Låna med ett skuldsaldo hos kronofogden?

Att hamna i skuld till Kronofogden är många gånga en väldigt jobbig period i ens vardagliga liv och för många är det extremt jobbigt då enkla saker som att teckna elavtal kan vara ett problem. Även saker som teckna mobilabonnemang och andra enkla kredittjänster blir helt plötsligt väldigt svårt då man har fått en betalningsanmärkning.

Går du i tankarna att låna när du fortfarande har en skuld hos Kronofogden så är du nog ute och cyklar lite. Kanske har du inte förstått innebörden med att ha en skuld hos Kronofogden. I stället borde fokuset ligga på att betala av skulden så fort som möjligt.

Tänk på att en betalningsanmärkning först försvinner efter tre år och tills att det har försvunnit är det väldigt jobbigt att teckna abonnemang eller avtal överhuvudtaget. Undvik Kronofogden om det är möjligt.

 

Svårt att låna med ett skuldkonto – Men inte omöjligt.

Det är nästan omöjligt att låna pengar om det redan finns ett skuldkonto hos Kronofogden och det finns egentligen bara ett sätt för att få till ett lån. Det är helt enkelt att hitta en borgenär som kan gå in som säkerhet när du ansöker om ett lån, trots detta så är det fortfarande väldigt svårt att få ett lån beviljat. Låneformen med en borgenär, kallas för borgenslån.

Tänk dig noga för om det är en bra idé att låna ytterligare när det finns befintliga skulder hos Kronofogden. Oftast är det inte så. Det kan också vara så att ett ytterligare lån kan skada din privatekonomi väldigt allvarligt och det kan så klart förvärra något som redan är dåligt till det värre.

 

Omstartslån

Omstartslån är framtaget precis för denna typ av situationer och även om namnet låter som att det bara är att ansöka om ett lån så är det verkligen inte så. Omstartslån har kommit till för att hjälpa personer med trasslig privatekonomi och som har skulder hos Kronofogden.

Det hela går ut på att man tar ett lån som ska lösa alla skulder hos Kronofogden samt inkassobolagen. Det låter enkelt, men där finns vissa krav för att få ett omstartslån överhuvudtaget.

  • Du måste ha en bostad eller någon annans bostad som säkerhet när du tar lånet.
  • Omstartslånet ska lösa skulden hos Kronofogden samt de inkassoföretag du är skyldig pengar.
  • Fast inkomst är ett krav.

 

Var försiktig när du tar lån

Vi vet att det kan vara möjligt att hitta en liten långivare inom snabblån som lånar ut till skuldsatta personer, även om de inte får. Men går du i tankarna på att låna när du är fullt medveten om att du har skulder hos Kronofogden så är du på väldigt hal is.

Försök i stället att ordna upp din privatekonomi så att du en dag kan se tillbaka på en viktig lärdom i livet och att du kan få vara skuldfri överhuvudtaget. Det är frihet om något och skulder tynger endast.

Många har även tron om att man kan lösa skulder med nya skulder och det är inte heller någon bra lösning på ett befintligt problem. Tvärtom så förvärrar det situationen ytterligare utan att du har egentligen kommit någonstans.

 

 

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.