Vilka är de billigaste snabblånen?

Idag går det att komma över snabblån med väldigt låga kostnader och för någon som inte har tecknat så många snabblån överhuvudtaget så finns det gott om långivare som erbjuder räntefria snabblån.

De flesta som inte är insatta i SMS-lån / snabblånebranschen är oftast snabba med att visa sitt missnöje genom att yttra sig om den höga räntan på flera hundra eller tusen procent. Att jämföra effektiv ränta med vanligt ränta är direkt missledande och allting blir otroligt fel.

Den effektiva räntan som beräknas per år i stället för just den perioden man lånar blir snabbt hög om man räknar per 12 månader. Ett bra exempel är om man skulle tillämpa effektiv ränta på t.ex. hotellrum. Ett hotellrum hyrs inte per år utan hyrs endast ett par dagar och då använda effektiv ränta som ett jämförelsepris blir snabbt väldigt vilseledande.

 

Ny kund? – finns inget billigare än ett snabblån som är räntefritt

Om du är en person som nästan aldrig tar några snabblån överhuvudtaget så har du stora valmöjligheter. Det finns relativt många långivare som erbjuder räntefria snabblån idag och dessa erbjudanden finns endast till för nya kunder.

Oftast är det räntefria snabblånet endast räntefritt upp till 30 dagar och det är väldigt ovanligt att se långivare som erbjuder längre löptider. Dock finns det lånebelopp från 500 till 10 000 kronor som är räntefritt i 30 dagar.

En liten varning för räntefria snabblån

  • När du tittar på räntefria snabblån så var noga med att kolla upp om långivaren tar ut några andra avgifter så som t.ex. uppläggningsavgift eller administrationskostnader. Ett räntefritt lån på 1 000 kr med en administrationskostnad på 280 kr gör att lånet blir ganska dyrt trots allt. Däremot kan det vara okej att betala 150 kr i uppläggningsavgift på ett 10 000 kronors lån. De bästa långivarna erbjuder dock helt räntefritt och utan några andra avgifter.
  • När du lånar 5 000 kr eller mer under 30 dagar så fundera ordentligt över din betalningsförmåga. Att betala av 5 000 kr under 30 dagar är ganska mycket pengar att betala vid ett tillfälle endast. Så planera ordentligt hur du ska betala tillbaka pengarna i slutet av månaden.

Jämför alla räntefria snabblån

 

SMS-lån i all ära, men idag är kontokredit det billigare alternativet

Vanliga SMS-lån har länge varit låneformen som har levererat snabblån överhuvudtaget, men marknaden förändras hela tiden. Det vanliga SMS-lånet har funnits sen 2006 då det slog igenom, men sedan dess har det dykt upp en liknande låneform med flexiblare löptider och lägre räntekostnader.

Det vi pratar om är är så kallad kontokredit d.v.s. ett kreditkonto på nätet som du sedan själv styr över. T.ex. så ansöker du om en kreditsumma på kontokrediten och denna kostar oftast inget tills att du väljer att ta ut några pengar. Om kontokrediten är på 5 000 kr så kan du välja att plocka ut endast 1 000 kr när det behövs och det är endast på beloppet du plockar ut som du betalar ränta på.

Den resterande krediten ligger vilandes tills nästa gång du vill överföra pengarna från kontokrediten till ditt vanliga bankkonto.

Räntekostnaderna för denna typ av snabblån är oftast betydligt lägre än ett vanligt SMS-lån och du får friheten att själv styra över vilka belopp du vill plocka ut, men också själva amorteringen på krediten du plockar ut.

Själva amorteringstiden på det du lånar är speciellt flexibel i jämförelse med ett SMS-lån. Det är ungefär som om du köper något på kredit genom Klarna, på fakturan finns där alltid ett lägsta belopp att betala för månaden. Precis så är det på kontokredit och vanligtvis så måste man betala minst 500 kr eller 10% av det beloppet man har plockat ut från kontokrediten.

Jämför kontokredit här

Tips

Försök undvika betala minimibeloppet varje månad och i stället försök betala av kontokrediten så fort som möjligt. Drar du på amorteringstiden under flera månader så kommer kontokrediten inte bli billigare än ett vanligt SMS-lån. Fokuset måste alltid ligga på att avbetala lånet så fort som möjligt för att undvika onödiga räntekostnader.

Flexibilitet kommer alltid med eget ansvar och flexibiliteten med amorteringstiden på kontokrediten gör att man kan få ner månadskostnaden under de månader då det är extra tufft med privatekonomin.

 

 

Använd vår lånejämförelsetjänst för snabblån och kontokredit

Det bästa du kan göra är helt enkelt att använda vår egna lånejämförelsetjänst för snabblån för att hitta den bästa räntan på det önskade lånebeloppet. Denna jämförelsetjänst jobbar vi aktivt med hela tiden för att säkerställa så jämförelsen är så korrekt som möjligt och under hösten av 2017 kommer där komma en hel del intressant finesser till jämförelsen.

Vår lånejämförelsetjänst har som mål att kunna lista alla de långivare som finns inom snabblån och kontokrediter. I dagsläget har vi ungefär 90% av vad som finns i branschen och förhoppningsvis så ska vi kunna pressa detta lite högre i framtiden. Målet just nu är att leverera en jämförelsetjänst som visar korrekta priser till våra besökare.

Det ska vara enkelt att jämföra snabblån för alla som är ute efter att ta ett snabblån eller privatlån.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.