Låna 15000 kr

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Det finns lite olika sätt för att låna just 15000 kr och när det kommer till mindre belopp som detta så är alla lån utan säkerhet, ett så kallat blancolån.

Idag är det till största del inga problem med att låna 15000 kr även om man har någon eller några betalningsanmärkningar så länge de är äldre än 6 månader och att man faktiskt har en fast inkomst.

Lite beroende på vilket lånealternativ man väljer så går det att låna 15000 kr utan UC kontroll, men då måste man ta ett vanligt snabblån. Vill man ta ett privatlån så tar alla långivare kreditupplysningen genom UC för att säkerställa så att låntagaren har goda betalningsmöjligheter.

15000 kr borde ändå ses som ganska mycket pengar att låna genom ett snabblån och därför är det extra viktigt att räkna på en budget innan man ansöker om lånet. För på något sätt ska lånet betalas tillbaka till långivaren.

 

Har du betalningsanmärkningar? – Du har fortfarande möjlighet till att låna 15000:- även som privatlån

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

För att kunna låna 15000 kronor så krävs det att man faktiskt har en fast månadsinkomst och alla långivare tar någon form av kreditupplysning då de enligt lag måste göra en upplysning på kunden.

Nästan alla långivare inom privatlån nekar personer som har betalningsanmärkningar omgående, men det finns ändå låneförmedlare som tillåter just detta. Det är verkligen inte vanligt men det finns att hitta om man letar lite.

Det vanligaste är dock att man tar ett snabblån när man har en betalningsanmärkning och inom snabblånebranschen är det väldigt vanligt att långivaren tillåter detta. Faktum är att över 50% av alla långivare inom snabblån / SMS-lån tar emot låntagare trots detta.

Så även om du har råkat dra på dig en betalningsanmärkning eller två så finns det goda chanser på att du kan få lån även på större belopp som 15000 kr.

 

Utan UC med snabblån och med UC med privatlån

Det är inget konstigt att vanliga banker använder sig av just UC vid kreditupplysning och det finns en särskild anledning till varför de använder just UC. De flesta storbanker äger nämligen företaget bakom UC (Upplysningscentralen).

Ansöker du om ett vanligt privatlån så kan du enkelt räkna med att kreditupplysningen sker genom UC och i vissa fall andra liknande kreditupplysningsföretag. Som de flesta vet om så är det aldrig en bra idé att få för många registrerade kreditupplysningar hos UC.

Läs mer om lån utan UC

Tar du däremot ett snabblån eller ett så kallat SMS-lån så är det nästan ingen långivare som tar kreditupplysning genom UC. Detta är ett stort plus för den som gärna undviker UC-registret.

För vissa kanske det anses konstigt att vilja undvika UC överhuvudtaget, men faktum är att för många kreditupplysningar i registret kan skada ens kreditvärdighet väldigt negativt. Så har man planer på att öppna någon abonnemang eller kunna ta lån inom de närmsta åren så är det alltid en bra idé att undvika UC.

Som sagt de flesta långivare inom snabblån / SMS-lån tar inte kreditupplysningen genom UC.

 

Låna 15000 kr med direkt utbetalning till ditt bankkonto

Det här är en högkostnadskredit
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Tar du ett privatlån så kan du nog enkelt räkna med ett par dagar till en vecka för att få lånet utbetalt till ditt bankkonto. Tar du ett snabblån från en långivare som erbjuder direkt utbetalningar så kan du få pengarna på kontot redan samma dag som du ansöker.

Det finns dock lite krav för att direkt utbetalningar ska fungera vid lån på 15000 kr och det är att man väljer rätt långivare som stödjer just denna finess. Det är också så att långivaren måste använda samma bank som du själv gör för att lånet ska kunna betalas ut omedelbart / snabbt.

Det finns dock långivare som stödjer direkt utbetalningar för de flesta svenska banker så som Nordea, Handelsbanken, Swedebank, SEB, Danske Bank med flera.

För att kunna få ut hela lånet på 15000 kr omgående så måste du välja en långivare med direkt utbetalning och göra låneansökan under kontorstid. För annars är chansen stor att snabblånet betalas ut nästkommande vardag.

För de flesta personer så räcker det med att få lånet utbetalt redan nästkommande vardag.

 

Amortering av 15000 kr – Skapa en snabb budget

Det bästa du kan göra innan du ansöker om ett lån hon någon långivare är att faktiskt skapa en budget för hur du ska betala av lånet. Det är också en bra idé att vara generös i sin uträkning då budgetar har en tendens att spricka.

Var speciellt generös på amorteringsperioden då det nästan alltid dyker upp någon eller några oförutsedda utgifter vissa månader. Det värsta som kan hända är att du drar på dig onödiga påminnelseavgifter eller inkassokrav som drar upp priset på lånet ytterligare.

Det fina med enkla lån är att man kan förtidslösa lånen när man vill så även om du har valt en lång amorteringstid så kan du förtidslösa lånet relativt snabbt utan någon kostnad.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.