Låna 16000 kr

Ett snabblån på 16000 kr eller ett vanligt privatlån?

Det är ju den eviga frågan som vi får ofta på Allt om Snabblån och vi rekommenderar alltid ett privatlån så länge där finns möjlighet till det. Vi alla har olika förutsättningar för att låna och går det att få ett vanligt privatlån beviljat så rekommenderar vi det alla dagar i veckan.

Om man är osäker huruvida man uppfyller de lånekrav som finns kring privatlån så rekommenderar vi att man provar en låneförmedlare direkt som Lendo eller Zmarta. Detta för det endast tas en kreditupplysning när ansökan görs och dessa låneförmedlare har ett brett samarbete bland banker ock kreditinstitut. D.v.s. större chans att kunna låna 16000 kr.

Har man en relativt ordnad privatekonomi med en vanligt årsinkomst så finns där egentligen inga konstigheter med att ta ett privatlån. Har man dock betalningsanmärkningar så finns där fortfarande chans att kunna låna via t.ex. Lendo eller dylikt, men då ska man också vara medveten om att det ställs lite högre krav. I vissa fall kan man också bli nekad till att låna det lånebelopp som man har ansökt om och i stället får ett lite lägre lånebelopp beviljat. Besök vår lånejämförelse för privatlån på länken nedan.

Lånejämförelse – Privatlån

 

SMS-låna 16000 kr utan UC – Ett bra alternativ

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det finns gott om långivare som erbjuder SMS-lån utan UC även på lånebelopp som 16000 kr och högre. Det man bör känna till är att dessa lån bör ses som kortvariga eller tillfälliga då kostnaden för dessa lånebelopp blir ganska höga vid längre löptider. SMS-lån är enklare att få beviljat jämfört med ett privatlån, men det kommer också en kostnad för det i form av högre ränta på lånet.

Att låna utan UC är något som de flesta låntagare efterfrågar när det kommer till snabblån och vi har full förståelse varför man skulle vilja undvika UC. Hur systemet fungerar idag är tyvärr väldigt dåligt när det kommer till småkrediter och i vissa fall så förstör det mer än vad det gör nytta. Faktum är att de flesta långivare inom snabblån inte tar någon kreditupplysning genom UC och även när man lånar 16000 kr går det att undvika UC.

I våran jämförelsetjänst för SMS-lån / snabblån kan du hitta alla långivare som erbjuder snabblån utan UC och du kan även filtrera på saker som betalningsanmärkningar, direkt utbetalningar med mera.

 

Fått en betalningsanmärkning? – Då kan du fortfarande ta lån i vissa fall

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Förr ansågs det kört att låna när man hade fått en betalningsanmärkning, men idag finns där möjligheter trots detta. Ibland förtjänar personer att få en betalningsanmärkning på grund av slarv eller dylikt, men faktum är att vem som helst kan egentligen dra på sig en betalningsanmärkning.

Nu finns det långivare inom snabblån som lånar ut pengar trots att där finns en betalningsanmärkning och i vissa fall finns där även låneförmedlare för privatlån som accepterar detta. Det är dock bara ett fåtal låneförmedlare som godtar betalningsanmärkningar.

För att du ska kunna låna 16000 kr med en betalningsanmärkning så måste du gå igenom en individuell prövning när du skickar in din låneansökan till långivaren. De kommer helt enkelt kolla hur den övriga privatekonomin ser ut och göra en bedömning huruvida de kan låna ut eller inte.

Desto fler betalningsanmärkningar du har, ju svårare blir det att låna. De kommer också titta på hur gamla betalningsanmärkningarna är och om de är nya så kommer det blir väldigt svårt att låna. Många långivare har som krav att anmärkningar måste vara äldre än 6-12 månader för att de ska kunna bevilja ut ett lån. När det gäller höga lånebelopp som 16000 kr så kommer även långivaren vara hårdare än om man bara skulle låna 2000 kr.

 

Våra tips när du vill låna 16000 kr

  • Se över din privatekonomi omgående innan du beslutar att ta lån överhuvudtaget. Har du en redan ansträngd privatekonomi så finns där inte utrymme till att låna 16000 kr med kort avbetalningsperiod. Skapa en enkel budget över dagens privatekonomi och se hur mycket pengar som blir över varje månad.
  • Välj inte en för kort löptid på lånet så du måste vända på varje krona för att kunna betala av lånet. Räkna alltid med att något oväntat dyker upp varje månad så som t.ex. födelsedagar, avgifter för bil med mera. Blir det mer pengar över någon månad så använd pengarna till avbetala lånet i en snabbare takt. Det går nämligen alltid att förtidslösa vanliga lån i snabbare takt än vad som har blivit avtalat.
  • Om du kan så välj alltid ett privatlån för den lägsta räntan och se alltid snabblån som ett tillfälligt lån.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.