Låna 500 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det är faktiskt väldigt vanligt att personer vill låna små lånebelopp som 500 kr och det bästa med det är att det finns gott snabblån / SMS-lån som är helt räntefria. Vid dessa mindre lånebelopp så måste lånen nästan vara räntefria för att det ska vara värt att låna dessa mindre belopp.

Det finns som sagt gott om långivare som erbjuder helt räntefria lån och för att dessa erbjuden ska gälla så måste man vara en ny kund hos långivaren. Räntefritt är endast ett erbjudande som ges till nya kunder och är ett marknadsföringssätt som man kan dra nytta av som låntagare.

Konkurrensen i snabblånebranschen är just väldigt hög och därför dyker det upp just denna typ av marknadsföring för att långivarnas tjänster ska ens kunna synas men den höga konkurrens som råder just nu.

Detta är så klart ett stort plus för oss konsumenter och ska så klart använda erbjudanden om man ändå har tänkt ta ett lån på 500 kr. Amorteringstiden är dock väldigt kort många gånger och det är oftast bara 30 dagars avbetalningstid på lånet för att det ska vara räntefritt. Vilket är fullt okej för små tillfälliga lån som 500 kr.

 

Låna 500 kr utan UC kontroll och med betalningsanmärkning

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

I princip alla långivare inom snabblån använder inte UC när de gör sin kreditupplysning och faktum är att alla långivare är tvingade enligt lag att göra en kreditupplysning vid varje lånetillfälle.

Låna utan UC kontroll innebär helt enkelt att långivaren gör en kreditupplysningen genom ett mindre känt kreditupplysningsföretag. UC (Upplysningscentralen) är nämligen det största och vanligaste. Anledningen till varför UC är så stort är för att UC ägs av i princip alla storbanker i Sverige och därför är även registret över kunders kreditupplysningar även störst.

Idag är det väldigt enkelt att låna 500 kr utan någon som helst UC kontroll och även om man har råkat dra på sig en eller två betalningsanmärkningar så är det inte heller något större hinder.

Många verkar tro att en betalningsanmärkning är jordens undergång eller liknande, men faktum är att vem som helst egentligen. Bara för att det finns en betalningsanmärkning så betyder det inte att man har en dålig privatekonomi.

Långivarna inom snabblån vet så klart detta och erbjuder lån på 500 kr och högre trots att där finns betalningsanmärkningar. Det gör så klart en individuell prövning vid varje ärende så att de kan säkerställa låntagarens betalningsmöjligheter.

 

Amorteringstid på lånet

Nu är ju 500 kronor en struntsumma och det märks även på amorteringstiden på dessa små lånebelopp. Dessa små lånebelopp ska oftast vara betalda redan inom 30 dagar eller i vissa fall redan vid 15 dagar.

Tittar vi på räntefria erbjudanden på dessa lånebelopp så är det i vissa fall som lånen som endast har en amorteringstid på 15 dagar. Så när du hoppar på ett räntefritt erbjudande så var noga med att kolla upp avbetalningsperioden för lånet.

Ibland finns det möjlighet till att förlänga lån, men att förlänga ett lån på 500 kr är verkligen inget som vi rekommenderar. Förlänger man ett lån på 500 kr så kommer det inte dröja länge innan avgifterna överstiger själva lånet, vilket gör att lånet snabbt blir onödigt dyrt.

Det är framförallt de lägre lånebeloppen som blir dyra när man skjuter på sina betalningar, rent procentuellt med själva lånebeloppet.

 

Få lånet utbetalt samma dag – Låna 500 kr med direkt utbetalning

Antalet långivare som erbjuder direkt utbetalning både helger och kvällar ökar ständigt. Det är helt klart något som efterfrågas av konsumenterna i Sverige, trots det finns där ändå för lite långivarna som erbjuder detta.

Många gånger erbjuder långivarna det men de har bara stöd för t.ex. Swedbank och inga andra banker. En del långivare klarar av upp till 2-3 stycken storbanker i bästa fall.

Det vi hoppas på är att de börjar införa Swish-utbetalningar i framtiden då det hade öppnat upp helt andra möjligheter till direkt utbetalning.

Vill du låna 500 kr och vill ha pengarna redan samma dag så finns där ändå goda chanser för detta. Det du behöver göra är att välja en långivare som använder direkt utbetalningar, samt att de använder samma bank som du själv använder. Var också noga med att ansöka om lånet under kontorsöppettiderna då det endast är då som de betalar ut sina kunders lån.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.