Snabblån som kan förlängas

Alla lån går vanligtvis att förlänga

Vanligtvis så vill man helst undvika att förlänga lån då det är en sådan sak som man gärna vill bli av med omgående. Framförallt så vill man bli av med snabblån ganska så omgående på grund av den höga räntan och detta borde endast ses som ett nödfall.

Det är relativt vanligt att snabblån måste förlängas då löptiden är ganska så kort på vissa lån och det är därför vi på alltomsnabblån.se förespråkar att man väljer ett snabblån med längre avbetalningstid. Oftast är det värt att ta ett snabblån med en längre avbetalningstid även om det kostar lite mer och tyvärr går många personer i fällan med kort avbetalningstid.

Ofta har personer en övertro till sin egna privatekonomi och tar man lite större snabblån så är 3 månaders avbetalningstid väldigt svårt när ekonomin redan är hårt pressad.

 

Vad kostar det att förlänga ett snabblån / smslån?

Det varierar väldigt mycket hur mycket långivaren vill ha för att förlänga snabblånet åt dig. Det du kan räkna med är att det inte är gratis, men det behöver inte heller kosta några större summor.

Beroende på hur länge du vill skjuta upp inbetalningsdatumet så baseras kostnaden ofta på hur många dagar du vill skjuta på inbetalningen. Kostnaden eller hanteringsavgiften kommer oftast på en separat faktura som sedan skickas ut helt avskilt från snabblånet du har redan tagit.

Så denna handläggningsavgift för att förlänga lånets inbetalningsdatum påverkar inte dina nuvarande villkor på det befintliga snabblån.

Har du flera avbetalningar att göra så kommer endast inbetalningsdatumet ändras på ett av de inbetalningar du måste göra, så resten av betalningarna måste skötas enligt de gamla villkoren.

Vissa långivare har kanske andra rutiner

Det är mycket möjligt att andra långivare har andra typer av sätt eller rutiner kring hur de förlänger lån, men enligt oss är detta det vanligaste sättet.

 

Så här går man tillväga för att förlänga ett lån

Hur man går tillväga för att förlänga sitt lån kan skilja sig lite från långivare till långivare och vanligtvis är det två olika sätt för att förlänga lånet.

Vissa långivare vill helst att man kontaktar de direkt via telefon eller e-post för att förlänga lånet och oftast är det ett krav på att du kontaktar dem personligen via telefon.

Det vanligaste är dock att man får tillgång till ett konto med inloggningsuppgifter direkt på långivarens hemsida när man ansöker om ett snabblån / smslån. Dessa inloggningsuppgifter / information bör man ha fått direkt efter att lånet har blivit beviljat om en sådan funktion existerar hos just den långivaren.

Med den informationen och inloggningsuppgifterna så loggar man snabbt in på deras kundavdelning och kan ändra återbetalningsdatumet där.

Efter att återbetalningsdatumet är ändrat så kommer du få hem antingen en ny faktura som du ska använda i stället när du ska betala in eller så blir det en faktura med avgifter för förlängningen. Det skiljer sig lite mellan långivarna.

 

Stora skillnader på hur länge det går att förlänga ett lån

Alla långivare är olika och alla långivare har olika villkor samt rutiner. När det kommer till hur länge man kan skjuta på sin betalning så varierar det en del.

Vanligtvis så brukar man prata om att det bara går att skjuta på betalningen upp till 30 dagar, men hos flera långivare går det att skjuta på betalningen flera gånger. Men bara 30 dagar åt gången.

Att förlänga ett lån bör bara ses som ett nödfall och vi vet att många rekommenderar att ta ett snabblån som är räntefritt för att lösa det nuvarande lånet i stället för att förlänga då det blir billigare. Men vi på alltomsnabblån.se kan inte rekommendera denna taktik då vi inte gillar att bryta mot en av våra grundregler d.v.s. att aldrig lösa ett lån med ett annat lån.

 

Förläng alltid lånet om du inte har råd att betala

Som regel så vill man gärna undvika att förlänga lån i huvudtaget då slutnotan blir snabbt dyr, men om verkligen inte kan betala räkningen så måste man förlänga.

Att välja att inte betala lånet och att inte förlänga är alltid det sämre alternativet. Det är då räkningen skickas vidare till inkasso som snabbt blir väldigt dyrt och i värsta fall så kan man få en betalningsanmärkning eller att skulden skickas vidare till Kronofogden.

Om man inte har råd att betala avbetalningen på lånet så är det alltid billigare att välja en förlängning och man sova tryggt på natten.

Se det som din säkerhetslina.

 

Se upp med att förlänga räntefria snabblån

Räntefria snabblån är alltid det bättre valet och ännu bättre om där inte är några avgifter i heller. Ett problem kan uppkomma när någon vill förlänga betalningstiden på sitta räntefria snabblån och hos vissa långivare är detta inte ett problem, men hos andra kan där uppstå komplikationer.

Hur förlängningen kan se ut hos olika långivare har du redan läst lite längre upp i texten. Hos vissa så ändras inte grundvillkoren när lånet förlängs, men hos andra gör det.

Ändras grundvillkoren så kommer även räntan att ändras på det räntefria lånet och det kan också vara så att man kommer få betala ränta på de delar man redan har betalat. D.v.s. att man får betala ränta på hela lånet från början till slut.

Så har du tagit ett snabblån som är räntefritt så var noga med att kolla upp hur en förlängning på lånet kan påverka grundvillkoren på lånet för att undvika onödiga överraskningar.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.