Snabblån 30 dagar

Tittar vi på snabblån med en löptid på 30 dagar så är detta kanske den mest vanliga löptiden av dem alla och det är också här som de flesta långivare inom snabblån / SMS-lån har riktat in sina lånepaket.

Den största anledningen till varför just snabblån i 30 dagar är det vanligaste är för att snabblån / SMS-lån överhuvudtaget ofta anses som temporärt, vilket är helt rätt tänk kring dessa lån. Snabblån ska alltid vara tillfälligt då för för långa löptider kan öka räntekostnaderna ordentligt.

Att ta ett snabblån i 30 dagar är för många det bästa, så länge man har goda möjligheter till att betala av hela skulden direkt. Tvivlar man på sin förmåga att betala av snabblånet efter 30 dagar så är det alltid bättre att välja en längre löptid för att undvika påminnelseavgifter och så vidare. Det bästa är så klart att undvika lånet helt om man tvivlar på sin betalningsförmåga.

 

Vanligt med räntefria snabblån med löptider på 30 dagar

Som ny kund hos vissa långivare så kan det finnas erbjudanden om räntefria snabblån vid vissa tillfällen och vanligtvis så är dessa snabblån räntefria i 30 dagar. Det finns tillfällen då det är räntefritt längre löptider, men det är inget som är speciellt vanligt i branschen.

Dessa räntefria erbjudanden kommer och går så det kan vara en bra idé att titta upp villkoren innan man ansöker om ett lån.

En liten varning är att räntefritt snabblån inte nödvändigtvis betyder att lånet är avgiftsfritt, det är två helt olika saker. Vanligtvis när det gäller bra långivare så är lånen helt avgiftsfria och räntefria, i värsta fall kan där finnas aviavgift. Detta är så klart fullt acceptabelt.

Sedan så finns det långivare som tar 300 kronor administrationsavgift på ett 1 000 kronors lån som är räntefritt. Detta är enligt oss skojare i branschen och erbjuder dessa långivare ett sådant ”erbjudande” så väljer vi helt enkelt att inte ta med deras erbjudanden på hemsidan. Det förvirrar bara våra besökare och dessa långivare borde tänka om ordentligt hur de vill driva sin lånetjänst.

 

30 dagars SMS-lån / snabblån – Stort antal långivare

Letar man efter ett snabblån under endast 30 dagar så är det här man hittar det bredaste utbudet på marknaden. När SMS-lån slog igenom redan 2006 så var det snabba lån i 30 dagar som dominerade marknaden överlag. Idag är det fortfarande ganska hett med korta mikroån, men vi börjar se en liten förändring där många låntagare efterfrågar längre löptider.

Om du är intresserad av att ta ett snabblån i 30 dagar så undvik långivare som tar administrationskostnader eller liknande avgifter. Dessa kostnader är inte avdragsgilla i deklarationen och det är endast räntan man har rätt till att dra av när deklarationen dyker upp.

 

Risker med ett snabblån med kort avbetalningsperiod

Det finns så klart risker med att endast dela upp ett SMS-lån / snabblån på endast en månad. Allt kommer ner till vilket lånebelopp man väljer att låna med en löptid på endast 30 dagar. Att ta ett snabblån på 2000 kronor och betala av det till nästa lön är oftast inget problem för de allra flesta personer.

Tar man däremot ett snabblån på 10 000 kronor eller mer så kan de allra flesta inte betala av allt på 30 dagar. De som tror det är oftast omöjliga optimister. Faktum är att betala av ett snabblån på 10 000 kronor på två månader eller även tre månader kan vara ett problem för många.

Är man bergsäker på att man kan betala av snabblånet på 30 dagar så är det så klart det bästa, på grund av den höga räntan. Skulle det däremot visa sig att man får problem med att betala av lånet så kan där så klart uppstå problem.

Vad händer om man inte betalar?

 

Är du osäker på din betalningsförmåga med bara 30 dagars löptid?

Det är helt okej, så länge du är medveten om problemet. Känner man sig osäker kring ens förmåga att betala av hela lånebeloppet efter bara 30 dagar så välj en längre löptid. Det är vårt viktigaste tips när det kommer till att ta ett snabblån överhuvudtaget.

Att välja en för kort löptid på sitt snabblån är det bästa sättet för att hamna i skuld till långivaren eller i värsta fall hos Kronofogden. Det är också denna fällan som är den vanligaste för de som åker dit hos Kronofogden med skulder.

Det är helt klart bättre att välja en längre löptid än 30 dagar om är osäker på ens betalningsförmåga. Visst är det dyrare i längden, men om man verkligen behöver / vill ta ett snabblån så får man helt enkelt ta den kostnaden.

  • Med en längre löptid på snabblånet så belastas inte ens privatekonomi lika mycket. Är den redan ganska hårt pressad så underlättar det med en lägre månadskostnad.
  • Skulle det sedan visa sig att ens privatekonomi går bättre än beräknat så kan man alltid betala av hela sitt snabblån utan några extra avgifter. Det är något som regleras i våra lagar. Läs mer om att förtidslösa snabblån.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.