Merax

Merax är en ny långivare inom snabblån som erbjuder lån från 5 000 – 30 000 kronor med en löptid på 1 till 5 år. Årsräntan är 24,95% vilket är fast för alla personer som ansöker om lån hos Merax, vilket är ganska unikt i snabblånebranschen.

Fördelar

 • Åldersgräns 18 år
 • Långa löptider

Nackdelar

 • Uppläggningsavgift på 400kr

Villkor

Villkoren hos Merax

 • Tar UC.
 • Acceptera betalningsanmärkning.
 • Inkomst krav på 200 000 kr per år.
 • Åldersgräns 18 år.
 • Folkbokförd i Sverige med ett svenskt personnummer.

Legitimering med BankID.

Utbetalningstider

Utbetalning

Pengarna betalas vanligtvis ut inom 1 – 2 vardagar.

Svaret på låneansökan kan dröja upp till 24 timmar.

Kundtjänst

Kontakt

Telefon: okänt

 • Vardagar 08:00 – 12:00
 • Lördagar stängt
 • Söndagar stängt

Merax en del av Brixo AB
Organisationsnummer: 556978–9273

 

Merax

Merax är ytterligare en ny långivare inom snabblån-ssegmentet och som samarbetar med både Brixo AB samt Avida Finans AB. Merax erbjuder lånebeloppen 5 000 – 30 000 kr med en årsränta på 24,95% som är fast d.v.s. räntan prövas inte individuellt överhuvudtaget.

Det är inte helt vanligt att långivare väljer att köra en fast räntesats, det har också sina för och nackdelar. Fördelen är för dig som har lite halvtaskig kreditvärdighet då du får en relativt låg räntenivå på lånet. Men för dig som är skötsam med goda betalningsmöjligheter så är det kanske bättre att se dig för någon annanstans.

Det finns ett par andra långivare som kör liknande koncept med fast ränta som är väldigt populära idag. Här är några exempel på långivare som kör med en fast ränta.

Alla dessa långivare ligger ungefär lika i sin räntenivå, där Merax faktiskt ligger lite lägre med sina 24,95%.

Företaget bakom Merax är Brixo AB och jämför man de två hemsidorna så ser man flera likheter. Lånen är däremot inte lika om man tittar på räntan samt löptiden på lånen.

Dessa mindre lån på 30 000 kr med längre löptider än traditionella SMS-lån / snabblån är extra attraktivt för personer som har en sämre privatekonomi för tillfället. Att binda upp ett lån under 5 år med denna räntan blir ganska dyrt i slutändan och ett sådant här lån bör alltid vara tillfälligt. Målet bör vara att betala av lånet så fort som ekonomin tillåter det.

Alla snabblån / privatlån går att förtidslösa d.v.s. det går alltid att betala av delar eller hela lånet direkt när det kommer till vanliga blankolån. Det har man rätt till genom de regler som finns för krediter.

 

Vårt omdöme av Merax

Vi har lite svårt att se vad meningen är att ha kvar Brixo då det är billigare att låna från Merax överhuvudtaget. Det enda som är sämre är att utbetalningstiden är något långsammare hos Merax. Så om de förbättrar Merax utbetalningstider så finns det egentligen inte någon anledning till att ansöka om ett lån hos Brixo.

Antagligen vill Brixo AB bredda sin räckvidd med alternativa varumärken i branschen,  vilket inte är helt ovanligt. Det finns flera stora kreditföretag som driver flertalet stora lånetjänster samtidigt och som har tagit stora marknadsandelar på grund av det.

Tittar vi på Merax hemsida så känns den något stressad och vi tycker att det saknas lite information. T.ex. så säger de på hemsidan att man kan ringa deras support, men de listar inget telefonnummer. Vi kommer inte slå ner på detta riktigt än då tjänsten är så ny och antagligen är det bara en liten miss de har gjort.

Förövrigt tycker vi att Merax är ett positivt tillskott i snabblån-segmentet och vi ser allt fler långivare börjar gå över till att erbjuda snabblån med längre löptider. Kanske förbereder de sig på de förändringar som kanske tillkommer nästa år under sommaren 2018. Då finns risken att regeringen röstar igenom ett räntetak på snabblån som kan förändra hela branschen.

En fast årsränta på 24,95% kanske låter högt, men tittar vi rent generellt i snabblånebranschen så är detta faktiskt ganska lågt. Tittar vi däremot på privatlån så är det så klart högt, men vi kan absolut inte jämföra denna kredit med vanliga privatlån då det är stora skillnader i lånevillkoren. Det är också betydligt enklare att få till ett lån hos Merax än hos t.ex. av av våra storbanker och det är också det som vi betalar för när vi lånar hos Merax.

Vi står väldigt positiva till Merax nya lånetjänst och överlag känns räntan väldigt konkurrenskraftig.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.