Så gör du för att låna pengar samma dag

Så här gör du för att låna idag

Är du ute efter att försöka få till ett lån redan idag?, då ska vi försöka hjälpa dig genom denna snabbguide. För någon som aldrig har lånat överhuvudtaget så kan det nästan vara överväldigande med all den information det finns att ta hänsyn till.

Vill du få ett lån idag och att pengarna betalas ut även idag så är det ett snabblån / SMS-lån du är ute efter. Tittar vi på privatlån så är oftast utbetalningen inom 2 – 5 arbetsdagar beroende på långivare.

Du ska också vara medveten om att snabblån kostar mer än ett privatlån i form av högre ränta, men du har nästan (99%) alltid möjligheten till att förtidslösa snabblånet. Då blir även kostnaden också relativt låg om du väljer att förtidslösa snabblånet snabbare än löptiden på lånet.

Snabblån är avsett för tillfällen då det är bråttom att låna och oftast är det mindre lånebelopp det handlar om, men det finns även högre lånebelopp med snabblån.

Nedan kommer en kort lista över vad du bör tänka på när du väljer långivare inom snabblån.

 

1). Vilken dag i veckan är det samt vilken tid på dygnet?

Detta är faktiskt en väldigt viktig faktor när det kommer till lån överhuvudtaget och även om långivare inom snabblån har generösa lånetider så är detta väldigt viktigt. Tiden på dygnet är också väldigt viktigt då snabblån endast betalas ut under kontorsöppettiderna.

  • Är det en vardag så finns där väldigt goda möjligheter till att ta ett snabblån redan samma dag så länge klockan inte är över klockan 18:00 då de flesta direkt utbetalande långivare stänger sina kontor.
  • Är det helg så får du hoppas att där finns långivare med direkt utbetalning som betalar ut till din bank. Läs mer om det på punkt 3.
  • Är det tidigt på en vardag så har du väldigt bra möjligheter till att ta ett lån redan idag med utbetalningen idag också. Du har också betydligt bättre möjligheter till att hitta snabblån till relativt låga priser.

 

2). Hur ser din kreditvärdighet?

Har du en normal inkomst med en fast anställning och utan lån samt inga betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden så kan du bortse från denna punkt.

Har du däremot en ganska dålig årsinkomst och kanske har någon betalningsanmärkning sen tidigare så kan det skapa lite problem. Alla långivare inom snabblån tar kreditupplysning så de kommer kunna se allt kring din ekonomi.

Detta är ungefär vad som krävs rent generellt för att kunna få till ett litet snabblån hos de olika långivarna:

  • Du måste ha en deklarerad årsinkomst på minst 100 000 kronor ungefär.
  • Gärna någon form av anställning / fast inkomst.
  • Har du betalningsanmärkningar sedan tidigare så behöver det nödvändigtvis inte vara ett problem. Långivare gillar dock inte att där är helt nya betalningsanmärkningar. Vissa långivare accepterar upp till sex stycken betalningsanmärkningar.
  • Du behöver oftast vara folkbokförd i Sverige samt skriven i Sverige.
  • BankID är ett krav om du ska låna redan samma dag.

Detta är rent generella lånevillkor och de ser olika ut beroende på vilken långivare det är, så var noga med att kolla lånevillkoren innan du skickar in din ansökan.

 

3). Välj en långivare som erbjuder direkt utbetalning

Om du vill öka dina chanser till att kunna få pengarna utbetalt idag så rekommenderar vi en långivare som erbjuder direkt utbetalning. Om det är på morgonen eller en tid innan klockan 13:00 så kvittar det egentligen vilken långivare du väljer så länge de erbjuder direkt utbetalning.

Är klockan däremot efter klockan 13:00 så måste du välja en långivare som erbjuder direkt utbetalning till just den banken du vill ha utbetalt till. Det är extremt viktigt då klockan 13:00 och efter så är det försent att göra överföringar från en bank till en annan. Efter 13:00 så går det endast att göra direkt överföringar inom samma bank.

I våran söktjänst för snabblån så kan du filtrera på långivare som erbjuder direkt utbetalningar och är klockan innan 11:00 – 12:00 så kan du välja vilken långivare som helst som erbjuder direkt utbetalning. Efter det så är det bättre att välja en långivare som erbjuder direkt utbetalning till din egna bank.

Är klockan innan dess så rekommenderar vi vår lånejämförelsetjänst för snabblån med filtrering på långivare med direkt utbetalning endast.

Är klockan efter 13:00 så skiljer det sig ganska mycket med antal långivare som betalar ut till respektive bank. Har du t.ex. Nordea så finns det gott om långivare att hitta och är det helg så finns det även då gott om långivare som kan göra direkt utbetalning. Har du däremot Danske Bank eller Swedbank så är det ganska mycket sämre tyvärr. Ju tidigare du är ute, desto enklare blir det att hitta en långivare.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.