Låna 400000 kr

Ett privatlån på 400 000 kronor är idag inte helt ovanligt på grund av de höga huspriserna vi har i Sverige och under 2016 samt 2017 har priser stigit ytterligare till rekordnivåer. Det är svårt att spara ikapp uppgången av huspriserna vilket leder till att allt fler måste låna extra till topplånet / insatsen till bolånet.

Förr var det betydligt ovanligare att man lånade 400 000 kronor och högre, men allt fler långivare erbjuder högre privatlån idag. Idag erbjuder de till och med privatlån upp till 500 000 kr eller högre, men ju högre lånebeloppet är desto mindre långivare blir aktuella.

Välj en låneförmedlare när du lånar 400 000 kr – Hitta den lägsta räntan

Det bästa du kan göra är att helt enkelt gå igenom en låneförmedlare direkt för att hitta den lägsta räntan och det är på grund av flera skäl. För det första så tas det endast en kreditupplysning när du ansöker igenom en låneförmedlare vilket gör att ens kreditvärdighet inte skadas. Tar man för många kreditupplysningar på kort tid så kommer det skada kreditvärdigheten allvarligt, så pass att man kanske inte ens får ett lån.

Med en låneförmedlare får du flera erbjudanden från flera banker / kreditinstitut med bara en kreditupplysning. Hade du däremot gått till flera banker själv så hade det blivit en kreditupplysning vid varje tillfälle, även om du inte hade tagit något lån.

Med så här stora lån på 400 000 kronor så finns där väldigt mycket pengar att spara genom att försöka hitta den lägsta räntan och enda sättet att hitta det är att gå igenom en låneförmedlare. Det är också därför som låneförmedlare överlag har blivit så populära att använda de senaste åren då de fyller en viktig funktion som man annars inte hade kunnat genomföra.

När du skickar in din låneansökan till en låneförmedlare så kan det ta ett par dagar innan alla långivare har hunnit svara på låneansökan. Du kommer sedan få tillgång till en medlemsportal hos låneförmedlaren där du kommer kunna se alla erbjudanden som har kommit in och sedan kan du välja helt fritt vilket du tycker är bäst.

 

Vill du låna 400 000 kr? – Tänk igenom lånet ordentligt

Att låna 400 000 kr utan säkerhet är något som man bör tänka igenom ordentligt och framförallt skapa en budget som man kan hålla under flera år. Tänker man då köpa ett hus så måste man räkna med att styrräntan kommer höjas de närmsta åren (2018), vilket man också måste ta hänsyn till i sin budget.

Ett blankolån på 400 000 kr är väldigt mycket pengar och stiger då räntan så kommer detta lån äta upp en hel del av ens pengaflöde varje månad. Idag 2017 så har det aldrig varit billigare att låna så här stora privatlån, men troligtvis så försvinner den låga räntan snart.

Skapa en ordentlig budget innan du beslutar dig för att skicka in din låneansökan och räkna med ordentlig marginal för att undvika onödiga överraskningar i framtiden.

 

Vill du låna till en ny bil? – Låna med säkerhet

Om du går i tankarna på att köpa en ny bil för lånet så måste vi rekommendera att du tittar över så kallade billån. Ett billån är betydligt billigare i slutändan än ett traditionellt privatlån och det är på grund av att det ena lånet är ett lån med säkerhet.

Tar du ett billån så sätts bilen som säkerhet i fall du skulle får betalningssvårigheter och detta leder till att banken kan ge dig en ännu lägre ränta på lånet jämfört med ett vanligt privatlån som är utan säkerhet. Detta blir ganska stora skillnader i slutpriset eller när bilen är avbetald.

Det finns dock lite kriterier för att ett billån ska bli beviljat vilket vi tar upp i vår artikel om billån och vi rekommenderar att du läser den för att få en bättre bild över vilka valmöjligheter du har.

Tyvärr är där alltid en insats du själv måste betala för att du ska kunna ta ett billån, precis på samma sätt som vid ett bolån och det är på grund av den kreditlag vi har i Sverige. Så detta är universalt för alla långivare som erbjuder billån med bilen som säkerhet.

 

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.