Svårt att få lån

Anledningar till varför det är svårt att få lån

Det kan finnas flera anledningar till varför det är svårt att få lån och ibland kan det bara vara för att man har fel tillvägagångssätt för att få till ett lån. Anledningen till varför man inte får ett lån beviljat kan vara så enkelt som att man saknar någon inkomst vilket syns direkt när långivaren gör en kreditupplysning.

Lån utan UC betyder inte att det är ett lån utan kreditupplysning. Alla långivare gör en kreditupplysning när en ansökan om lån kommer in. De flesta väljer dock att inte använda just UC (Upplysningscentralen AB) som är det kreditupplysningsföretag som alla Svenska storbanker använder sig av idag.

Vart man ansöker om lån har också stor betydelse och får man inte till ett lån från de vanliga bankerna så finns där stora möjligheter till att kunna få till ett snabblån online. Att lyckas få ett snabblån via någon långivare online är betydligt enklare än att låna direkt från storbanken som bara erbjuder enkla privatlån. Snabblån kostar dock mer än ett privatlån.

 

Svårt att få lån på grund av låg kreditvärdighet

Det finns ganska många anledningar till varför man har en låg kreditvärdighet och många gånger är det en kombination av flera anledningar som gör just att man får en låg kreditvärdighet. Ens kreditvärdighet speglar direkt hur ens privatekonomi mår d.v.s. den visar en historik på hur det ser ens ekonomi har sett ut den senaste tiden. Även företag och hela länder har en kreditvärdighet.

Lite enkelt så visar ens kreditvärdighet en siffra som långivare använder sig av, en låg siffra betyder att personen har en väldigt dålig ekonomi medans en högre visar precis tvärtom. Denna siffra eller nummer baseras på olika saker som inkomst, skulder, kreditupplysningar med mera.

Visste du att för många uppslag hos UC (kreditupplysningar) kan påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt? Detta är ett relativt vanligt fenomen och det är inte alla som känner till att om man lånar och ansöker om lån / snabblån hos många långivare så kan ens kreditvärdighet påverkas negativt. Detta även om du bara får till ett lån men flera upplysningar.

På grund av detta problem så använder sig långivare som erbjuder snabblån på nätet sällan sig av just UC. Enligt oss är det riktigt dåligt system som finns idag, hur detta ens kan påverka ens möjlighet till framtida lån är obegripligt.

Vill man undvika att få så många kreditupplysningar så kan det vara en idé att ta hjälp av en låneförmedlare, men det är det bara värt om det är större belopp som ska lånas.

 

Betalningsanmärkningar kan påverka möjligheten till att få lån

Det är kanske ingen konstighet att betalningsanmärkningar påverkar ens förmåga att låna pengar och ju fler anmärkningar desto svårare blir det. Vanliga storbanker som Swedbank, SEB, Handelsbanken och så vidare hatar just betalningsanmärkningar. Försöker man ta ett vanligt privatlån hos en vanlig storbank med just en betalningsanmärkning så kan det vara väldigt svårt att få ett privatlån beviljat.

Det är stor skillnad på att ta ett snabblån jämfört med ett vanligt privatlån och med snabblån finns det goda möjligheter att få till ett lån även om man har flera betalningsanmärkningar.

Långivare som tillåter betalningsanmärkningar

Det finns ett stort antal långivare på nätet som beviljar snabblån trots att där finns en betalningsanmärkning. Det är till och med möjligt att få ett snabblån även om man har över 5 stycken anmärkningar. Du kan läsa mer om snabblån trots betalningsanmärkningar.

Det är inte omöjligt att få lån trots betalningsanmärkningar

  • Som alla andra låntagare så måste långivaren se en tillräckligt god betalningsförmåga för att kunna bevilja ett snabblån. Ser de att du har en betalningsanmärkning men med en god inkomst så har de inga problem med att låna ut pengar omgående.
  • Har du flera betalningsanmärkningar så blir det så klart svårare att låna och då är det desto viktigare att man har en bra fast inkomst. Det kan också ha betydelse när man fick sina betalningsanmärkningar och är det bara för ett par månader sen så kan det ställa till det lite.
  • Viktigt att veta är att betalningsanmärkning har inget med Kronofogden att göra så har du skulder hos Kronofogden så kommer du inte få ditt snabblån beviljat. Läs mer om lån med skulder hos Kronofogden.
  • Privatlån – Privatlån hos vanliga traditionella storbanker kan vara riktigt trixigt att få lån hos om man har anmärkningar. Det finns så klart möjligheter, men då kommer banken göra en individuell bedömning om man är lämplig att låna eller inte.

