Låna 3000:-

Låna 3000 kronor helt räntefritt som ny kund

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

3000 kronor är ett perfekt lånebelopp som räntefritt lån hos många långivare inom SMS-lån. Det är en tillräckligt låg summa för att kunna betalas av inom 30 dagar och de flesta långivare som erbjuder räntefria / avgiftsfria SMS-lån erbjuder endast 30 dagars avbetalningsperiod.

Högre lånebelopp än 3000 kronor är oftast väldigt svårt att betala av inom 30 dagar och därför lämpar sig denna lånesumma väldigt bra till just denna typ av erbjudanden. Idag är det väldigt många långivare som erbjuder räntefria och i vissa fall helt avgiftsfria SMS-lån.

Detta gäller dock endast nya kunder hos de olika långivarna och detta erbjudande är ett sätt för långivarna att kunna marknadsföra sina tjänster genom att locka nya kunder. Det kanske låter konstigt att långivare erbjuder lån utan några kostnader, men det är så här det ser ut i branschen där det är hög konkurrens.

Lånet på 3000 kr är givetvis endast räntefritt om det betalas av i tid och väljer du att förlänga lånet på grund av betalningssvårigheter så kommer det sedans tas ut ränta.

 

Kreditupplysning utan UC vid lån på 3000:-

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det vi pratar om är att välja en långivare som ej använder UC utan som i stället använder ett annan kreditupplysningsföretag. Många verkar tro att ”utan UC” betyder att långivaren inte gör någon som helst kreditupplysning men faktum är att alla långivare enligt lag måste göra någon form av kreditupplysning.

Alla långivare gör en kreditupplysning men det man gärna undviker är nämligen UC (Upplysningscentralen) och det är på grund av att alla storbanker samt andra mindre kreditinstitut använder UC. Så om du har tagit flera kreditupplysningar emot UC så kan det skada din kreditvärdighet vilket i sin tur kan skapa problem när du t.ex. vill teckna nytt mobilabonnemang eller liknande kreditköp.

De flesta långivare inom SMS-lån / snabblån använder inte UC överhuvudtaget och det är vi alla glada för då det fungerar dåligt på mindre lånebelopp så som SMS-lån på 3000 kronor. Det är helt enkelt inte gjort för dessa mindre lånebelopp.

 

Ett mindre lånebelopp – Enkelt att amortera bort

Att låna 3000 kronor är för de flesta en struntsumma men i vissa fall kan det vara räddning när något oförväntat har dykt upp. Det är även en liten summa pengar som är relativt enkelt att betala av för de flesta som har en fast inkomst och de flesta kan betala av det till nästa löneutbetalning.

Även om du är student eller sjukpensionär så är detta ett mindre lånebelopp att amortera och är du orolig att du inte klarar av att betala av allt under en kort avbetalningsperiod så välj en längre period. Kan du då betala av det snabbare än avtalat så finns där inget som kan hindra dig från att betala av lånet i förtid.

Med ett lånebelopp på endast 3 000 kronor så rekommenderar vi alltid att man försöker få till ett räntefritt lån om man har möjlighet till att betala av det direkt efter 30 dagar. Detta för att undvika onödiga avgifter samt att det faktiskt är låga avgifter för just lån som är räntefritt.

 

Låna 3000:- trots att man har en betalningsanmärkning

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det är inga konstigheter oftast att man får har fått en betalningsanmärkning och det kan egentligen hända vem som helst. Det krävs inte mycket för att man ska dra på sig en betalningsanmärkning och långivarna inom SMS-lån / snabblån vet om detta, därför erbjuder de lån på 3000:- trots att där finns betalningsanmärkningar.

Det krävs dock att privatekonomin är god trots att där finns anmärkningar så det går inte att ha skulder hos Kronofogden och så vidare. Långivarna kräver också att där finns en årsinkomst på i alla fall 100 000 kronor för att ens funderar över att låna ut några pengar till låntagaren.

Så är du intresserad av att låna 3000:- omgående trots att du har en betalningsanmärkning så ska du inte vara rädd för att ansöka om ett lån. Var dock noga med att välja en långivare som accepterar betalningsanmärkningar för annars kommer de neka ansökan omedelbart.

 

Tänk på det här när du lånar mindre lånebelopp som t.ex. 3000 kronor

  • Undvik långa avbetalningsperioder för mindre lånebelopp som 3000:- då det rent procentuellt blir väldigt dyrt och det krävs inte många månader för att kostnaden för lånet blir onödigt stort. Satsa i stället på att betala av lånet så snabbt som möjligt och gärna inom 30 dagar. I värsta fall så går även 60 dagar bra som avbetalningsperiod men då finns det inga räntefria lån längre att välja mellan.
  • Om du är osäker på att du kommer klara av att betala av lånet inom en viss tid så välj alltid en längre avbetalningsperiod. Det är alltid bättre än att missa att betala en betalning till sin långivare. Förlängning av lån eller påminnelseavgifter är inte roligt att ta i onödan.
  • Låna inte onödan, även om 3000 kronor inte är några astronomiska summor så är det alltid bättre att inte låna. Kan man undvika att ta lån på något sätt så är det oftast alltid bättre.
  • Om du beslutar dig för att låna så välj alltid en långivare som erbjuder lån utan UC. SMS-lån hos de olika storbankerna är inte speciellt populärt och kan man gömma den information så gör man gärna det.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.