Tar man SMS-lån med SMS?

Hur är det egentligen med SMS-lån via SMS?

De flesta långivare som erbjuder SMS-lån kan inte ens ta emot SMS förfrågningar och det enda sättet för att kunna ta ett lån hos långivaren är att ansöka genom deras hemsida. Så varför de använder denna benämning är för att de helt enkelt vill marknadsföra tjänsten som enkel och snabb.

Vi konsumenter känner till SMS-lån benämningen och skulle de ändra det till något annat som t.ex. mobillån som ibland används så blir många konsumenter fundersamma kring vad det egentligen är. Det är därför som benämningen SMS-lån finns kvar än idag, för det är det som vi alla känner till idag.

Att bara byta över till ordet snabblån är heller ingen bra lösning då snabblån har blivit ett samlingsord för olika låneformer som ger snabba utbetalningar. Mikrolån används ibland och det passar ju bra så länge SMS-lånet är av lägre belopp, men idag går det att ta SMS-lån upp till 70 000 kronor.

 

Finns det då långivare som erbjuder SMS-lån via SMS?

Visst finns där långivare som verkligen lever upp till SMS-lånets benämning, men man måste så klart känna till precis vad som SMSet ska innehålla för att låneansökan ska bli korrekt.

Har man aldrig tagit ett SMS-lån hos en långivare så är det nästan helt omöjligt att veta vad man måste skriva i SMSet för att det ska bli korrekt. För att kunna ta del av vilka uppgifter som krävs i SMSet så måste man besöka långivarens hemsida, men då kan man nästan lika bra ansöka direkt på hemsidan. Svaret på låneansökan kommer ändå skickas ut via SMS och vissa fall går det också att bekräfta via SMS, men oftast görs det via BankID.

Så hur fungerar det egentligen att låna via SMS?

Rent generellt så skickar du ett SMS direkt till långivarens nummer med ordet ”lån” och sedan lånebeloppet, men du måste också inkludera ditt personnummer för att det ska fungera. Även bankkonto uppgifter kommer krävas och hur det ska matas in skiljer sig mellan långivarna.

Långivaren gör då en kreditupplysning som de alltid gör även om det är utan UC och gör då en bedömning om SMS-lånet kan gå igenom eller inte. Långivaren skickar ut att ansökan är godkänd och du får möjligheten till att svara på SMSet om du accepterar lånet eller inte.

När väl du har bekräftat att du vill ha SMS-lånet så svarar långivaren på SMS om när / hur lånet kommer betalas ut och när du kan förvänta dig pengarna på kontot.

 

Det klassiska SMS-lånet har utvecklats till det bättre

Den tekniska utvecklingen går framåt med hästlängder nästan varje år och det är inte längre så smidigt att teckna SMS-lån med just SMS. Det är oftast mycket enklare att surfa in på hemsidan direkt i mobilen och göra ansökan där i stället och med ett BankID direkt i mobilen så går det att ansöka om SMS-lån även på resande fot.

Det kanske var enklare att ansöka om SMS-lån via SMS förr i tiden, men utvecklingen har gjort att det nu är jobbigare med SMS jämfört med webbläsaren i mobilen. När SMS-lån kom ut på marknaden 2006 så var i princip alla hemsidor ej mobilvänliga och då vart det enklare med SMS.

Tiden har förändrat snabblånemarknaden avsevärt och detta är nog inte det sista som förändras i den nära framtiden. Framförallt undergår hela snabblånebranschen stora förändringar varje år med enklare bättre lånetjänster, men också nya intressanta låneformer.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.