Låna 12000 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

BeloppRänta
Visa fler SMS-lån

Att låna 12000 kr borde ändå ses som en relativt stor summa pengar att låna och som alla lån så ska de alltid betalas tillbaka någon gång. När det kommer till större summor så som 12000 kr så är det alltid en bra idé att skapa en enklare budget över hur det kommer se ut med avbetalningen på lånet.

För de flesta personer som har en vanlig lön med vanliga utgifter så blir det svårt att betala av lånet på bara 30 eller 60 dagar och de flesta skulle nog vilja välja en längre avbetalningsperiod för att undvika problem med amorteringen på lånet. Vårt tips är att välja en längre amorteringsperiod än beräknat och märker man att man kan betala av lånet fortare än avtalat så kan man göra det utan några kostnader.

Det går alltid att lösa ett lån fortare än avbetalat när det kommer till vanliga lån och det är något som vi alltid förespråkar. Det värsta som kan hända med en för kort amorteringsperiod är att du inte har råd med alla betala räkningarna, därför är det alltid bättre att välja en längre period.

 

Låna 12000 kronor genom SMS-lån eller vanligt privatlån?

Det är en jättesvår fråga då alla personer har olika förutsättningar och har man inga problem med UC eller betalningsanmärkningar så är kanske ett vanligt privatlån passar bättre. I de flesta fall så är privatlån alltid det bästa men det förutsätter att där finns långivare att välja mellan vid dessa lägre lånebelopp samt att låntagaren kan ta ett vanligt lån.

När det kommer till SMS-lån / snabblån så blir långivarna allt färre när det kommer upp i dessa lånebelopp på 12000 kr då det nu inte längre är ett mindre SMS-lån utan ett mellanting mellan microlån och privatlån.

Vad som passar dig bäst är det bara du själv som kan besvara, men vi kommer lista båda som två bra alternativa lånetyper för denna lånesumman.

 

Låna utan UC (Upplysningscentralen)

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Även på de dessa högre lånebelopp som 12000 kr går det bra att låna utan UC när det kommer till snabblån, men väljer du t.ex. privatlån så kommer kreditupplysningen att alltid gå igenom UC.

Att låna 12000 kr idag är egentligen inget konstigt och det är många svenskar som behöver låna pengar på grund av oförutsedda utgifter som har dykt upp. Det kan vara allt från att bilen behöver lagas till att kylen eller liknande vitvaror har gått i sönder. I vissa fall uppkommer dessa oförutsedda utgifterna direkt under semesterveckorna vilket leder till att man behöver låna pengar för att kunna njuta av sin lilla årliga semester.

Att låna utan UC är definitivt inget problem och det är något som vi alltid rekommenderar då för många kreditupplysningar kan skada ens kreditvärdighet. Detta kan så klart få en negativ effekt på framtida kredit eller bankärenden så undvik alltid UC om det är möjligt.

 

Låna 12000 kr trots betalningsanmärkning

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det kanske ses konstigt för vissa att det går att låna 12000 kr trots att där finns betalningsanmärkningar, men egentligen är det inget konstigt och för många som har en betalningsanmärkning så är det ganska oskyldigt. Vem som helst kan egentligen få en betalningsanmärkning, det räcker att missa ett inkassokrav.

Det viktiga här är att man har en förövrigt en ordnad privatekonomi och det är här banken eller långivaren tittar. Allt annat är egentligen inte så viktigt för långivaren så länge där finns en bra inkomst och en bra betalningsförmåga så lånar de gärna ut.

I alla fall när det kommer till långivare inom snabblån, men hos aktörer inom privatlån är betalningsanmärkningar något väldigt fult och nästan alla tillåter inte betalningsanmärkningar.

 

Amortering av 12000 kronor – avbetalningsplan

För de flesta så är 12000 kronor ganska mycket att amortera av direkt på ett par månader och därför rekommenderar vi att man väljer en längre avbetalningsplan än planerat.

Det positiva med en extra lång avbetalningsplan är att man kan själv välja att betala av lånet i en snabbare takt än vad som egentligen är avtalat. På detta sätt slipper man riskera att missa någon månadsbetalning på grund av dålig ekonomi och ibland händer det att man får en oförutsedd utgift som kan påverka avbetalningen.

Det går alltid att lösa lån i förtid när det gäller vanliga kreditlån och på så sätt undviker man att dra på sig påminnelseavgifter eller inkassokrav om man har en dålig månad rent ekonomiskt.

Vårt tips är att alltid ta en längre avbetalningsplan än beräknat för att vara på den säkra sidan och du kan alltid välja att betala av lånet i en snabbare takt än vad som har blivit avtalat.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.