Låna 500000 kr

Att låna 500 000 kronor är ingen bagatell och tillhör verkligen inte en av de vanligaste lånesummorna. För att kunna låna 500 000 kronor så kommer banken sätta relativt höga krav på både inkomst men också att där finns något som säkerhet d.v.s ett befintligt husköp och så vidare.

Varför man vill låna så här stora summor varierar väldigt mycket och för många är 500 000 kr en struntsumma medans för andra är det en enorm investering. Allt hänger på hur mycket man tjänar årligen i form av lön eller dylikt. Detta är också något som banken kommer titta noggrant på innan de lånar ut så här stora belopp.

Rent generellt så brukar banker endast låna ut högst 350 000 kronor och det finns inte speciellt många banker / kreditinstitut som erbjuder lån upp emot 500 000 kr. Men sen Januari 2016 så ändrades maxtaket

Anledning till varför man vill låna så här stora lånebelopp varierar så klart, men här kommer en kort lista som exempel.

  • Hela eller delar till insatsen för ett ett husköp.
  • Renovera en bostad
  • Bilköp
  • Båtköp

 

Varför erbjuder vissa banker lån på högst 350 000 kr medans andra upp emot 500 000 kr?

Det vanligaste är att bankerna erbjuder lån på högst 350 000 kr och nästan alla våra storbanker i Sverige erbjuder inte högre lånebelopp. Men varför finns det då kreditinstitut som erbjuder lånebelopp upp emot 500 000 kronor?

Anledningen till att vissa kreditinstitut erbjuder lån på 500 000 kr är för att maxtaket för privatlån ändrades i början av 2016 från 350 000 till 500 000 kr. De flesta banker har helt enkelt inte ändrat till de nya maxbeloppen och de flesta känner nog inte att det är brådskande då det inte finns så många låntagare för dessa höga lånebelopp.

Att låna 500 000 kr är fortfarande utan säkerhet d.v.s. ett blankolån och för att ens kunna låna dessa lånebelopp så kommer långivaren ställa väldigt höga krav på den årliga inkomsten.

Det finns idag bara ett par olika kreditinstitut (2017) som erbjuder så här stora lånebelopp och några av dem är Zmarta samt Freedom Fiance.

Vill du däremot låna mer än 500 000 kr så är det lån med säkerhet som gäller eller så kan du låna 250 000 kronor från olika långivare om du kan klara dig igenom kreditprövningen. Tänk dock på att kostnaden för dessa privatlån kan bli väldigt dyra.

 

Möjlighet till betalningsfri månad hos vissa långivare

När man lånar så här stora lånebelopp så kan det vara ganska skönt att kunna ansöka om en betalningsfri månad under t.ex. julen. Betalningsfri månad är något som har ökat i popularitet de senaste åren och det innebär att du kan ansöka om att få en helt betalningsfri månad d.v.s. du behöver inte betala räkningen på en månad.

En betalningsfri månad är framförallt bra under t.ex. julen då man oftast har betydligt många andra utgifter som stressar ens privatekonomi. Då kan det vara ganska skönt att kunna slippa den där dyra räkningen just under December.

Tyvärr är det inte alla långivare som erbjuder betalningsfri månad, men förhoppningsvis så kommer vi se allt fler långivare som erbjuder detta i framtiden. Till och med de som har ansökt om skuldsanering hos Kronofogden har idag två betalningsfria månader per år för att lätta på trycket ett par gånger per år.

 

Se över ditt låneskydd innan du tecknar ditt lån på 500 000 kr

Det bästa du kan göra innan du lånar stora lånebelopp som 500 000 kr är att kolla över din hemförsäkring innan du tecknar ett stor privatlån med låneskydd. Många gånger ingår låneskydd med ens hemförsäkring och då finns det ingen anledning till att teckna ett låneskydd när du ansöker om privatlånet.

Många långivare erbjuder låneskydd ifall där skulle uppstå ett oförutsett inkomstbortfall och oftast kostar dessa tilläggstjänster vilket är helt onödigt om det redan finns i ens hemförsäkring. Det enklaste är så klart att ringa sitt försäkringsbolag direkt och höra efter om det finns så slipper du söka runt på deras hemsida. Det kan dock vara en bra idé att läsa igenom villkoren för låneskyddet vilket du kan be försäkringsbolaget att skicka hem.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.