Kortlån

Kortlån erbjuder en av marknadens lägsta räntor på snabblån med lånebeloppen 3 000 – 20 000 kr och med en löptid på 1 – 24 månader beroende på lånebelopp. Kortlån har helt enkelt delat upp sina lånebelopp i olika segment där löptiden ökar med lånestorleken.

Fördelar

 • Väldigt populär långivare
 • Låg ränta på de lägre löptiderna
 • Utan UC.
 • Långa och korta löptider

Nackdelar

 • Tillåter inte betalningsanmärkningar.

Villkor

 • Kortlån accepterar ej några betalningsanmärkningar.
 • Minsta ålder är 18.
 • Möjlighet till att förlänga lånet.
 • Folkbokförd i Sverige och måste även ha BankID

Legitimering sker genom BankID.

Utbetalningstider

Utbetalning kommer göras så fort som möjligt och ansöker du tidigt på morgonen så är chansen stor att lånet betalas ut samma dag, men annars är det nästkommande vardag.

Kundtjänst

Telefon: 08-559 22 396

 • Vardagar 10:00 – 12:00
 • Lördagar stängt
 • Söndagar stängt

Swedish Credit Group AB
Box 396
541 28 Skövde
Organisationsnummer: 556837-5124

 

Kortlån är en populär långivare med låga lånekostnader

Kortlån erbjuder väldigt förmånliga snabblån och framförallt lånebeloppen 3 000 – 6000 kr med korta löptiderna ger låga kostnader om vi jämför med andra långivare i branschen. Löptiden på de olika lånebeloppen skiljer sig lite och Kortlån har valt att dela upp lånebeloppen i så kallade segment där de större lånebeloppen har en längre löptid.

Segment #1 – 3 000 kr

Detta är det bästa alternativet då kostnaden för lånet är som lägst med en löptid på 1 – 3 månader och ju lägre löptid desto billigare blir det.


Segment #2 – 4 000 – 6 000 kr

Nu kan du välja en längre löptid på 1 – 6 månader och även här är det billigare med det kortare alternativet. Även om du väljer en löptid på 6 månader så kan du alltid betala av lånet i snabbare takt eller lösa hela lånet direkt. Låter du t.ex. ett lån 6000 kr fortlöpa under 6 månader så blir lånet ganska dyrt så försök betala av det så fort som möjligt.


Segment #3 – 7 000 – 14 000 kr

Löptiden på dessa lånebelopp är 1 – 12 månader och även här rekommenderar vi att betala av lånen så fort som möjligt för att spara pengar it slutändan.


Segment #4 – 15 000 – 20 000 kr

En löptid på 1 – 24 månader. Att låna genom ett snabblån under 24 månader blir väldigt dyrt och detta är något som du bör undvika vid alla tillfällen. Ett lån på 20 000 kr under 24 månader skulle i slutändan kosta 12,016 kr vilket är ganska mycket pengar. Om du ändå vill låna under 24 månader så bör du försöka betala av extra på lånet vid varje betalningstillfälle för att spara pengar.

 

Omdöme av Kortlån

Vi vet att Kortlån är en mycket populär långivare och tittar vi på deras lägre lånebelopp med korta löptider (1 – 3 månader) så erbjuder Kortlån lån med relativt låga lånekostnader. Faktum är att de är en av de billigaste i branschen med de kortare löptiderna.

Däremot kan vi inte rekommendera de större lånebeloppen med längre löptider och vill man låna högre lånebelopp så finns där bättre långivare. Kortlåns löptider på 12 – 24 månader gör att lånen snabbt blir ganska dyra och tar man ett sådant lån så måste där finnas en plan om att förtidslösa lånet i en snabbare takt än vad som har blivit avtalat.

Förövrigt tycker vi Kortlån erbjuder en väldigt kompetent lånetjänst med en väldigt tydlig fungerande hemsida som de flesta kan navigera på utan några som helst problem. De har även publicerat en kort videofilm om hur kreditgivning fungerar på deras hemsida som man kan se.

Ett litet minus är telefontiderna som faktiskt är ganska dåliga, 10:00 – 12:00 gör att Kortlån har en av branschens sämsta telefonöppettider.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.