Samla lån & krediter – Samlingslån

Samla alla dyra krediter / lån under samma tak

Det finns flera anledningar till varför man vill samla sina lån och krediter, men det största anledningen är för att få ett billigare lån i slutändan. Många smålån / krediter blir snabbt väldigt dyrt och i värsta fall så finns där inte pengar över till resten av månaden när krediterna är betalda.

Lån / krediter kan snabbt blir ett väldigt stort problem och det värsta man kan göra är att blunda för sina problem. Tyvärr är detta en så pass svår situation att många personer väljer att blunda och köra vidare som att ingen har hänt. Detta är också det bästa sättet för att försätta sig själv i en ännu sämre position och ju längre man väntar desto sämre blir det.

Det bästa är att ta tag i problemet omgående för att sedan försöka reda ut det så fort som möjligt och det finns flera bra alternativ för att samla dåliga krediter i ett och samma privatlån.

Det är inte alla som har problem med att betala sina lån / krediter, men att samla alla sina småkrediter under samma tak kommer göra stor skillnad på kostnaden i slutändan. Med bara några enkla medel så går det att spara en hel del tusenlappar efter bara några månader.

 

Samla alla dina lån för att få en bättre ekonomi

Det är alltid bättre att ha alla sina lån under samma långivare för då finns det alltid möjlighet till att få en betydligt lägre ränta och som många gånger går att förhandla.

Många smålån / krediter behöver inte just vara snabblån eller SMSlån, utan det kan även vara saker som du har köpt på kredit som möbler, inredning, fordon med mera. När man väl köper en sak på kredit så kanske det inte är någon större kostnad, men bygger man vidare med fler saker på kredit så kan det snabbt bli väldigt dyrt.

För det första så är det inte bara räntor som kostar utan det kostar också att få hem de där räkningarna / avierna och har man flera saker på kredit så blir aviavgiften snabbt flera hundra kronor. Ibland till och med tusenlappar per år i de värre situationerna.

När du ansöker om samlingslån från en av de långivare som erbjuder denna tjänst så får du ett stort privatlån i stället för flera små, vilket gör att du får en betydligt lägre ränta. Detta gör att får en lägre månadskostnad och får mer pengar över till annat eller så kan du påskynda att bli av med ditt nuvarande lån genom att skjuta till lite extra avbetalningspengar.

 

Olika sätt för att få till ett samlingslån

Ditt lokala bankkontor

Vårt tips är först att man besöker sin lokala bank och berättar om hur situationen ser ut. Det är fullt möjligt att banken nekar dig ett privatlån och har du dålig inkomst med många småkrediter så är risken ännu högre. Men det är en chans och som är fullt möjlig.

Ta hjälp av låneförmedlare

Om du ville samla alla dina smålån och krediter så vill du gärna undvika att ansöka om ett privatlån hos flera långivare för att försöka få till den bästa dealen. Det är mycket bättre om du går till en så kallad låneförmedlare i stället som sköter detta åt dig och låneförmedlaren gör bara en kreditupplysning, men kan ändå få kostnadsförslag från alla långivare.

Detta är en väldigt viktig detalj då du inte vill försämra din kreditvärdighet som kan påverka möjligheten till att få till ett privatlån / samlingslån. Många kreditupplysningar kan nämligen försämra din kreditvärdighet utan att du ens har tagit ett lån.

Tar du hjälp av en låneförmedlare så slipper du detta problemet med många kreditupplysningar och är helt klart det bästa alternativet i det här fallet.

Om du äger en bostad

Om du äger din bostad och har möjlighet till att belåna det ytterligare så är detta helt klart det billigaste alternativet. Bolån har nämligen väldigt låga räntor och speciellt så som det ser ut idag 2017 med extremt låg styrränta.

Men detta förutsätter att där finns låneutrymme kvar som är utöver de amorteringskrav som vi har idag.

Lån från familj och vänner

Detta är för oss den absolut sista vägen man vill gå för vi alla vet hur pengar / skulder påverkar vänskap och familj. Pengar är ett sådan känsligt ämne för många och har man problem med att betala tillbaka till vänner / familj så kan det många gånger skada ens relation till dessa personer.

Det är inte alls ovanligt att relationer tar slut på grund av just pengar och för oss är detta alternativ det absolut sista alternativet man bör överväga. Många personer har också som regel att inte blanda vänner och pengar så det är ingen garanti att du skulle få ett lån från ens bästa vän.

 

Samlingslån med en medsökande

Ett alternativ kan vara att ta hjälp av en medsökande då chanserna ökar betydligt för att man ska få ett samlingslån beviljat. En medsökande är relativt vanligt och är ofta personer i ens dagliga närhet som t.ex. en sambo, men också föräldrar.

Med en medsökande så får långivaren en betydligt säkrare alternativ och detta är förutsatt att denna person har en god privatekonomi. Har den medsökande en vanlig lön med vanliga utgifter så ökar chansen till ett samlingslån betydligt och kreditrisken för långivaren minskar.

En medsökande har ett stort ansvar

De flesta känner nog till hur det fungerar med att vara en medsökande och till en viss del så delar låntagaren och den medsökande ansvaret på privatlånet som ska samla alla småkrediter.

Men skulle inte låntagaren sköta sin betalningar eller inte ha möjlighet till att betala så kommer långivaren att driva in hela skulden från den medsökande. Detta gör att den medsökande har 100% ansvar att lånet betalas in som det ska och där finns inget sätt som medsökande att komma undan med bara 50% av lånet eller dylikt.

Har du funderingar kring att vara en medsökande så måste du även fundera över de risker som finns.

 

 

Fördelarna med att ta ett samlingslån

  • För det första kommer din privatekonomi bli betydligt lättare att sköta och framförallt kommer den totala månadskostnaden att bli betydligt mindre varje månad.
  • Du slipper få hem flera fakturor varje månad vilket också betyder att du sänker dina kostnader genom att eliminera dyra aviavgifter. 30 kronor hit eller dit kanske inte betyder så mycket men har man många krediter så blir det ändå en del pengar per år. D.v.s. helt onödiga kostnader. Du slipper också att hålla reda på alla fakturor som snabbt kan blir rörigt.
  • I och med du får mer pengar över varje månad så har du möjligheten till att kunna lösa ditt lån fortare än beräknad, genom att skjuta till lite extra pengar när du gör avbetalning varje månad.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.