppet vid dessa tidpunkter.

För att en långivare ska kunna betala ut lånet snabbt så måste långivaren ha stöd för så kallad direkt utbetalning och för att hitta långivare som har stöd för just direkt utbetalning så hittar du det i vår snabblån jämförelsetjänst.

Jämför SMS-lån med direkt utbetalning

 

Långivare med direkt utbetalning – vad mer?

Du kanske tror att det räcker med att långivaren har stöd för direkt utbetalning, men så är det inte. Tyvärr ligger bankväsendet efter rent teknologiskt när det kommer till överföringar mellan banker och för att en långivare ska kunna föra pengar så måste du använda vanliga banker.

Vanligtvis tar det ungefär en bankdag för att pengarna ska föras över mellan två olika banker och har man stor otur så kan det faktiskt ta hela två bankdagar, men det är väldigt ovanligt. Görs överföringen innan klockan 13:00 så görs överföringen senare på dagen, så planerar man lite så går det ändå att få pengarna redan samma dag.

Men det finns ett sätt att undgå dessa problem och som allt fler långivare har börjat använda. Det är att långivaren använder exakt samma bank som låntagaren använder. Har du någon gång gjort en överföring till en vän eller en i familjen som har samma bank som dig så har du säkert märkt att pengarna kommer in direkt.

Det är precis detta som flera långivare nu har gått över till att använda då pengarna förs över direkt på sekunden om det är inom samma bank.

 

Långivare har oftast stöd för flera banker för att underlätta direkt överföring

Som vi nämnde ovan så krävs det att långivaren använder samma bank som du gör för att överföringen ska vara omedelbar. För att underlätta det ytterligare för låntagaren så har de flesta långivarna stöd för flera stor banker i Sverige och oftast har de stöd för både Nordea och Handelsbanken av någon anledning.

Det finns dock långivare som har stöd för alla de andra större bankerna i Sverige som Swedbank, SEB med flera. För att ta ett snabblån med direkt utbetalning så måste du helt enkelt välja en långivare i vår jämförelsetjänst som har stöd för just din bank för att det ska fungera.

Tips

En annan viktig sak för att detta ska fungera är att långivaren har öppet när du ansöker om ett snabblån och vill du låna helg eller sent på kvällen så måste du vara extra noga med att de ens har öppet. Det finns långivare som betalar ut även utan personal men det är väldigt ovanligt och det är inte direkt något som långivarna skyltar med.

Förhoppningsvis ser vi att långivare börjar implementera Swish utbetalningar snart, men än så länge känner vi inte till någon som gör detta än.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.