Nätlån

Nätlån är en relativt populär långivare för extra små snabblån och erbjuder endast lånebeloppen 1 000 – 4 000 med en löptid på 33 dagar. Nätlåns enkla små lånebelopp och en löptid på 33 dagar är gjort för att tillhandahålla en så enkelt lånetjänst som möjligt.

Fördelar

 • Intressant upplägg för små snabblån
 • Godkänner betalningsanmärkningar
 • Låg ränta

Nackdelar

 • Tar UC
 • Uppläggningsavgift 300 kr

Villkor

 • Accepterar betalningsanmärkningar.
 • Åldersgräns 18 år.
 • Måste ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor.
 • Folkbokförd i Sverige och måste även ha BankID.
 • Tar kreditupplysning genom UC.

Legitimering sker genom pappersavtal. Ej BankID.

Utbetalningstider

Utbetalning inom 2-4 dagar.

Kundtjänst

Telefon: 08 124 482 66

 • Vardagar information saknas
 • Lördagar information saknas
 • Söndagar information saknas

Nätlån
Catalunia Capital AB
Nybrokajen 7
111 48 Stockholm
Organisationsnummer: 556707-7044

Nätlån – Ett traditionellt mikrolån

Nätlån erbjuder ett så kallat mikrolån med lånebeloppen 1 000 – 4 000 kr och med en kort löptid på 33 dagar. Ett mikrolån är inte per definition ett snabblån d.v.s ett lån med snabb utbetalning och faktum är att Nätlån låneutbetalning kan ta upp emot 4 dagar. Därför ska vi kalla detta för ett mikrolån.

Mikrolånet Nätlån erbjuder är av det enklaste slaget där det endast finns fyra olika lånebelopp att välja mellan d.v.s. 1000, 2000, 3000 och 4000 kr samt att den enda löptiden som går att välja är 33 dagar. Det finns dock möjlighet till att ansöka om förlängning på mikrolånet eller en så kallad avbetalningsplan i fall låntagaren skulle få betalningssvårigheter.

Tittar vi på lånekostnaden så ser vi att Nätlån tar en uppläggningskostnad på alla lånebelopp vilket gör att de mindre lånebeloppen blir ganska dyra jämfört med andra i branschen. Detta även om räntan är låg som den är. Däremot ser vi att de högre lånebeloppen 3000 – 4000 kr blir mer konkurrenskraftiga då räntan är så låg. Tyvärr är inte uppläggningskostnaden avdragsgill i deklarationen så frågan är egentligen om dessa lån är billiga eller inte.

Vi ser också att Nätlån tar kreditupplysning genom UC ( Upplysningscentralen ) och detta är något som de flesta låntagare inte gillar när det kommer till lån genom snabblån / mikrolån.

Vårt omdöme av Nätllån

Nätlån erbjuder en enklare lånetjänst i form av mikrolån d.v.s. inte snabblån i den bemärkelsen att lånet betalas ut relativt snabbt och använder sig av UC när de kreditupplysning. Vi säger inte att detta är dåligt på något sätt men där finns långivare som erbjuder bättre samt generösare lånealternativ.

Så frågan är egentligen varför man ska välja Nätlån? De lägre lånebeloppen är ganska dyra då där finns en uppläggningskostnad på 250 kr medans de högre lånebeloppen är mer kostnadseffektiva på grund av de högre beloppen samt den låga låneräntan.

Vår syn på det hela är att Nätlån inte riktigt räcker fram och med den hårda konkurrens som finns på marknaden just nu så kommer det bli väldigt svårt för Nätlån att kunna konkurrera för att få kunder. Den stora fördelen med Nätlån är att de accepterar personer med betalningsanmärkningar och kan där igenom vinna några kunder på det.

De prövar däremot alla personer som har betalningsanmärkningar individuellt men detta gör också de flesta andra långivare av flera skäl.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.