Låna 30000 kr

För den som har en god ekonomi så är det oftast inget problem med att låna 30000 kr utan någon säkerhet och de flesta som lånar dessa summor väljer att gå via en låneförmedlare för att hitta den lägsta räntan.

Det finns flera olika anledningar till varför man just vill låna 30000 kr och vi rekommenderar att man går via en låneförmedlare för att kunna hitta det billigaste lånet. Genom att gå via en låneförmedlare så slipper man att dra på sig en massa kreditupplysningar då det endast görs en kreditupplysning vid ansökan.

Skulle du välja att ansöka om lån hos flera banker för att se var du får den lägsta räntan så får du en kreditupplysning för varje ansökningstillfälle. Som de flesta vet så är det aldrig bra att ha för många kreditupplysningar registrerade då det kan skada ens kreditvärdighet.

Försök att alltid gå via en låneförmedlare när du letar efter den lägsta räntan på ditt framtida lån.

 

Så till vad lånar folk 30000 kr till?

Varför lånar folk 30000 kr egentligen? Anledningarna varierar såklart och det är omöjligt att nämna alla anledningar, men faktum är att lånebeloppet på 30 000 kr är ett väldigt vanligt lånebelopp.

Vi skulle i alla fall gissa på att en stor del av personer som lånar just detta lånebeloppet letar efter att köpa en bil och då billån ej tillåter köp från privatpersoner så är ett vanligt privatlån eller snabblån det enda alternativet.

För den som letar efter att köpa en begagnad eller ny bil så kan ett billån vara intressant om du har planer på att köpa bilen från en riktig bilhandlare. Med ett billån får man en lägre ränta då bilen sätts som säkerhet för lånet, men det kräver också att bilen kommer från en bilhandlare med ett företag bakom.

Så om du även tittar på bilar från privatpersoner så är kanske inte ett billån det rätta för dig och då finns det anledning till att ta ett vanligt privatlån i stället.

Exempel – Vad lån på 30 000 kr går till egentligen

  • Köp av bil –  Detta är antagligen den vanligaste anledningen till just detta lånebelopp.
  • Renovering – För många som bor i hus eller lägenhet så är det alltid läge att renovera något nu när räntan är så låg (2017).
  • Drömresan – Vem har inte drömt om att resa iväg med hela familjen till något drömstället i Karibien eller liknande.

 

Snabblån på 30000 kr – Ett alternativ för den som har en betalningsanmärkning

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det är inte lätt att ta lån om man har fått någon betalningsanmärkning, i alla fall inte om det är ett vanligt privatlån hos någon storbank. Med snabblån så går det nästan alltid att låna även om man har någon betalningsanmärkning och så även i detta fallet.

30 000 kr som snabblån är dyrt och det är inget som man bör ta utan att tänka sig för ordentligt. Amorteringen på ett sådant stort snabblån bör vara så snabb som möjligt för att undvika för höga räntekostnader.

Vid dessa stora lånebelopp så måste man rita upp en budget på hur lånet ska betalas av / amorteras. Det är väldigt mycket pengar att betala av med en hög ränta, därför är det extra viktigt att bli av med lånet så fort som möjligt.

 

Tänkt på detta när du lånar 30 000 kr

  • Om du har möjlighet att ta ett privatlån så gör det. Med ett privatlån så får du en betydligt lägre ränta så länge du har en god ekonomi. Är du tvungen att ta ett snabblån så måste du verkligen se över din privatekonomi och räkna ut hur snabbt du kan bli av med lånet. Snabblån går nästan alltid att förtidslösa vilket är ett stort plus om du har god ekonomi med goda betalningsmöjligheter.
  • Tittar du på att ta lån via ett privatlån så ta hjälp av en låneförmedlare. Du kommer få förslag på flera långivare med det önskade lånebeloppet med bara en kreditupplysning.
  • En låneförmedlare tar alltid kreditupplysning genom UC och det räknas som bara en kreditupplysning även om du får 20 alternativ att välja mellan.
  • Vid lån på 30 000 kr så är det alltid en god idé att skapa en budget över hur lånet ska betalas tillbaka. Detta även om du har goda betalningsmöjligheter.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.