Låna 5000:-

5000:- är en av lånebranschens vanligaste lånesummor

Att låna pengar idag är inga konstigheter och faktum är att det aldrig har varit så enkelt som idag att låna pengar. Innan snabblånebranschen kom igång på riktigt 2006 så fanns det inga bra sätt för att låna mindre lånebelopp som 5000 kronor. Man fick helt enkelt ta ett större privatlån för att kunna låna. Detta innebar att personer drog på sig onödigt stora lån i slutändan och fick betalningssvårigheter.

Idag kan man enkelt låna önskat belopp för sitt ändamål vilket gör att det är betydligt enklare att betala av sitt lån. 5000 kronor är ett väldigt vanligt lånebelopp hos svenskarna och det är oftast väldigt enkelt att betala tillbaka om man har ett arbete.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Ett SMS-lån på 5000 kr räcker oftast väldigt långt

För de flesta som tar ett snabblån / SMS-lån på 5000 kronor tar det antingen i förebyggande syfte eller så har någon oförväntad kostnad dykt upp i vardagen. Det kan vara allt från skador på bilen till att något i hemmet har gått i sönder vilket har krävt en akut åtgärd.

Många gånger så kan denna typ av oförväntade utgifter påverkar semesterkassan och så vidare, vilket gör att många tar ett snabblån för att lösa situationen tillsvidare. Speciellt är det akuta fall där SMS-lån lämpar sig som bäst och där vanliga privatlån tar för lång tid att betala ut. Utbetalning för privatlån kan ta upp till en vecka i vissa fall och ibland längre.

Till detta lånar svenskarna till

  • Dryga ut semesterkassan.
  • Utlandssemester på grund av dåligt väder i Sverige.
  • Oförväntade utgifter så som laga bilen eller när något har gått i sönder i hemmet så som vitvaror med mera.

 

Tips – låna 5000 kr utan UC inblandning

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

De flesta som tar SMS-lån idag undviker gärna lånegivare som använder sig av UC och vårt tips är att undvika UC i alla lägen när det kommer till snabblån överhuvudtaget. Går det att ansöka om lån utan UC så är det definitivt något vi rekommenderar och med SMS-lån är det i princip alla långivare som använder sig utan UC.

Med vanliga privatlån så går det inte att undvika UC då alla storbanker och andra kreditinstitut använder UC. Sen är det nästan omöjligt att ta 5000kr i privatlån så i detta fallet så är det snabblån som gäller för dessa lägre lånebelopp.

 

Gott om räntefria lån på de lägre lånebeloppen

Som förstagångs kund går det enkelt att hitta snabblån på 5000:- och lägre lånebelopp. Även om du skulle vilja ansöka om högre lån på 10 000 kr så finns där långivare som erbjuder räntefria och avgiftsfria lån. Det enda kravet är att lånet endast anses som räntefritt om det betalas inom 30 dagar eller liknande.

Det kanske låter konstigt att de erbjuder räntefria lån på 5000 kronor utan några som helst avgifter, men faktum är att detta är ett marknadsföringsknep som många långivare använder sig av. Så dra nytta av detta om du har möjligheten eller när det är läge att låna pengar.

Dessa erbjudanden gäller dock endast nya kunder så om du redan har tagit ett SMS-lån hos en långivare som erbjuder räntefria lån så måste du helt enkelt välja en annan långivare som erbjuder liknande lånevillkor. I de flesta fall är det inga problem med att hitta nya långivare som erbjuder räntefria lån.

 

Värt att tänka på när du ska låna 5 000 kronor

5 000 kronor är egentligen inget stort lån och det är egentligen inga konstigheter med att låna så små summor. Men problemet kan uppstå när pengarna ska betalas tillbaka och om du endast har 30 dagar på dig att betala av så är det god idé att räkna på avbetalningen innan du tar lånet.

Du vill helst undvika att skjuta upp lånet en månad eller två då det tas ut rätt stora avgifter för att förlänga SMS-lån. Förlängning av snabblån överhuvudtaget är något som man gärna bör undvika så länge det inte är låga avgifter.

Som t.ex. räntefria lån så är det oftast endast 30 dagars avbetalningstid och om man lånar 5000 kr så är det ganska mycket pengar att hosta upp när det är dags att betala tillbaka. Så i vissa fall kanske det inte lönar sig med ett räntefritt lån och är du väldigt osäker på om du verkligen kommer klara av att betala av allt på en gång så kanske det är bättre att välja en längre avbetalningsperiod.

Är du osäker på om du klarar av att betala av 5000:- inom 30 dagar så rekommenderar vi att man väljer en längre avbetalningsperiod så som 60 eller 90 dagar i stället. Känner du då att du kan betala av SMS-lånet fortare så finns det inget som hindrar dig från att betala av lånet snabbare än vad som är avtalat.

 

Låna 5000:- trots betalningsanmärkningar

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det är oftast inget problem med att ta SMS-lån även om man har någon eller några betalningsanmärkningar och när det kommer till lägre lån på 5000 kronor så finns där gott om långivare att välja mellan.

Bara för att man har en betalningsanmärkning så ska man inte vara utslängd från lånemarknaden helt. Men långivare brukar ha särskilda lånevillkor för de som har betalningsanmärkning och de ställer så klart krav på att där finns en inkomst bakom låntagaren. Du får inte heller ha några skulder hos kronofogden och så vidare.

Många långivare har satt krav på att där inte ska finnas några nya betalningsanmärkningar inom den senaste tiden och i de flesta fall gör långivaren individuella bedömningar i dessa fallen.

Men det är definitivt inga problem med att ansöka om lån på 5000:- även om du har aktiva betalningsanmärkningar.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.