 

För många kreditupplysningar hos UC

Det finns en anledning till varför så många eller de flesta långivare på nätet inte använder sig av UC (Upplysningscentralen) när de gör en kreditupplysning. Kunderna har sagt sitt och uppskattar inte sättet som UC fungerar idag och undviker gärna UC helt och hållet.

För många förfrågningar hos UC kan utan enkelt påverka din kreditvärdighet negativt och är också ett vanligt förekommande hos många låntagare. Vårat tips är att undvika snabblån som använder sig av UC då det kan göra mer skada än nytta.

Varje gång du ansöker om ett lån så kommer informationen att sparas hos UC även om lånet inte blir beviljat. Denna information sparas i 12 månader hos UC från då kreditupplysningen utfördes och är du en person som ofta eller har försökt ta lån flera gånger de senaste 12 månaderna så har det garanterat försämrat din kreditvärdighet.

Dålig kreditvärdighet påverkar inte bara möjligheten till att låna utan det gäller alla typer av tjänster där det görs kreditupplysningar så som t.ex. tecknande av nytt mobilabonnemang.

 

En begränsad / låg inkomst är svårt, men inte omöjligt

Vi alla kan råka ut för att få en låg inkomst och detta kan bero på flera anledningar i livet, saker som man många gånger inte kan påverka eller förhindra. Några exempel skulle kunna vara personer som går på sjukpenning eller någon som är förtidspensionär på grund av allvarlig sjukdom, eller till och med vanliga pensionärer.

En inkomst måste man ha för att överleva i vårat samhälle och när det kommer till lån så måste man också ha en nuvarande inkomst för att kunna få ett lån beviljat. Personer som har dålig inkomst redan måste vända sig till långivare som gör individuella bedömningar som kan titta på en enskilds persons ekonomi och göra en bedömning.

Dessa långivare har inte något speciellt krav på en viss inkomst utan kommer räkna på hur ens personliga situation ser ut för att sedan göra en bedömning om det är rimligt eller inte. En vanlig bank som utfärdar privatlån har sina färdiga tabeller som de följer, så här mycket man måste tjäna, ett barn kostar så här mycket. Når man inte upp till deras högt räknande kalkyler så får man inget lån.

Långivare på nätet som gör individuella bedömningar följer inte samma tabeller som storbankerna använder utan tar hänsyn till låntagarens egna livssituation när de gör en bedömning.

 

Att få ett lån är ingen mänsklig rättighet

Att få ett lån beviljat är ingen mänsklig rättighet och det är faktiskt helt upp till långivaren om lånet ska bli beviljat eller inte. Vissa kanske tycker de har en bättre kreditvärdighet än vad de egentligen har och för långivaren så räcker det inte att låntagaren lovar att betala tillbaka då det bara är några ord utan några som helst bevis på personen betalningsförmåga.

Alla långivare gör och måste göra en kreditupplysning enligt den Svenska lagen och detta är också det enda sättet för långivaren att få fram riktiga bevis kring en persons betalningsförmåga.

Storbankerna har högre krav på sina privatlån, men de har också betydligt bättre villkor och lägre ränta. Snabblån ställer inte lika höga krav och är inte alls lika svårt att få lån från. Nackdelen är så klart den höga räntan och avgifterna, men det är för att täcka upp de risker det finns med att låna ut just snabblån.

Har du problem med att få till ett vanligt privatlån från t.ex. Swedbank eller Handelsbanken så är det kanske inte slutet med möjligheten till lån. Skulle dock en långivare neka ett snabblån så ser det inte lika ljust ut och antagligen ligger där något till grund varför snabblånet inte blev beviljat.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.