Snabblån utan UC

Här är ett exempel på några långivare som erbjuder snabblån utan UC. Vill du se alla långivare så kan du gå vidare till vår lånejämförelsetjänst där du kan se resten av alla snabblån.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Att ta ett snabblån utan UC

De flesta tror nog att de har koll på vad UC egentligen är för något, men många gånger har det visat sig att de faktiskt inte har någon koll. Många verkar tro att lån utan UC innebär att man kan ta snabblån / sms-lån utan någon som helst kreditupplysning, men så är det inte.

Upplysningscentralen AB

UC är helt enkelt ett kreditupplysningsregister som Upplysningscentralen AB tillhandahåller för kreditbolag och banker. Detta är också det vanligaste och största kreditupplysningsregister som finns i Sverige idag och som man många gånger vill undvika om möjligt.

Det finns tillfällen då man vill undvika att snabblånet registreras i UC-registret eller vill undvika uppslag i Sveriges största kreditupplysningsregister.

Exempel på varför man vill undvika UC-registret

 • Du har kanske tagit smslån regelbundet förr eller andra typer av microlån och därför vill undvika att där görs fler uppslag.
 • Du har försökt ta snabblån men blivit nekad från en annan långivare.
 • Du har redan befintliga lån / snabblån som är registrerade hos UC.

Att vilja undvika UC kan för vissa kännas som något fuffens är på gång, men att ta ett smslån utan UC’s inblandning kan vara helt legitimt utan några konstigheter. Kanske har du planer på att ta ett större privatlån vid ett senare tillfälle och då vill man helst inte ha något i sitt bagage.

Sen finns det så klart sämre tillfällen då man vill undvika UC och vi vill passa på att lyfta en varning för de som tänker att de kan snabblåna för att lösa andra snabblån eller dylikt. Då är du helt enkelt ute och cyklar och du riskerar att hamna i den klassiska lyxfällan där spiralen endast går neråt.

 

Hur kan du då snabblåna utan kreditupplysning?

Det går helt enkelt inte. Alla kreditföretag och banker i Sverige är skyldiga enligt lag att göra en kreditupplysning vid ett lån.

Det är väldigt många som tror att det finns snabblån utan någon som helst kreditupplysning, men det är så långt ifrån sanningen som det bara kan komma. I stället använder långivarna andra alternativ för att göra en kreditupplysning d.v.s. andra kreditupplysningsregister i stället för det vanliga UC-registret.

Bland annat finns det Soliditet, Bisnode och Creditsafe som är alternativa tjänster som kreditföretagen kan använda sig av för att göra en kreditupplysning.

Ansöker du om ett smslån från en långivare som använder sig av t.ex. Soliditet så är det bara i det registret där din ansökan kommer registreras. Om en vanlig bank skulle sedan göra en vanlig kreditupplysning när du vill t.ex. ansöka om ett vanligt privatlån eller bolån så ser de helt enkelt inte den informationen.

 

Hur stora snabblån går att ta utan UC

Förr var beloppen på snabblån utan UC ganska så små, men idag går det att snabblåna upp 25 000 kronor utan UC’s inblandning. Det är inte speciellt många långivare som erbjuder så stora snabblån utan UC, men det finns ett par stycken att välja mellan även om det är lite ovanligt.

Är du ute efter att ta ett snabblån utan UC på belopp mellan 5 000 – 10 000 kronor så finns det gott om långivare att välja mellan. Över 10 000 kronor så blir långivarna allt mindre, men hur du än gör så kommer du inte undan kreditprövning.

Större lån är alltid en större risk, för banken. Det är därför det inte finns så stora lån utan UC och faktum är att Upplysningscentralen AB ägs av våra svenska banker. Du kan läsa mer om det längre ner.

 

Snabblån trots betalningsanmärkning och utan UC

En betalningsanmärkning förklarar inte en persons hela ekonomi och det finns tillfällen då det går att få en betalningsanmärkning fast man är oskyldig.

