Kostar det att ansöka om ett snabblån?

Det kostar inget att göra en ansökan för själva snabblånet

Detta är en relativt vanlig fråga som vi får in ibland och det enkla svaret är att ansökan om lån inte kostar något. Det enda som egentligen kostar dig är att du får en kreditupplysning registrerad i 12 månader och till en viss del så kan detta räknas som en kostnad.

För många kreditupplysning kan helt enkelt kosta dig din kreditvärdighet och för varje kreditupplysning som du drar på dig sänker din kreditvärdighet. Så du bör inte ansöka om ett snabblån bara för att prova och se vad du kan låna då det kan försvåra dina chanser till framtida snabblån i den nära framtiden.

En liten varning

Från vad vi har sett så kostar det inte att ansöka om ett snabblån, men det är egentligen ingen garanti att det inte finns någon rutten långivare som försöker utnyttja läget. Så det är alltid en bra idé att själv kolla igenom villkoren hos långivaren innan man ansöker om ett snabblån.

 

Däremot kan det komma avgifter i form av uppläggningskostnader eller dylikt när lånet signeras

Det är skillnad på att bara göra en låneansökan och att godkänna själva lånet d.v.s. signera ett avtal. Det är inte helt ovanligt att långivare tar ut t.ex. en uppläggningsavgift eller en administrationsavgift när lånet avtalas. Det kan vara allt från 200 – 500 kr beroende på långivare, men i de flesta fall eller de långivare som är populära har inga sådana avgifter.

 

Kontokredit / onlinekredit – En ansökan kostar inte heller något

Den nya populära låneformen är så kallad kontokredit på nätet eller i telefonen.

Många personer ansöker om ett kontokredit som en form av buffert i fall man behöver ta ut ett belopp till något akut. Dessa kontot är gratis att ansöka om och är även gratis efter att kontot har beviljat med att du har tillgång till kontot.

Kostnaden för krediten kommer först när du väljer att göra en överföring från kontokrediten till ditt egna bankkonto. Precis som ett vanligt kreditkort förutom att kreditkort brukar kosta ett par hundra per år för att inneha.

Därför är kontokrediten perfekt som en form av buffertkonto och vanligtvis är där bara ränta på krediten utan några andra avgifter som uppläggningsavgifter eller liknande. Dessutom är räntan oftast lägre än traditionella snabblån.

Mer om Kontokredit

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.