Låna 100000 kr

För att låna 100 000 kr idag så gäller det att ha en färdig budget som visar hur lånet ska betalas av och hur lång löptid på lånet behöver vara. Till vad ska egentligen lånet gå till? är det en bil? ett bröllop? eller är det kanske insatsen till ett hus?

Banken bryr sig egentligen inte vad lånet ska användas till då det är ett lån utan säkerhet, men det kan vara en bra idé att köpa något av värde för pengarna. Det värsta tänkbara är att lägga hela lånet på shopping av diverse prylar som har ett dåligt andrahandsvärde.

Så vad lånar svenskarna 100000 kr till?

  • Lån till insatsen vid bostadsköp.
  • Köpa ny bil.
  • Bröllop
  • Renoveringslån
  • Utbyggnadslån

 

Låna effektivt och snabbt genom en låneförmedlare

Det absolut bästa du kan göra när du ska låna stora belopp som 100 000 kronor är att gå genom en låneförmedlare. Att inte gå genom en låneförmedlare när du lånar 100 000 kronor är inte att rekommendera.

Nu är vi uppe i så pass stora lånesummor att man gärna vill har erbjudanden från så många banker som möjligt för att hitta den lägsta tänkbara räntan. Med bara någon procent så kan det göra stora skillnader på lånekostnader då lånets löptid kommer löpa under flera år.

Går du genom en låneförmedlare så får du kostnadsförslag från 10-30 stycken olika banker att välja ifrån och trots detta så görs det endast en kreditupplysning. Kreditupplysningen görs av låneförmedlaren när låneansökan kommer in, vilket oftast är igenom UC (Upplysningscentralen).

Sen kan du välja fritt vilken långivare du önskar genom att kolla igenom alla erbjudanden du har fått på låneförmedlarens nättjänst. Det kan dröja ett par dagar innan alla erbjudanden har kommit in i tjänsten så var inte för snabb med att välja långivare.

Den stora fördelen med en låneförmedlare är att det endast görs en kreditupplysning. Som de flesta vet om så är det aldrig bra att få för många kreditupplysningar registrerade. Det skadar ens kreditvärdighet.

Även med ett par stycken kreditupplysningar på kort tid kan ha negativa effekter för att få lån så gå alltid via en låneförmedlare vid dessa lånebelopp.

 

Låna 100 000 kronor till bostadsköpet

När vi når lånebelopp på 100 000 kronor och högre så är det många gånger ett lån till insatsen för bostadsköpet. Det är så pass stora summor att man gärna vill låna till något som har ett värde då det ändå tar ett par år för att betala av dessa lånebelopp.

Ska man låna 100 000 till något så är bostadsköpet kanske det bästa och mest säkra att investera sina pengar i. Men det är också tydligt att de flesta ändå lägger sina stora lånebelopp på bra saker som bostadsköp och så vidare.

 

Saker som man ej bör låna 100 000 kr till

Det finns bra saker att låna till och sedan finns det urdåliga saker att låna till. Vi kommer nämna några saker som man verkligen inte ska låna till när det kommer till större lånebelopp som 100 000 kr.

  • Till vardaglig konsumtion som mat, skönhetsprodukter, elektronikprylar. Saker som egentligen saknar värde.
  • Förnya sitt boende genom att slänga alla möbler för att köpa nytt vid en eventuell flytt.
  • Satsa pengar i aktier eller någon form av gambling.

100 000 kronor är ganska mycket att låna och det krävs nästan att man köper något som har ett värde så pengarna får någon form av säkerhet. Även om bilar tappar i värde relativt fort så är det ändå en sak som har ett värde om det skulle säljas. Även om du inte får ut hela lånebeloppet vid försäljning så är det oändligt bättre än något i listan ovan.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.