När ska man inte ta snabblån?

Tillfällen då snabblån inte lämpar sig

Det finns både bra och dåliga anledningar till att ta ett snabblån. I denna artikeln kommer vi gå igenom vanliga tillfällen då det är en dålig idé för ett snabblån och förhoppningsvis kan vi hjälpa personer som är ute på dålig is.

Något som verkade väldigt logiskt till en början kan förändras snabbt till något ologiskt om man bara funderar och väntar med att ta ett snabblån för en stund. Det är väldigt vanligt att man trillar över något som man vill ha och just i den stunden så känner man ett enormt ”jag vill ha” begär.

Efter en stund brukar detta ”vill ha begär” lägga sig och det är då man kan börja tänka logiskt igen. För vissa personer som har en väldigt impulsiv personlighet kan detta ta betydligt längre tid.

Det är väldigt jämförbart med att t.ex. vara nykär och det finns flera stora studier som visar på att man inte tänker helt logiskt under de första 12 månaderna som man är nykär.

Vi kommer lista självklara anledningar när det inte är lämpligt att ta ett snabblån och ofta är det just vid tillfällen när det impulsiva händer som är de sämsta.

Tänk alltid en extra gång innan du tar ett lån, kanske ser du ett annat alternativ längre fram.

 

Osäker jobbsituation

Har du en väldigt kort eller osäker anställning så är det kanske inte läge till att ta ett lån överhuvudtaget. Är du nästan säker på att du inte har en anställning 1-3 månader framåt så det inte heller lämpligt.

Det kommer inte lösa några problem överhuvudtaget, faktum är att det kommer vara precis tvärtom. Dra på sig betalningsanmärkningar kan ha en stor negativ effekt på ens liv och den sitter kvar i hela 3 år innan det försvinner.


Spontanshopping

Man skulle kunna tro att snabblån / smslån ofta tas vid spontanshopping, men så är det inte. Tyvärr så händer det i alla fall att yngre personer tar snabblån för att finansiera sitt shoppingbehov och det är aldrig bra att över sina tillgångar.

Tillslut kommer verkligheten ikapp när fakturorna ska betalas och det är oftast då som det skiter sig. Många yngre personer vill leva en speciell livsstil som de inte har råd med och det är för att visa sig utåt att man har en status som man kanske egentligen inte har.

Tyvärr lever vi i en värld där det yttre är viktigare än det inre för många unga personer. Men det är också en livsstil som får många yngre personer att hamna i skulder. Ibland resten av sitt liv.


Förbrukningsvaror

Det är aldrig en bra idé att ta lån för att köpa vanliga förbrukningsvaror och skulle någon förbrukningsvara ta slut i hemmet så är det inte hela världen. Definitivt inte värt att låna för i alla fall.

Det är bättre att försöka planera lite i förtid genom att dra in på lyxvaror eller äta billigare ett par dagar för att spara ihop till den summa som saknas. Det är alltid bättre att uppoffra något lyxigt framför något som man verkligen behöver.


Fest

Även om genomsnittsåldern på snabblån är 35-40 år så finns där yngre personer som tar lån för att festa och ha kul. Tyvärr finns det också festprissar som gillar att bjuda drinkar till sina vänner och då springer festkassan snabbt iväg. Då räcker inte ens lån längre.

Det kan vara väldigt problematiskt för yngre personer att skippa en festhelg, men det är aldrig bra idé att låna till sitt festande. Det är helt klart en betydligt sämre idé då lånet måste betalas tillbaka, vilket betyder mindre festande i nära framtid.

Det är bättre att stanna hemma en helg och försöka bjuda hem sina vänner på en myskväll eller liknande. Det är bättre att vara ärlig med sina vänner och berätta att festbudgeten är slut, förhoppningsvis förstår de situationen.


Nyligen tagna snabblån

Har du planer på att ta ytterligare ett snabblån innan du ens har fått första räkningen på första lånet så ska du nog ta dig en lång funderare. Fundera på varför du måste ta ett snabblån så snabbt igen och vad går att ändra för att detta inte ska fortsätta.

Det vanligaste problemet när det kommer till personer som lånar om och om igen är för att de lever långt över sin inkomstkälla. Första steget är att erkänna att man lever för dyrt och att det är tid att börja lägga om sin levnadsstil.

Det är aldrig enkelt att lägga om sin livsstil och ju större ändringar som sker, desto svårare är det att anpassa sig till det nya läget. Att försöka leva vidare i tron om att det ordnar sig automatiskt är ett vanligt förekommande för personer som lever i förnekelse. Ofta känner man själv att något inte fungerar, men man blundar helt enkelt för problemen.

Lån kan hjälpa väldigt mycket, men det kan också förstöra mycket så det gäller att låna ansvarsfullt för att inte försämra sin situation ytterligare.

 

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.