Snabblån 60 dagar

Snabblån med en löptid på 60 dagar är minst lika vanligt som 30 dagar. Men vi skulle däremot rekommendera 60 dagar framför 30 dagar då det ger lite mer tid för att betala av lånet och att ha lite marginal är aldrig fel. Är man osäker på sin betalningsförmåga så är det alltid bättre att välja en lite längre löptid än vad man har räknat med.

Löptiden på snabblån / SMS-lån överhuvudtaget brukar ligga någonstans kring 30 till 90 dagar och har länge varit det allmänna sen snabblånet slog igenom 2006. Branschen förändras ständigt och vi ser allt fler långivare börjar gå över till snabblån med längre löptider än 60 dagar.

30 samt 60 dagars snabblån är dock de vanligaste än idag.

 

Snabblån utan ränta 60 dagar

För den som verkligen jagar den lägsta räntan för att spara pengar så finns det gott om långivare inom snabblån som erbjuder sina nya kunder helt räntefria snabblån. D.v.s ett snabblån utan ränta i 60 dagar. Dessa erbjudanden finns dock endast till nya kunder som ett sätt för att marknadsföra tjänsten.

Har du redan varit kund hos just den långivaren så kan du helt enkelt inte låna utan ränta igen. Då får du helt enkelt gå till en annan långivare som erbjuder räntefria snabblån i 60 dagar. Oftast finns där ett par olika långivare att välja mellan för räntefria lån.

Tänk på att ett snabblån utan ränta inte nödvändigtvis behöver vara ett lån utan avgifter. Vissa långivare kan fortfarande ta ut en avgift som uppläggningskostnad eller aviavgifter. Hos de sämre långivarna så kan det tas ut en uppläggningskostnad på 400 – 500 kronor på ett 2 000 kronors snabblån. Vilket är extremt dyrt då den procentuella kostnaden blir hög trots att där inte finns någon ränta.

Var därför noga med att kolla upp långivaren kostnader innan du ansöker om ett lån. De allra flesta långivare brukar dock inte ta några avgifter för de räntefria erbjudanden. Men det är alltid en god idé att kolla upp det ordentligt innan ansökan skickas in.

Snabblån som är räntefria

 

Längre löptider är oftast ett säkrare kort – 60 dagar kan vara det bättre alternativet

Det största felet de flesta gör som hamnar i skuld är att de lånar för mycket pengar med en för kort avbetalningsperiod. Många som hamnar i skuldfällor har helt enkelt valt en för kort löptid så marginalerna varje månad då lånet skulle betalas har varit för dåliga.

Missar man att betala sina räkningar / snabblån så kommer där fort kostnader i form av påminnelseavgifter eller inkassokrav. Ett snabblån som från började vart runt 2000 kan snabbt blir 3000 eller 4000 kronor om man undviker att betala räkningarna.

Är man osäker kring sin betalningsförmåga så ska man antingen undvika att låna överhuvudtaget eller välja en längre löptid. En längre löptid gör att man får betydligt bättre marginaler och man kan styra inbetalningen enklare.

Vi tipsar

Du kan alltid förtidslösa ett snabblån eller ett vanligt privatlån och även betala in extra för att minska räntan. Det har du rätt enligt lag och det är egentligen bara bolån / billån där de kan ta ut avgifter för att du avbetalar lånet snabbare.

Med enkla medel så kan du ta kontroll över ditt lån och styra avbetalningen lite mer än vad du hade kunnat om du tog en löptid som pressa marginalerna extremt varje månad.

 

Vilka lånebelopp är ”lagom” till 60 dagars amortering?

Det är kanske inte den enklaste frågan att besvara då vi alla har olika förutsättningar i form av ekonomiska marginaler. Allt kommer ner till hur mycket pengar du har kvar efter att du har betalt alla måsten varje månad som hyra, mat, bil med mera.

  • Låna 1 000 kr – Att dela upp ett snabblån på 1 000 kronor på två månader kan bli ganska dyrt och kanske skulle man klara av att betala av det på 30 dagar i stället.
  • Låna 2 000 kr – Ett lånebelopp på 2 000 kr är kanske för många ett bra lånebelopp att dela upp på 60 dagar i stället för 30. Att betala av 1 000 kr per månad är det nog många som klarar av.
  • Lån över 6 000 kr – Nu börjar vi komma upp på höga lånebelopp som kanske är för mycket för en normal person att betala av på endast 60 dagar. Många personer kan säkert klara av det om de verkligen försöker, men då finns där inga marginaler för fel. T.ex. så hade några oförutsedda avgifter varit väldigt problematiskt eller om man har missat någon räkning som kommer under löptiden på lånet.

Vi tipsar

Låna inte för mycket d.v.s. låna inte över det belopp du verkligen behöver. Det är en vanlig fälla som många låntagare gå i när de lånar och då ökar risken att man hamnar i betalningssvårigheter. Försök låna till endast det som snabblånet är avsett till från början och funderar du på att köpa något extra bara för du har pengar över så försök tänka om.

Det är ett väldigt vanligt fenomen att hjärnan tycker man lika bra kan låna extra till något annat då man är igång med att ta ett lån. Tyvärr så ska alla lån betalas tillbaka på något sätt och på något sätt kommer banken driva in pengarna igen.

Så undvik att låna extra till onödiga saker.

 

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.