Modus Finans

Modus Finans är en ny långivare (hösten 2017) som erbjuder mindre lån från 10 000 till 50 000 kronor med en längre bindningstid på 1 – 6 år. Modus Finans har samarbete med det stora företaget Thorn Svenska AB.

Fördelar

  • Betalningsfria månader
  • Långa löptider

Nackdelar

  • Uppläggningsavgift

Villkor

Villkoren hos Modus Finans

  • Tar UC
  • Acceptera ej betalningsanmärkning
  • Inkomst kravet är okänt, individuellt prövning?
  • Åldersgräns 20 år

Legitimering kommer sker via BankID.

Utbetalningstider

Utbetalning

Samma dag eller nästkommande vardag.

Du får svar på din ansökan normalt inom 1 timme och om du ansöker tidigt på morgonen / förmiddagen så är det stor chans att utbetalningen görs samma dag. Se bara till att du gör din låneansökan innan de bryttider som finns hos bankerna.

Kundtjänst

Kontakt

Telefon: 020-24 24 24

  • Vardagar 08:00 – 18:00
  • Lördagar stängt
  • Söndagar stängt

Thorn Svenska AB
Vretenvägen 1
171 54 Solna
Organisationsnummer: 556136-8480

 

Modus Finans – Snabblån eller privatlån?

Modus Finans marknadsför inte sitt lån som ett snabblån eller privatlån och därför får vi själva avgöra vart det egentligen ska hamna i listan. Modus Finans lån är ett mellanting mellan ett snabblån och ett privatlån, vi kommer placera det som ett snabblån då det inte liknar ett traditionellt privatlån.

Lånebeloppen som Modus Finans erbjuder är från 10 000 till 50 000 kronor med en löptid upp till 6 år. Perfekt för den som vill ha ett lån med längre amorteringstid.

Förtidslösa snabblån

Glöm aldrig bort att du alltid kan förtidslösa snabblån och privatlån så om du är medveten om att din ekonomi kommer vara sämre det närmsta året så välj en längre löptid. Sedan när privatekonomin tillåter det så kan du betala av delar eller hela lånet när du vill.

Tittar vi på den effektiva räntan för de lägre lånebeloppen så ser vi att den är ganska låg, det är dock inte den lägsta på marknaden. Vissa vill kanske jämföra lånet med ett vanligt privatlån med lägre ränta då Modus Finans tar både kreditupplysning genom UC. Men också för att de inte tillåter några betalningsanmärkningar.

Men det går inte jämföra Modus Finans med de vanliga privatlånen som finns på marknaden då det är mycket lättare att få till ett lån hos Modus Finans än t.ex. hos våra storbanker. Skillnaden är att storbanker inte gör några individuella prövningar. De följer helt enkelt bara sina färdigställda kravlistor som är generellt beräknade med goda marginaler.

Hos en långivare som Modus Finans så görs det alltid individuell prövning på inkomst med mera. Det är alltså enklare att få till ett lån när man gör individuella prövningar.

 

Modus Finans erbjuder två betalningsfria månader

Vi ser att branschen förändras hela tiden och kanske så ser vi det största förändringen av snabblån under sommaren 2018. Då de kanske inför räntetak och så vidare på snabblån. Vi ser att allt fler långivare börjar erbjuda lånetjänster som ska kunna fortsätta erbjuda snabblån om ett sådan beslut går igenom.

Men då Modus Finans erbjuder längre löptider på sina lån så kan de även erbjuda två betalningsfria månader för varje år som lånet löper. Detta är helt kostnadsfritt och väljer du t.ex. att Juni och December ska vara de två betalningsfria månaderna så kommer detta upprepas varje år som lånet löper.

Har du fler funderingar kring betalningsfria månader så kan du läsa vår artikel om ämnet.

Vad är en betalningsfri månad?

 

Vårt omdöme av Modus Finans

Modus Finans liknar Thorn Svenska ABs andra liknande lånetjänster på många sätt och vi är övertygade om Modus Finans kommer ta sin plats i branschen. Överlag tycker vi att Modus Finans erbjuder en väldigt bra lånetjänst och bara tiden kan utvinna vad kunderna tycker om lånetjänsten då den är ny.

Från vad vi har kunnat se / hört så är de flesta nya kunder väldigt nöjda med Modus Finans.

Tittar vi på hemsidan så är den till första blicken en väldigt enkel och tydlig hemsida. Men vi tycker ändå det hade behövts lite bättre information så som bättre Frågor och Svar. Just nu när vi skriver denna recension så ser vi endast sex enkla frågor och svar.

Förhoppningsvis så ser vi fler frågor och svar i framtiden då det är det enklaste sättet för en besökare att få svar på sina frågor kring en lånetjänst.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.