Det finns gott om långivare som erbjuder sms-lån utan UC och trots att du har en befintlig betalningsanmärkning.

Många verkar tro att betalningsanmärkningar ligger hos Kronofogden, men så är det inte och faktum är att det ligger registrerat hos kreditupplysningsföretaget. Det enda kronofogden gör är att kolla över den information som de får från kreditupplysningsföretaget, vid ett godkännande så skickas detta tillbaka till kreditupplysningsföretaget.

Väl där registreras betalningsanmärkningen hos kreditupplysningsföretaget och kronofogden ligger helt enkelt bara till grund för betalningsanmärkningen.

En betalningsanmärkning ligger kvar i hela tre år hos kreditupplysningsföretaget och under tiden som den ligger kvar så finns det långivare som erbjuder snabblån utan UC trots det. De kommer fortfarande göra en kreditupplysning för att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet.

Var medveten

Var medveten om ditt ansvar när du tar ett snabblån och var också 100% säker på vad det innebär att låna pengar från en kreditgivare, för att på så sätt undvika de mest vanliga fallgroparna. Jämförsnabblån.nu nämner ett par väldigt viktiga punkter som du bör funderar över när du väljer att ta ett snabblån.

 

Anledningar till varför man vill ta snabblån utan UC

 • För många kreditförfrågningar hos UC kan helt enkelt skada din kreditvärdighet och är man intresserad av att ta större lån vid en senare tillfälle så kan där uppkomma helt onödiga problem. Som tur är så registreras förfrågningar bara i ett år och sedan tas de bort från systemet.
 • Även om där är bara några få kreditupplysningar så kan det utgöra ett problem vid ett eventuellt större privatlån. Om förfrågningarna i systemet är så kallade SMS-lån, detta får många banker att se rött.
 • En annan anledning är att många tror att bara för du har en betalningsanmärkning så kan du inte ta lån igen via UC och att du måste gå en annan väg för att kunna ta ett lån. Där finns långivare som tillåter snabblån trots betalningsanmärkning med UC.
 • Missförståndet att om man undviker UC helt så tas det ingen kreditupplysning, vilket är helt fel. En kreditupplysning kommer tas även om det är med eller utan UC’s inblandning.

 

Så undviker du för många registreringar i UC-registret

Ett bra sätt för att undvika för många registreringar i UC-registret är att ta hjälp av en så kallad låneförmedlare. En låneförmedlare har möjligheten till att ansöka om lån hos de olika långivarna för att se vart det går att få den bästa räntan. Skulle du själv vilja göra detta så kommer varje långivare göra en kreditupplysning på ditt namn, vilket också registreras vid varje tillfälle / långivare.

När du tar hjälp av en låneförmedlare så blir det helt enkelt endast en kreditupplysning i stället för flera om du skulle göra det själv. Mellanhanden tar så klart en liten avgift för detta, men många gånger kan låneförmedlaren förhandla fram väldigt låga räntor på lånen.

 

Vad är egentligen Upplysningscentralen (UC) och vem äger det?

De flesta tror att UC är en form av system / register som alla banker och kreditföretag måste använda sig av när de gör en kreditupplysning. Men så är det inte riktigt och faktum är att Upplysningscentralen ägs av våra Svenska storbanker.

Alla ägare av Upplysningscentralen

 • Nordea
 • Skandinaviska Enskilda Banken
 • Banken AB
 • Svenska Handelsbanken
 • Swedbank
 • Danske Bank
 • Länsförsäkringar

UC är helt enkelt bara ett vanligt kreditupplysningsföretag och det är inte konstigt att de vanligaste bankerna i Sverige använder sig av just UC med tanke på ägarna bakom. UC är det största kreditupplysningsföretaget i Sverige och hämtar offentliga uppgifter från Skatteverket och andra uppgifter från fler andra finansinstitut regelbundet.

Upplysningscentralen har varit totalt dominerande sen 70-talet i Sverige med kreditupplysning och det är också därför som UC har blivit ett ekvivalent uttryck med en kreditupplysning.

 

Källor:

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.