Låna 9000 kr

Vill du låna 9000 kr hastigt?

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det finns lite olika alternativ för lån på 9000 kr, men om det ska vara snabbt så är SMS-lån / snabblån det enda alternativet i dagsläget. Privatlån idag tar ett par dagar för att betala ut pengarna och 5-8 vardagar för utbetalning är det normala.

Med SMS-lån så går det att få sina pengar utbetalt direkt om långivaren har stöd för det. Det är tyvärr inte alla långivare som erbjuder direkt utbetalning, men efterfrågan på direkt utbetalning ökar ständigt vilket gör att allt fler långivare erbjuder detta idag.

För att direkt utbetalning ska fungera så måste vissa krav uppfyllas och det viktigaste är att välja en långivare som har stöd för samma bank som låntagaren använder. De flesta långivare som erbjuder direkt utbetalning har oftast stöd för flera banker så som t.ex. Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea med mera. Så som det fungerar idag med pengar överföringar så måste det vara inom samma bank för att överföringen ska gå igenom direkt.

En annan viktig detalj i det hela är att göra sin ansökan så tidigt som möjligt. Det duger inte att göra låneansökan 10 minuter innan kontoret stänger för då kommer överföringen ske nästkommande vardag. Var noga med att kolla upp kontorsöppettiderna när du gör låneansökan så att du kan låna 9000 kr med direkt utbetalning.

Det hade varit bra om långivare gick över till att överföra med Swish då dessa överföringar sker omgående. Tyvärr finns det inte några långivare som erbjuder Swish i dagsläget.

 

Kan du vänta en vecka för att få ut dina 9000 kr? – Då kan ett privatlån vara ett alternativ

Gå till jämförelse för privatlån

Även om det inte finns så många långivare inom privatlån som erbjuder så här små privatlån så finns där ändå hopp hos vissa låneförmedlare. Vi alla har olika förutsättningar för att låna pengar och har man en vanlig normal inkomst utan betalningsanmärkningar eller dylikt så är privatlån ett väldigt bra alternativ.

Räntorna på privatlån är lägre än hos snabblån / SMS-lån och kan man vänta 5-8 vardagar för att få ut sitt lån på 9000 kr så kan vi varmt rekommendera ett vanligt privatlån. Privatlån rent generellt är bättre än snabblån då räntan är betydligt lägre.

Problemet med privatlån är att det inte finns så många långivare som erbjuder så här små privatlån. De sitter säkert med alla sina kunders feta bolån och har inget intresse av att låna ut småpengar till privatpersoner. De tjänar inte speciellt mycket pengar på de små privatlånen och därför är intresset inte speciellt stort.

Snabblån idag fyller faktiskt en viktig funktion i dagens låneklimat och det är att erbjuda svenskarna små lånebelopp som t.ex. lån på 9000 kr. Även om SMS-lån har fått en dålig stämpel sen det kom 2006 så är det något som svenskarna efterfrågar än idag och faktum är branschen rent generellt har blivit mycket bättre sen dess.

Det finns dock långivare eller låneförmedlare som erbjuder privatlån på 9000 kr och det kan faktiskt vara värt att försöka ansöka hos en låneförmedlare för att kunna få den lägsta räntan.

 

Vill du låna 9000 kr trots en betalningsanmärkning?

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Förr var det i princip kört om man ville låna med betalningsanmärkning och så är det än idag när det gäller vanliga privatlån. Du är i princip avstängd från lånemarknaden även om det är struntsummor på 9000 kr eller lägre.

Men med snabblån så har det öppnats upp möjligheter med lån för personer med betalningsanmärkningar och faktum är att vem som helst kan egentligen få en anmärkning relativt lätt. Allt fler långivare inom snabblån börjar få upp ögonen kring detta problem då en betalningsanmärkning egentligen inte säger så mycket.

En personer som vill låna 9000 kr med betalningsanmärkning ses som en högrisk direkt även om personen tjänar 36 000 kr i månaden med inga lån. Är det rimligt?, knappast.

Så allt fler långivare lägger större vikt kring hur personens privatekonomi ser ut rent generellt i stället för att stirra sig blind kring en betalningsanmärkning.

Så att låna 9000 kr trots en betalningsanmärkning är inget problem idag. Inte om vi tittar på snabblån i alla fall och faktum är att det ändå finns ganska många långivare som accepterar betalningsanmärkningar.

 

Låna 9000 kr helt utan UC kontroll

Visst går det att låna 9000 kronor utan UC inblandning eller kontroll och faktum är att nästan alla långivare inom SMS-lån ej använder UC när de gör kreditupplysning. Oftast använder de andra register som Biznode eller liknande.

Så det är egentligen inga konstigheter kring lån utan UC och det är bara i enstaka fall som vissa långivare använder UC vid kreditupplysningen. Oftast är det långivare som erbjuder högre lånebelopp inom snabblån som t.ex. 50 000 kronor och uppåt. Dessa långivare använder UC när de gör sin kreditupplysning, men det är ganska ovanligt rent generellt i snabblånebranschen.

Att man vill undvika UC helt och hållet är inga konstigheter. Många personer tror att man vill gömma något fuffens eller liknande, men så är det inte och oftast när personerna tror det så är de dåligt insatta i hur kreditupplysningar fungerar.

Lite kort förklaring kring UC

För de flesta som tar lån på småkrediter som 1 000 – 10 000 kronor vill inte få sin kreditupplysning registrerad hos UC. Detta är på grund av att för många kreditupplysningar hos UC skadar ens kreditvärdighet väldigt negativt. UC är det största registret för kreditupplysningar då alla svenska storbanker står som ägare bakom tjänsten.

Detta betyder att om du har tagit eller ansökt om ett par mindre lånebelopp, struntsummor i vissa fall så kommer du få problem om du vill ta ett vanligt privatlån / bolån eller till och med abonnemangstjänster.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.