Låna 300000 kr

Det finns så klart flera anledningar till varför man vill låna 300 000 kr och troligtvis går pengarna till något som t.ex. renovering eller insatsen till ett hus. Går du i tankarna att låna 300 000 kr till en bil så rekommenderar vi att du kollar in vår artikel om billån eller läser lite längre ner i artikeln.

Att låna 300 000 kr idag (2017) är relativt billigt då vår styrränta fortfarande ligger väldigt lågt, men det är ändå en bra idé att funderar en extra gång kring att låna så stora summor. Det är också bra ide att göra en enklare budget för att räkna på hur det ekonomiska läget ser ut.

Låna 300 000 kr till renoveringslån

Låneförmedlare är det bästa alternativet med så här stora lånebelopp

Om det inte är billån du är ute efter så måste vi rekommendera att gå via en så kallad låneförmedlare och det är för att du ska kunna hitta den lägsta räntan utan att få för många kreditupplysningar. Med ett lån på 300 000 kr så kan bara några få procentenheter göra stor skillnad rent kostnadsmässigt i slutändan.

Idag går det inte att ansöka om ett privatlån på 300 000 kr hos flera storbanker / kreditgivare för att hitta den lägsta räntan. Det är på grund av att alla långivare gör en kreditupplysning vid varje tillfälle som du gör en låneansökan och med för många sådana så kommer din kreditvärdighet väldigt allvarligt. Det kan helt enkelt sabba dina möjligheter att få ett lån överhuvudtaget.

Det bästa och enda sättet för att hitta den lägsta räntan är att helt enkelt gå igenom en låneförmedlare från början, då det endast tas en kreditupplysning vid tillfället. Hos låneförmedlaren får du sedan tillgång till en inloggningsportal där du kan ta del av alla låneerbjudanden från olika banker och kreditinstitut.

Detta är dock inte det snabbade alternativet för att låna 300 000 kr då det kan dröja upp till en vecka innan alla banker / kreditinstitut har svarat med sina erbjudanden. Det är dock det bästa sättet för att hitta den lägsta räntan och med så här stora lån så går det att spara en hel del pengar.

 

Låna till bil? – Ett speciallån för lägre ränta vid köp av bil

Går du däremot i tankarna att köpa en bil för 300 000 kronor så måste vi passa på att rekommendera ett billån för ännu lägre ränta. Vanliga privatlån eller snabblån är så kallade lån utan säkerhet d.v.s. ett lån där banken saknar något att pantsätta om låntagaren skulle få betalningssvårigheter.

Med ett billån är det precis tvärtom då bilen sätts som säkerhet för banken vilket betyder att banken kan ta bilen och sälja den om låntagaren inte betalar av sitt lån. Detta gör att banken kan erbjuda en betydligt lägre ränta på lånet och i slutändan blir det en hel del tusenlappar du sparar genom att bara välja ett billån i stället för ett privatlån.

Där finns dock några kriterier som måste följas för att du ska kunna ta ett billån och vill du veta mer så kan du läsa mer om det på länken nedan.

Låna till bil med ett billån

 

Skapa en enkel budget innan du lånar 300 000 kr

Det är alltid en bra idé att skapa en enklare budget så man snabbt får en ekonomisk översikt över sin privatekonomi. Då kommer du snabbt se marginalerna och utrymmet för andra oförutsedda utgifter som kan påverka dina betalningsmöjligheter.

Har du även andra lån som bolån så kan det vara bra om du räknar med att boräntan kommer stiga under de närmsta åren även om du kanske har vissa delar av bolånet med bunden ränta.

Om det verkligen skulle uppstå betalningssvårigheter så finns alltid möjligheten till att sälja det man precis köpte för att köpa något billigare. Är det ett alternativ så kanske det inte känns lika besvärligt att låna 300 000 kr som ändå är ett relativt stort lånebelopp.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.