SMS-lån utan eller med låg inkomst

SMS-lån utan någon inkomst

Denna typ av snabblån går att ansöka om även om du inte har någon inkomst för tillfället, men har du nolltaxerat det senaste året så kommer inte någon långivare att bevilja dig något snabblån.

Nolltaxering innebär att du inte har haft någon fast inkomst de senaste 12 månaderna och då kommer det inte gå att ta något smslån i huvudtaget.

Det finns flera långivare som inte har några inkomstkrav, men däremot så kollar de din deklarerade inkomst och står den på noll eller är väldigt låg så kommer de inte bevilja något lån.

Ta inte något lån om…

Ta inte något snabblån om du inte har någon fast inkomst då det snabbt kan börja vända nedåt och den spiralen är väldigt svår att stoppa. Ett snabblån kommer inte lösa dina problem så länge du inte är säker på att du kommer få in en inkomst innan det är dags att betala lånet.

Sen finns det särskilda tillfällen då det går att ta snabblån trots att man inte har någon ordentlig inkomst från vanligt arbete. De flesta långivare vill helst att man har en fast inkomst av tjänst, men det finns faktiskt tillfällen då långivarna tillåter snabblån även om man inte jobbar.

Personer som är studenter, går på A-kassa, Pension eller har sjukersättning har alla möjlighet till att ansöka om smslån där långivaren gör en individuell bedömning.

 

Snabblån / smslån med A-kassa eller Pension

Det är full möjligt att ansöka om ett smslån även om man bara har en inkomst från A-kassan eller vårat pensionssystem. Detta är på grund av att pension eller A-kassa är en form av fast inkomst, där pension är den lite mer säkra inkomstkällan.

Går du på A-kassa och ansöker om ett snabblån så är det fullt möjligt att långivaren frågar eller ber dig att uppvisa hur många dagar du har kvar på A-kassan. Det är fullt möjligt att de ber om ett intyg på hur många dagar du har kvar. För långivaren är det viktigt att dagarna i alla fall sträcker sig minst lika långt som lånet gör.

Har du gått och blivit pensionär och har inkomst via pensionen så brukar det vara relativt enkelt att kunna ta ett snabblån. Det är inte konstigt att att vissa pensionärer behöver låna på grund av den dåliga ersättning många äldre får från pensionssystemet.

Maxålder som pensionär

Många långivare har dock satt en maxålder på pensionärer som får låna, vilket är 74 år. Alltså en bra bit under genomsnittsåldern och det är också där man får sin lägre pension.

 

Smslån som student med studiemedel

Våra studenter har det riktigt tufft ibland och väldigt ofta så har de rent ut sagt usel ekonomi för att kunna överleva månaden. Som student så drar man redan på sig massa skulder till t.ex. CSN och detta gör att det också är svårt att kunna ta ett smslån hos många långivare.

Helgjobb eller sommarjobb

Har du någon form av helgjobb vid sidan om eller sommarjobb eller dylikt så är det betydligt enklare att få ett snabblån beviljat.

Går du på studielån så finns det vissa långivare som tillåter detta då de ser det lite som en fast inkomst så länge du studerar och har studielån.

Beloppet du kommer få låna kommer inte vara astronomiska och för varje student är ett par tusen väldigt mycket pengar som kan räcka långt. Var dock medveten om att långivaren kommer göra ett individuellt beslut grundat på hur det ser ut just för dig. De tittar på allt som studielånets storlek samt din hyra med mera.

 

Snabblån med sjukpenning och sjukersättning

Visst går det att ta ett snabblån även om du är förtidspensionerad eller bara är långtidssjukskriven, detta då dessa ersättningar räknas som en typ av inkomst som är skattegrundande. Så det finns helst klart god möjligheter till att kunna ta mindre snabblån även om du har något av dessa skattegrundande inkomster.

Går du på sjukersättning d.v.s. är förtidspensionerad så har du nog enklare att kunna ta något snabblån då tiden du är förtidspensionerad är resten av livet. Sjukpenning är lite annorlunda och det är fullt möjligt att du kommer få uppvisa någon typ av intyg på hur många dagar du har kvar på din sjukskrivning.

Långivaren kommer helt enkelt kolla på hur stor ersättning du får från försäkringskassan och sedan göra en bedömning om beloppet på snabblånet är möjligt att återbetala inom en rimlig tid.

Intyg

Var beredd på att uppvisa någon form av intyg på hur många dagar du har kvar på din sjukpenning när du ansöker om ett snabblån.

 

Fundera ett tag innan du tar ett lån utan någon bra inkomst

Det är bra att det finns möjligheter till att kunna ta lån även om man är en student, pensionär, förtidspensionär eller är sjukskriven. Men ett snabblån bör ses som sista utvägen när man har så låg inkomst och har man en enormt smal ekonomi under hela månaden så kan ett snabblån vara droppen som rinner över.

Se verkligen till att du har råd att betala av snabblånet så du inte missar någon betalning, vilket leder till påminnelseavgifter eller inkassokrav. I värsta fall är det kronofogden.

Snabblån till onödiga impulsköp är definitivt inte något vi kan rekommendera och lånet ska helst gå till något som verkligen behöver fixas eller åtgärdas. Det kan vara bilen eller något till hemmet.

I stället för att ta ett snabblån så kan där finnas andra möjligheter som att försöka sälja av onödiga saker i hemmet eller saker som du kan leva utan ett tag. Får du inte ihop till hela summan så kan du i alla fall ta ett mindre snabblån som täcker upp resten så att lånet inte blir så stort. Möjligheten till att få ett snabblån beviljat ökar också desto mindre summa du ansöker om.

Tänk efter

Fundera på om där finns andra alternativ i stället för att ta ett snabblån, allt från att sälja saker till att ta ett extra jobb.

 

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.