Lån med betalningsanmärkning

Snabblån trots en betalningsanmärkning

Det är inte helt kört att kunna få ett snabblån / sms-lån trots att man har fått en betalningsanmärkning och faktum är att en betalningsanmärkning speglar inte hela ens ekonomi. Det går att få en betalningsanmärkning av flera anledningar och i vissa fall är det väldigt oskyldigt och det kan även vara väldigt temporärt.

Där finns gott om långivare att välja mellan även om du har en betalningsanmärkning, men däremot har du färre att välja mellan. Tyvärr på grund av omständigheterna så är även villkoren sämre, d.v.s. lånet blir mindre fördelaktigt.

Har du flera betalningsanmärkningar så finns det även långivare som tillåter det. En betalningsanmärkning kan vem som helst få och det räcker med att man betalar in pengarna fel och åker på en längre semester.

Har du flera betalningsanmärkningar så ska du nog fråga dig själv om det är lämpligt att ta ett snabblån / smslån igen.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

SMS-lån med betalningsanmärkning

Det finns över 20 olika långivare som erbjuder SMS-lån trots att du har en betalningsanmärkning och även om du har flera stycken så finns där möjligheter till lån.

Kostnaden för sms-lånet brukar vara högre för de som har befintliga betalningsanmärkningar och det är kanske inte så konstigt då dessa låntagare utgör en större risk för långivaren. Där kan även ingå en del krav från långivaren så som att man måste kunna uppvisa att ens ekonomi är i balans vid låneansökans tidpunkt.

Långivaren är inte så mycket intresserad av att veta hur det var förr utan de vill helt enkelt veta hur det ser ut idag och hur möjligheterna ser ut för tillfället.

Skuld hos kronofogden

En betalningsanmärkning är inte en skuld hos kronofogden och har du en skuld hos kronofogden idag så kan räkna med att du aldrig kommer få något lån så länge den skulden finns.

 

När försvinner en betalningsanmärkning?

För många kan en betalningsanmärkning vara ett allvarligt problem då man helt enkelt blir begränsad på flera sätt när det kommer till att låna pengar eller använda andra finansiella tjänster.

Som tur är så varar inte dessa anmärkningar för evigt och om betalningsanmärkningen har uppkommit på ett legitimt sätt så tar det tre år för att bli av med betalningsanmärkningen. Detta gäller bara privatpersoner och för företag är det hela fem år innan det försvinner.

Löptid på en betalningsanmärkning

Det tar tre år innan betalningsanmärkningen blir raderad och för företag så tar det hela fem år.

Det finns så klart olika sätt att få en betalningsanmärkning och vissa sätt är mer eller legitima än andra. Ibland kan det vara helt olyckligt som att du betalar din faktura och åker iväg under en längre tid, men att betalningen har hamnat fel. Går det att bevisa att betalningen har hamnat fel så går det även att få bort betalningsanmärkningen hos kreditupplysningsföretaget, även om det kan ta lite tid.

Det är inte kronofogden som delar ut betalningsanmärkningar utan det är kreditupplysningsföretagen som sköter detta. Den enda inblandningen kronofogden har är att de ligger till grund för beslutet av betalningsanmärkningen.

 

Går det att ta lån trots flera betalningsanmärkningar?

Man skulle kunna tro att långivarna endast skulle acceptera en eller två betalningsanmärkningar, men vissa långivare tillåter över 10 st anmärkningar. För oss på alltomsnabblån.se så tycker vi det är trist att långivare tillåter så många betalningsanmärkningar då det uppenbarligen är personer som missköter sin ekonomi som har så många anmärkningar.

Tyvärr finns det många personer i Sverige som saknar förståelse kring hur lån och krediter fungerar. Sitter man på 10 stycken betalningsanmärkningar så har man helt enkelt inte koll eller så är man extremt nonchalant till sina betalningsskyldigheter.

Flera långivare tillåter upp till >10 stycken betalningsanmärkningar.

Har du flera betalningsanmärkningar och skulle du kunna ha upp emot 10 stycken så kan du förvänta dig att lånet blir dyrt då du kommer få betydligt sämre deal än om du skulle haft noll anmärkningar. Långivaren kommer också ställa betydligt högre krav på din disponibla inkomst så de med säkerhet kan veta att de får tillbaka sina pengar.

 

Större privatlån trots betalningsanmärkning

De flesta tror att det bara går att ta mindre snabblån / smslån när det finns aktiva betalningsanmärkningar, men faktum är att där finns en hel del olika långivare som lånar ut stora belopp trots betalningsanmärkning.

Kraven på dig är högre i och med det finns betalningsanmärkningar hos kreditupplysningföretaget, men det kanske inte är konstigt. Privatlånet blir också många gånger mindre förmånligt jämfört med vanliga lån utan några anmärkningar.

Vi skulle rekommendera att du tar hjälp av en låneförmedlare om du är intresserad av att ta ett större privatlån med betalningsanmärkning då låneansökan endast registreras en gång i stället för flera gånger om du skulle bli nekad hos ett eller flera långivare.

Högre ränta med betalningsanmärkning

Du kan enkelt räkna med att betala en högre ränta bara på grund av att du har en betalningsanmärkning.

 

Dessa krav ställer långivarna när de beviljar snabblån trots betalningsanmärkning

Av naturliga skäl så kommer långivarna ställa helt andra krav när det finns en betalningsanmärkning i bilden och det kommer inte bara ställas krav, utan det kommer även vara under sämre villkor. Med sämre villkor så menar vi att räntan kommer vara högre än vad den hade annars varit.

  • Långivaren / kreditupplysningsföretaget kommer kolla upp din disponibla inkomst och finns där flera anmärkningar så blir det helt klart en bidragande faktor när de gör sitt individuella beslut.
  • Alla långivare har en maxgräns på hur många betalningsanmärkningar som är tillåtet. Vissa har bara en medans andra har över 10 stycken tillåtna. Det brukar vara högre krav desto fler anmärkningar som finns.
  • Åldern kan också spela en stor roll och vissa långivare vill att personen som ansöker om snabblån ska vara äldre om där finns betalningsanmärkningar. När långivaren vanligtvis hade tillåtit snabblån till 18-åringar så kan det krävas en högre ålder när det finns anmärkningar i systemet.
  • När uppstod betalningsanmärkningen? Vissa långivare tillåter inte betalningsanmärkningar som har uppstått det senaste halvåret eller 12 månader.
  • Har du ansökt om att snabblåna ett visst belopp så är det stor risk att långivaren kommer med ett motbud på ett mindre belopp som de känner sig okej med att låna ut.
Långivarens beslut kring huruvida du får snabblånet eller inte kommer vara baserat på din individuella situation och det finns inga garantier att du får lånet eller inte. Det enda man kan göra är att försöka, ibland går det och ibland inte.

 

Källor

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.