Låneförmedlare

Detta gör en låneförmedlare

En låneförmedlare är ett företag som förmedlar låneansökningar till långivare och har ofta väldigt bra samt nära samarbeten med många långivare. Detta göt att en låneförmedlare kan få väldigt bra deals med långivarna vilket i sin tur ger dig som ansöker om ett lån en bättre deal.

Det finns flera stora fördelar med att ta hjälp av en låneförmedlare och framförallt i vissa situationer så är hjälpen från en låneförmedlare helt oslagbart. Även om låneförmedlaren tar betalt för sitt jobb så kan man många gånger få till bra eller till och med bättre lånevillkor då låneförmedlaren har bra samarbeten med långivarna.

 

Fördelar med en låneförmedlare

Fördelarna med en låneförmedlare är många och har du planer på att ta ett privatlån så kan vi varmt rekommendera denna typ av lösning.

  • En väldigt stor fördel är att det är gratis och det är inget som binder dig till att du måste acceptera ett lån. Detta gör att du kan testa vattnet lite innan du bestämmer dig för att teckna ett privatlån. Kostnaden som låneförmedlaren tar för sin tjänst dras från banken / kreditföretaget när / om lånet accepteras så du kommer aldrig ens bry dig om den kostnaden.
  • En annan väldigt stor fördel är att du endast får en kreditupplysning hos t.ex. UC istället för en för varje privatlån du ansöker om. Detta gör att du slipper att få flera kreditupplysningar och som du kanske känner till så kan för många kreditupplysningar skada ens kreditvärdighet vilket kan försvåra för att få ett lån.
  • En låneförmedlare agerar helt opartiskt och vill kunna få fram så bra lånevillkor som det bara går baserat på din situation ser ut.
  • Tid är också en viktig aspekt i det hela och här sparar man väldigt mycket tid att direkt gå via en förmedlare i stället för att behöva kontakta varje kreditföretag / bank. Oftast kontaktar man inte varje bank för att få fram ett privatlån och vanligtvis så nöjer man sig med att ansöka om ett lån hos en långivare endast. Men då går man oftast miste om bättre lånevillkor.

 

Små som stora lånebelopp

Även om du är ute efter att låna mindre belopp så kan det vara värt att ta hjälp av en låneförmedlare. De flesta låneförmedlare vill helst att man lånar minst 5 000 – 10 000 kronor, men det finns andra som tillåter lägre belopp som är ner till 1 000 kronor.

Även om det är mindre belopp som 1000 kronor så kan det helt klart vara värt att låna via en låneförmedlare. Trots att beloppet är så lågt så finns där pengar att spara och ju högre belopp desto viktigare är det att ta hjälp av en låneförmedlare.

Det finns låneförmedlare som hjälper en att låna från 1 000 – 500 000 kronor.

 

Betalningsanmärkningar och låneförmedling

Har du en betalningsanmärkning så kan det vara svårt att få privatlån på egenhand och du måste känna till vilka långivare som tillåter låntagare som har betalningsanmärkningar vilket inte är helt enkelt.

En långivare känner till alla banker som erbjuder privatlån trots betalningsanmärkning och många gånger kan de få fram väldigt bra lånevillkor trots att det finns anmärkningar.

Så en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att få ett privatlån.

 

Så här fungerar det att ansöka via en låneförmedlare

  1. Du försöker hitta en låneförmedlare som accepterar de belopp du är ute efter och som kanske tillåter betalningsanmärkningar om sådana finns.
  2. Sedan går du direkt in på låneförmedlarens egna hemsida och knappar in det lånebelopp du är ute efter att låna. Det är mycket möjligt att du får välja vilken typ av låneform du är ute efter så som t.ex. privatlån / samlingslån eller bolån.
  3. Beroende på vilken låneförmedlare du har ansökt via så kan det dröja från 24 till 48 timmar. Vanligtvis så får man ett svar redan samma dag och ansöker du sent på dagen så kommer svaret antagligen komma dagen efter.
  4. När svaret kommer så får du oftast inloggningsuppgifter så att du kan logga in på låneförmedlarens hemsida för att kunna se vilka privatlån / banker du kan välja mellan. Om du hittar ett intressant lån med bra lånevillkor så kan du signera lånet direkt via BankID eller liknande.
  5. Om du orkar så kan du ta chansen med att besöka din lokala bank och försöka få till ett ännu bättre lån. Läs mer nedtill.

 

Sätt tryck på din egna bank med svaret från låneförmedlaren

Det kan finnas ett gyllene tillfälle om du redan har fått svar från låneförmedlaren och det är helt enkelt att besöka din egna bank för att få till ett ännu bättre lån. Detta är ingen garanti att detta skulle fungera, men det kan finnas en bra chans att banken kan ge dig ett bättre lånevillkor efter att de har sett vad låneförmedlaren har erbjudit dig.

Banker älskar att hålla sina kunder i ett järngrepp och svensken har slutat att vara trogen till sin egna bank då det har visat sig att det alltid går att få bättre villkor någon annanstans.

Varför då inte prova att se hur trogen banken är till dig genom att sätta lite press och se hur mycket du som kund betyder för banken.

 

Slutord

Det viktigaste med en låneförmedlare är att kunna ta ett lån med så pass bra lånevillkor som möjligt och det utan att behövs få flera kreditupplysningar hos UC. För många kreditupplysningar är aldrig bra för ens kreditvärdighet, i och med en låneförmedlare bara gör en kreditupplysning så kringgår man flera problem som kan uppstå vid ett senare tillfälle.

Även om låneförmedlaren tar betalt för sin tjänst så finns det väldigt goda möjligheter till att få till ett mycket bättre lån än vad man hade fått om man försökt kolla med lånegivarna själv. I och med problemet med kreditupplysningarna så blir det väldigt problematiskt att göra det själv. Kostnaden för låneförmedlarens tjänst kan vi inte gissa då denna transaktion görs direkt mellan banken och låneförmedlaren. Du slipper i alla fall att bry dig om just den kostnaden.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.