Räntefria snabblån

Så här fungerar ett räntefritt snabblån

Räntefria lån är till 99% ett erbjudande som långivare endast ger till sina nya kunder och för befintliga kunder är det väldigt ovanligt att kunna låna räntefritt. För många känns det konstigt att ett kreditbolag skulle vilja låna ut pengar utan någon ränta, men det är inte konstigare än att det är ett sätt för att marknadsföra sin snabblån-tjänst.

Det är dock inte helt ovanligt att där tillkommer andra avgifter i form av uppläggningskostnad eller aviavgift så det är därför extra viktigt att kolla igenom det finstilta innan du gör ett snabblån / smslån. De flesta långivare idag erbjuder mindre snabblån utan några som helst avgifter, men det skadar inte att kolla en extra gång innan man ansöker om lånet.

Räntefria belopp

Det är värt att nämna att räntefria snabblån endast är av små belopp och till största del så rör det sig om belopp mellan 500 till 1 000 kronor. Om det är ett belopp på 1 000 kronor och där finns en administrationsavgift så vill du definitivt inte ta ett smslån / microlån, då snabblånet helt plötsligt blir väldigt dyrt.

Det finns långivare som erbjuder högre lånebelopp, men när det kommer till inga avgifter och ingen ränta så blir långivarna allt mer ovanligare. Förr fanns det chans på att ta ett snabblån upp till 10 000 kronor utan några som helst avgifter eller ränta, men detta finns tyvärr inte längre.

 

Så är snabblånen egentligen gratis då?

Det är väldigt stor skillnad på räntefritt och gratis, men det finns snabblån / smslån som är gratis att ta. Snabblån som är helt räntefria och utan några som helst avgifter anses som gratis / kostnadsfritt, men långivarna får inte längre kalla det gratis då lånet ska betalas tillbaka.

Ett bra sätt för att vara säker på att snabblånet du tar är gratis / kostnadsfritt är att kolla på den effektiva räntan och om den inte är på 0% så finns där någon form av avgift på snabblånet.

Exempel på avgifter:

  • Ansökningsavgift.
  • Någon form av uppläggningsavgift.
  • Aviavgift, ta alltid e-faktura om det är möjligt.

Aviavgiften

Det är en klassisk fälla att ta faktura via vanlig post / brev då aviavgifter kan vara relativt höga och är snabblånet ett mindre belopp så utgör aviavgiften en stor procentuell del av lånet. Välj alltid e-faktura om möjligt.

Ett snabblån behöver inte vara avgiftsfritt eller gratis för att det ska kunna ses som ett bra snabblån, men ett snabblån på 1 000 kronor med en avgift på 300 kronor i ansökningsavgift borde ses helt orimligt att ta. Skulle snabblånet vara kring 3 000 – 5 000 kronor med en avgift på 300 kronor så är det ett väldigt billigt lån, inte gratis men billigt.

 

Så här lånar du räntefritt

Bästa sättet för att låna helt räntefritt är att först se över vilka alternativ det finns och har du redan lånat någon gång från en långivare så kan du stryka just den långivaren med en gång. När du tittar på de olika långivarna i våran jämförelsetjänst så håll ett öga på den effektiva räntan då denna avslöjar om där finns andra typer av avgifter, gärna så nära 0% som möjligt.

Välj en långivare – Sen väljer du en långivare från listan som låter billigast och som matchar dina kriterier och går till deras hemsida. Väl på deras hemsida så måste du försöka hitta ansökningsformuläret och fylla i de uppgifter som krävs. Var noga med att kontrollera allt som ränta, inbetalningstid samt avgifter så du inte får några onödiga överraskningar.

När ansökan är inskickad – När väl låneansökan är inskickad så är där inte mycket att göra än att vänta och för det mesta så får man ett preliminärt svar på sin låneansökan direkt. När pengarna är på ditt konto varierar, men inom en bankdag brukar det vara. Ibland kommer det in samma dag om du ansöker om snabblån på morgonen eller innan eftermiddagen.

Väntetid

Väntetiden innan pengarna finns på kontot kan variera, men oftast är det mindre än en bankdag innan överföringen är färdig. Är det sent på eftermiddagen så kommer pengarna finnas dagen efter på ditt konto.

 

Betala dina fakturor i tid – Räntefria sms-lån

Som regel när det kommer till lån eller kredit så är det extra viktigt att betala sin fakturor / räkningar i tid för annars riskerar man att avtalet ändras och det blir snabbt dyrt. Tar du ett sms-lån på några tusen och väljer att dela upp det på 2-3 månader utan någon ränta så är det väldigt viktigt att betala räkningarna i tid.

Skulle du komma in sent med en betalning så riskerar du att gå miste om att lånet är räntefritt, då snabblånet många gånger läggs om till en dyrare ränta då du inte har följt överenskommelsen. Detta gäller också vanliga kreditföretag där du delar upp ett köp på flera betalningar där det är räntefritt.

Det är inte bara så att räntan går från att vara gratis till en väldigt hög ränta, utan där kommer också komma en påminnelseavgift som är helt onödig.

Lånet är inte längre räntefritt

Se verkligen till att du betalar alla fakturor i tid annars så är snabblånet / sms-lånet inte längre räntefritt. Affärsuppgörelsen ändras per automatik och det är här långivare tjänar sina pengar på räntefria lån.

 

 

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.