Lån med skulder hos Kronofogden

Att låna trots skulder hos Kronofogden

Det är stor skillnad på att ha en betalningsanmärkning och att ha en skuld direkt hos Kronofogden, faktum är att Kronofogden egentligen inte har något med betalningsanmärkningar att göra som de flesta tror.

Du kan läsa mer om det på vår sida om Lån trots betalningsanmärkningar.

Det finns nämligen tre grundregler som långivare vill uppfylla:

  • Låntagaren måste vara över 18 år d.v.s. en myndig person.
  • Personen som ska ta ett snabblån måste vara svensk medborgare och även ha ett svenskt bankkonto.
  • Inga skulder hos Kronofogden.

Har du skulder hos Kronofogden så kan du starkt räkna med att inte få något lån i huvudtaget och så länge du har har ett skuldsaldo hos Kronofogden så bör ditt fokus vara på att bli av med den skulden så fort som möjligt.

 

Det kan vara riktigt tufft att ha skulder hos Kronofogden

Att undvika Kronofogden är för många det viktigaste när ekonomin krisar, vissa gör allt för att undvika inblandningen med Kronofogden. Vissa klarar det, medans andra inte.

För de som hamnar hos Kronofogden inser snabbt hur jobbigt det är, då myndigheten gör allt för att driva in skulden så snabbt som möjligt. Det kan vara allt från att Kronofogden tar den största del av lönen till att myndigheten faktiskt gör ett hembesök för att pantsätta delar eller hela lånet omgående. Hur det går tillväga är lite olika.

Något som är extra jobbigt är att man helt står maktlös när det kommer till andra typer av transaktioner så som enkla bankärenden till tecknande av ett nytt mobilabonnemang. Allt detta blir omöjligt när det finns en pågående skuld hos Kronofogden, saker som man tar för givet blir helt plötsligt jättejobbigt.

Inget lån med skulder hos Kronofogden

Smslån / snabblån eller någon form av kredittjänster blir helt omöjligt att ta så länge det finns ett skuldsaldo hos Kronofogden.

 

Så får du in pengar trots skulder hos Kronofogden

Det är som sagt helt omöjligt att ta något lån med skulder hos kronofogden, men det finns bra sätt för att både bli av med skulden samt få in lite pengar omgående. I den här typen av situationer så gäller det att ha lite fantasi och med lite fantasi så kan man komma långt och i vissa fall förbättra eller lösa sin problematiska situation.

Sälj av saker på loppis eller Blocket

Det snabbaste sättet för att få in pengar omgående är att börja sälja av saker på Blocket eller på ett lokalt loppis i stan / byn. Man kan nästan sälja vad som helst på Blocket eller på loppis, även om det inte är några enorma pengar så är det viktiga pengar.

Många bäckar små gör en stor å.

Med en skuld hos Kronofogden så gäller det att få in pengar omgående så man kan bli av med skulden och är man tillräckligt snabb så går det att bli av med den innan de gör sin utmätning på lön eller bohag. Ju tidigare desto bättre.

Pantbanken

Pantbanken är också ett annat väldigt bra sätt för att få in pengar omgående och här skiljer det sig väldigt mycket jämfört med att sälja en sak på blocket. På pantbanken kan du belåna en värdefull sak där pantbanken ger en viss summa pengar för prylen och sen har du chansen att köpa tillbaka prylen inom en övertalad tid.

Du kommer så klar behöva betala något extra för att kunna köpa tillbaka prylen, en form av ränta. Det kan kännas katastrof att behöva pantsätta något som man har ärvt av någon, men det är bättre det än att Kronofogden kommer och tar prylarna i hemmet.

Pantbanken godtar inte skräp

Tänk på att pantbanken inte godtar vad som helst, utan det bör vara prylar som har något värde och du kommer inte få betalt för 100% av värdet på saken.

 

Undvik ytterligare lån när det finns skulder

Det finns ingen meningen med att dra på sig ytterligare skulder när det redan finns skulder som behöver betalas av. Även om skulden inte är hos just Kronofogden utan någon annan part som vänner, familj eller någon annan så måste prioritering vara att betala av skulden omgående.

Annars riskerar du att hamna ännu längre ner i skuldträsket och det värsta som kan hända är att ekonomin inte ens räcker för att betala av räntekostnaderna som uppstår med så många skulder. Det är absolut det farligaste som kan hända och efter det så snurrar skuldspiralen allt snabbare för varje månad som går och det blir omöjligt att vända.

Det finns sätt för att vända denna typ av negativa trender som att samla lån med mera, men det är verkligen inget som är lätt att göra. Skulle någon bank vilja hjälpa dig med att samla alla dina lån så kommer de ställa en hel drös av krav och de kommer aldrig acceptera det om du skulle ha tagit ett lån precis innan du ansöker om ett samlat lån.

Att fastna i denna typ av situation är förödande på många sätt och vissa människor klarar inte ens av att ta sig ur det inom överskådlig tid. I vissa fall aldrig då det har misskötts så pass mycket.

 

Låna inte, jobba för att bli skuldfri istället

Vi kan bara ge dig ett ett tips och det är att jobba för att bli skuldfri istället för att ta nya lån. Det finns inget bättre än att vara helt skuldfri och det finns så många fler möjligheter utan en massa skulder. Tänk att det bara en under en kortare period som du jobbar med att bli helt skuldfri.

Saker som bil med mera är inget krav för att kunna leva ett rikt liv, det är bara materiella saker som finns i ens liv. En bil är också en av de dyraste utgifterna ett hushåll kan ha. Visst är det bekvämt, med det finns enormt mycket pengar att spara genom att göra sig av med bilen. Det är också många gånger kortvarigt.

Gör ditt bästa för att göra dig av med skulderna och har du inte möjlighet eller vill ha hjälp så ta kontakt med Kronofogden så kanske de kan hjälpa dig in på rätt spår.

 

Källor

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.