SMS-lån på helgen

Här listas alla långivare som erbjuder direkt utbetalning på helgen samt vilka storbanker de använder vid överföringen. Du måste helt enkelt använda samma bank som långivaren för att utbetalningen ska ske direkt.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

BankerUtbetalningstider
Visa fler snabblån

Snabblån på helgen med helgutbetalning

De flesta känner inte till att det går att ansöka om ett snabblån på helgen och att utbetalningen sker direkt på helgen. Vanligtvis så håller bankerna stängt under helgerna och det är därför det inte är så många som känner till att helgutbetalningar finns.

Det finns flera anledningar till varför man skulle vilja ansöka om ett smslån / snabblån under helgen och vanligtvis så är det något speciellt som har dykt upp under helgen. Det kan vara allt från en oönskad extra utgift man inte har räknat med till att ett gyllene tillfälle eller en unik möjlighet har dykt upp.

Som du kanske redan vet så krävs det att för en transaktion ska överföras direkt / på helgen så måste sändaren använda samma bank som mottagaren. Har inte långivaren samma bank som dig så kommer beloppet i stället vara på ditt konto på nästa bankdag d.v.s. på måndagen.

Dessa långivare / banker har helgutbetalningar

  • SEB
  • Nordea
  • Handelsbanken
  • Danske Bank
  • Swedbank
Det finns inte långivare till alla banker i Sverige som har möjlighet till att överföra under helgen så var noga med att du använder samma bank som långivaren innan du ansöker om ett smslån.

 

Hur lång tid tar det för att smslånet ska hamna på kontot?

Förutsatt att du och långivaren har samma bank så ska det vara en direktöverföring d.v.s inom ett par minuter efter att smslånet har blivit beviljat. I vissa fall kan det dröja upp till en timme om man har otur, men för de flesta så tar det inte mer än 10 – 15 minuter.

Var noga med att du gör låneansökan under kontorstid för annars kommer du få vänta tills nästa dag innan du får pengarna på kontot och är det bråttom så kan det vara väldigt retfullt.

Tänk på att vissa långivares kontorstider är riktigt dåliga under helgerna och vissa stänger redan vid 15:00 eller 16:00 på lördag och söndag.

Vänta inte för länge med att ansöka om lån på helgen för ju längre du väntar desto mindre långivare finns där att välja mellan, på grund av de korta kontorstiderna på helgen.

 

Så lyckas du med att få ett smslån på helgen

Så här lyckas du med att få in pengarna på kontot efter bara några minuter efter att du har ansökt ett smslån och att det har blivit beviljat. Tänk på att långivaren alltid gör en kreditupplysning vilket de enligt lag måste göra alltid. Fördelen är att där finns gott om långivare som inte använder sig av UC, läs mer om lån utan UC.

  • Välj en långivare som stödjer direktutbetalningar och att långivaren använder sig av samma bank som du själv använder. Det viktiga här är att du väljer långivare som har direktutbetalning och har samma bank. Skulle det visa sig att har råkat välja en långivare som har en annan bank så kommer tyvärr pengarna inte in förrns nästa bankdag, d.v.s. nästa vardag.
  • Kolla upp så långivaren har kontorsöppet när du väl gör din låneansökan för annars kommer du får vänta tills nästa dag. Vårat tips är att du är ute i god tid med ditt smslån för att undvika onödiga överraskningar, speciellt om du vill ha pengarna på kontot samma dag. Det sämsta du kan göra är att ansöka om ett SMS-lån tio minuter innan kontoret stänger.
  • Det gäller att du är ute i god tid och ju tidigare du är ute desto snabbare går det. Oftast får du svar på din låneansökan snabbt på skärmen och du kommer då få reda på om du har fått lånet eller inte. Preliminärt.

 

Långivaren måste tillåta direktöverföringar

Långivaren där du ansöker smslån hos måste tillåta direktutbetalningar / direktöverföringar, annars kommer ditt smslån att vara på ditt konto nästa bankdag i stället för direkt.

Men var noga med att långivaren tillåter denna typ av överföring för det är inte alla tjänster som har just denna funktion. Även om du bara är ute efter ett vanligt kvällslån så gäller det samma regler / krav som ett snabblån på helgen.

 

Sammanfattning – Gör kloka val

Det är väldigt bra att lånemarknaden / bankerna har börjat anpassa sig bättre till vad marknaden efterfrågar och visst det kunde varit bättre, men det kunde varit bättre. För många är det en stor möjlighet till att kunna låna på helgen av olika anledningar, mestadels positiva anledningar.

För vissa kan det vara det bästa och snabbaste sättet för att hamna i en skuldfälla som är svår att ta sig ut från. Tänk igenom varför du vill ta lånet. Är det på grund av att du inte har pengar för att festa med vänner eller dylikt. Är det kanske för att kunna gå på en konsert som bara går vid ett tillfälle och att chansen aldrig dyker upp igen.

Snabblån / smslån är endast bra i akuta situationer så som t.ex. ens drömkonsert eller liknande. Att festa med sina vänner kan man göra en annan gång och vi är övertygade om att dina vänner förstår varför du inte kan festa.

Detta är bara ett av många exempel på varför man ska tänka sig för innan man tar ett snabblån. Snabblån är inget billigt lån och visst kan du kommer över erbjudanden som räntefria eller till och med gratis snabblån så kan det bli billigt. Men denna typ av erbjudanden finns endast för nya kunder hos de olika långivarna.

Undvik att snabblåna regelbundet

Låt bli att snabblåna regelbundet då snabblån bara bör ses som ett tillfälligt lånealternativ vid akuta behov.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.