SMSlån / snabblån för pensionärer

Möjligheten till att ta snabblån som pensionär

Som pensionär så kan det många gånger vara väldigt svårt att få ekonomin att gå runt och det blir inte enklare när något akut dyker upp i ens vardag. Som pensionär så är man extra utsatt för ekonomiska bakslag och banken räknar pensionärer som en relativt hög risk av flera anledningar.

Som pensionär går det inte att ta snabblån vid för hög ålder och det är upp till varje långivare att bestämma maxåldern som en person får vara för att kunna få ett lån beviljat. Inte helt konstigt så ökar risken för långivaren ju äldre personen är och pensionärer har oftast en begränsad ekonomi vilket också bygger på risken.

Tyvärr är inte utbudet av långivare speciellt stort när det kommer till SMSlån för äldre personer, men det finns att hitta om man orkar leta lite.

 

Inkomstens betydelse

Alla långivare gör en kreditupplysning och även om pensionen inte är en inkomst av tjänst så är det en skattepliktig inkomst som är fullt legitim. D.v.s. det är just den inkomsten som långivarna kommer att titta på när de gör en kreditprövning.

Då pensionärer ofta lever på en sämre ekonomi och har billigare levnadsvanor så är chansen stor att långivaren kommer göra en individuell bedömning på personen som söker. Detta gör att chanserna också ökar nämnvärt för alla pensionärer har olika levnadsstandarder.

För att kunna ansöka om ett snabblån / smslån så måste man ha en deklarerad inkomst på minst 100 000 kronor vilket nog de flesta pensionärer har.

 

Åldern spelar roll vid snabblån – maxåldern

Som pensionär så har långivarna infört en maxålder som de känner sig trygga med och det är att låntagaren är under 75 år när låneperioden avslutats. D.v.s. lånet måste påbörjas när personen är 74 år och att löptiden på lånet avslutas innan personen fyller 75 år.

Detta ålderstak är infört för att skydda långivaren då denna ålder ligger nära den genomsnittsålder som en personer lever idag. Det är mycket möjligt att denna maxålder skjuts fram ett par år vid ett senare tillfälle, men idag är det 74 år.

Maxåldern är inte baserad på någon specifik lag eller liknande, utan är en gräns som nästan alla långivare använder sig av idag. Det finns dock inget som hindrar en långivare från att låna ut pengar till någon som är 75, 85 eller 90.

Men rent matematiskt så är det inte lönsamt för långivare att gå över 75 år. Det kan dock finnas särskilda fall där det ändå finns möjlighet om långivaren gör en individuell bedömning.

 

Är det då värt att ens försöka ta ett snabblån för en pensionär som är över 75 år?

Vårt svar är att man alltid kan försöka och ingenting är omöjligt, men man kan inte förvänta sig att det kommer att gå. Vårt tips är att i alla fall försöka, men att i alla fall välja en långivare som gör individuella bedömningar för annars kommer det inte fungera alls.

Gör ett försök, du har i alla fall inget att förlora.

 

Denna typ av lån bör du titta efter som senior / pensionär

Snabblån i sig är en form av lån som endast bör ses som något man tar i nödfall på grund av de höga kostnaderna. Men där finns möjligheter till att få räntefria lån, till och med helt avgiftsfria snabblån.

Det du behöver göra är att hitta en långivare som erbjuder räntefria snabblån till sina nya kunder och det finns det relativt många som erbjuder. Vissa erbjuder till och med snabblån utan några avgifter samt att lånet är räntefritt, men detta är dock inte något som alla erbjuder.

Se över vilka erbjudanden som finns innan du provar att ta ett lån och gärna lån som har en längre löptid på avbetalningen då det alltid är lite tryggare med en extra lång betalningstid.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.