Snabblån som 18-åring

Snabblån för en som är 18 år är inget märkvärdigt

För en 18-åring så kan det kännas som ett stort steg att ansöka om ett snabblån och kanske tvivlar man på att där finns någon långivare som skulle vilja acceptera eller ge förtroendet till en 18-åring.

Visst, det är inte alla långivare som tillåter snabblån till personer som är 18 år, men det finns fortfarande gott om långivare som tillåter att låntagaren är 18 år. Det flesta långivare vill helst se att man är 20 år eller äldre och det kan vi ha full förståelse för då 18-åringar är en högre risk.

En bra jämförelse är bilförsäkringar, där är det fantastiskt dyrt för en person som bara är 18 år att teckna en egen bilförsäkring. Detta är bara på grund av att personer som bara är 18 år utgör en betydligt högre risk än en person som är 20 år.

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

 

Högre krav och mindre lånebelopp

Ganska så naturligt så kommer långivaren att ställa högre krav på personer som är 18 år och framförallt en sak får långivare att se rött är betalningsanmärkningar.

Även om det finns snabblån / smslån som tillåter betalningsanmärkningar så ser det extra dåligt ut när en 18-åring redan har dragit på sig en eller flera betalningsanmärkningar. Har du som 18-åring tagit på dig betalningsanmärkningar redan så måste vi per automatik varna dig om att inte ta några nya snabblån. Betalningsanmärkning är ett viktigt tecken på att någon har problem med att sköta sin privatekonomi på ett lämpligt sätt.

Betalningsanmärkning

Som 18-åring och med betalningsanmärkningar så är det svårare att få ett snabblån / smslån beviljat. Men även om det inte ser så bra ut med betalningsanmärkningar så är det fullt möjligt att ta ett snabblån.

Det är också svårare att låna större belopp och det är inte speciellt många långivare som lånar ut över 20 000 kronor till en som precis har fyllt 18 år.

 

Snabblån som 18-åring utan UC

De flesta snabblån / smslån idag är faktiskt utan UC’s inblandning och så är också fallet med lån till personer som är 18 år. Långivaren kommer fortfarande göra en kreditupplysning när låneansökan kommer in då de är skyldiga enligt lag att göra så. Enda skillnaden är att de gör en kreditupplysning till ett annat kreditupplysningsföretag.

De flesta verkar tro att ”utan UC” betyder att ingen kreditupplysning kommer ske, men så är inte fallet.

Är du intresserad av att veta mer kring lån utan UC så kan du läsa mer om det här. Betydelsen med lån utan UC.

Vårt tips är att du faktiskt tar ett snabblån utan UC, just på grund av att det kan dyka upp problem i framtiden när du försöker teckna andra typer av kredittjänster om du har för många kreditupplysningar. Läs mer på vår sida om lån utan UC för att få en bild om varför man gärna undviker kreditupplysningsföretaget UC (Upplysningscentralen AB).

 

Ta endast lån som är räntefria och avgiftsfria

Som 18-åring har du ett guldläge att kunna välja långivare som erbjuder räntefria samt avgiftsfria snabblån. Detta gäller endast nya kunder som är en form av erbjudande som långivarna alltid ger sina nya kunder. Som 18-åring har du troligtvis inte haft speciellt många långivare, vilket gör det extra enkelt att hitta väldigt bra snabblån.

De bästa snabblånen är definitivt de som är helt räntefria och avgiftsfria, men det många missar är att kolla över hur lång betalningstiden är. Detta är en väldigt vanlig blunder hos många låntagare och framförallt som 18-åring med begränsad inkomst så vill du ha en extra lång avbetalningstid. Nu har de flesta snabblån redan en ganska så generös betalningstid, men det kan vara värt att vara medveten om det.

Tips:

Ta ett räntefritt och avgiftsfritt snabblån med så lång betalningstid som möjligt så att du inte misslyckas med avbetalningen.

 

Det bästa är alltid att spara istället för att låna

Det bästa alternativet är alltid att spara till någon som man vill köpa eller göra och man ska helst alltid undvika att låna när man är så ung som 18 år. Tyvärr bombas alla unga på sociala medier med saker som andra personer har köpt eller har gjort.

Det kan vara allt från att någon åker på semester stup i kvarten till att någon köper nya märkesjackor vart och varannan vecka. Vissa är rikare än andra helt enkelt och så kommer det förbli även om du skulle försöka låna dig till allt som denna person gör på t.ex. Facebook. Problemet uppstår när lånen ska betalas så klart.

Har du någon gång funderat och undrat hur en person kan ha råd med att göra / köpa så mycket. Kanske lånar denna person alldeles för mycket och är på väg in i ett skuldträsk, inte alls ovanligt och är betydligt vanligare än man tror. Kanske äger denna person precis ingenting utan allt är köpt för lånade pengar.

Målet måste ändå vara att slippa låna pengar regelbundet och att bygga upp en bra buffert på ett sparkonto borde vara ett mål för alla 18-åringar.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.