Låna 90000 kr

När du ska låna 90000 kr så är det bästa att vända sig direkt till en låneförmedlare för att hitta det lägsta priset och om det är en bil pengarna ska gå till så är det ett billån som gäller.

De flesta personer tror att de kan gå till flera banker för att hitta den lägsta räntan men tyvärr så kommer bankerna att ta kreditupplysning vid varje tillfälle. Detta kan skada din kreditvärdighet väldigt allvarligt och i värsta fall så kommer bankerna att neka dig lån då du får fått för många kreditupplysningar på kort tid.

Det enda sättet för att hitta den lägsta möjliga räntan är att helt enkelt gå igenom en låneförmedlare direkt då de endast tar en kreditupplysning när de gör förfrågningar hos sina samarbetspartners. En sådan förfrågan kan ta upp emot en vecka innan låneförmedlaren har fått svar från alla aktörer som har blivit kontaktade.

Du som låntagare kommer få tillgång till låneförmedlarens onlinetjänst när du gör din låneansökan och denna uppdateras allt eftersom de olika långivarna kommer med låneerbjudanden. Du kan välja att gå vidare när som helst och slutföra låneansökan med önskad långivare och det kostar inget att göra en låneansökan genom en låneförmedlare.

Kan också vara ett bra sätt för att testa av och se vilken ränta man kan få på ett stort privatlån så som t.ex. när du lånar 90000 kronor eller högre belopp. Detta då det endast tas en kreditupplysning och med en kreditupplysning så kan det inte skada ens kreditvärdighet.

 

Är det ett renoveringslån eller lån till något annat som t.ex. bröllop?

Ett privatlån är alltid en vanligt lån utan säkerhet och om du vill låna 90 000 kr till t.ex. renovering, bröllop, möbler eller liknande så finns där endast privatlån och snabblån att välja på. Det är alltså ett blancolån eller ett lån utan säkerhet vilket betyder att banken inte har något fysiskt garanterat att ta om låntagaren får betalningssvårigheter.

Har man t.ex. en bostadsrätt eller ett hus så finns där andra vägar att ta som att belåna huset ytterligare om där finns utrymme d.v.s. om det inte redan är överbelånat. Detta är dock något som vi vill varna för om nu inte pengarna går till att renovera huset för då går faktiskt pengarna till något bra. Det är också en form av investering.

 

Vill du låna 90 000 kr till en bil?

Går du i planerna att köpa en ny bil och vill låna 90000 kr så kan där finnas ett bättre alternativ till privatlån och det är ett billån. Privatlån och ett billån skiljer sig lite då ett billån är ett lån med säkerhet d.v.s. bilen tas som säkerhet för banken.

Ett lån med säkerhet så innebär det att utlåningsrisken sjunker för banken då bilen kan pantsättas i fall låntagaren skulle få betalningssvårigheter. Detta gör att räntan också bli lägre jämfört med ett vanligt privatlån och när det gäller lån på 90 000 kr och högre så finns där en hel del pengar att spara i slutändan.

Vilken ränta du får på billånet varierar så klart och det är omöjligt att säga hur mycket lägre den kommer bli då mycket avgörs genom en individuell prövning när ansökan kommer in.

Läsa mer om billån

 

Löptid och amortering när du lånar 90 000 kronor

90 000 kronor är ganska mycket pengar för många och det vanligaste felet många gör är att välja en för kort löptid på lånet. Att betala av 90 000 kronor under 12 månader är svårt för de allra flesta och vi rekommenderar att du väljer en betydligt längre löptid.

Vi skulle till och med rekommendera att välja en längre löptid än vad din egna budget säger och om det sedan skulle visa sig att du får pengar över varje månad så kan du betala in extra i stället. De flesta som väljer en alldeles för kort löptid på sina privatlån skapa helt onödig stress i vardagen. Det är nämligen inte kul att precis gå runt rent ekonomiskt varje månad under 1 – 2 år och många klarar inte av det.

Då är det bättre att välja en avbetalningsperiod som är längre för att få ner kostnaderna varje månad och blir det då pengar över så kan man sätta undan dessa för att betala av lånet i en snabbare takt. Det kommer nämligen alltid månader på året där det dyker upp extra utgifter så som födelsedagar, semester och julen.

Då är det ganska skönt att ha lite marginaler i ens privatekonomi.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.