Låna 80000 kr

Det bästa sättet att låna 80 000 kr är att helt enkelt gå igenom en låneförmedlare och det är på grund av flera anledningar. En låneförmedlare hjälper dig att hitta det billigaste lånet utan att du behöver göra ytterligare kreditupplysningar.

Det många inte känner till är att för många kreditupplysningar kan skada möjligheten till fortsatta lån, men också höja risken d.v.s. försämra ens kreditvärdighet. Detta kan leda till att lånen blir dyrare då risken ökar men också att banken faktiskt kan neka lånet.

En kreditupplysning finns kvar hos UC i hela två år så det är alltid bra att undvika så många kreditupplysningar som möjligt om man går i planerna att ansöka om ett lån.

 

Låna 80 000 kronor genom en låneförmedlare och undvik massa problem

Vi rekommenderar att man går igenom en låneförmedlare direkt när det kommer till så här stora privatlån och med en låneförmedlare kan man enkelt hitta det lägsta priset. Det går inte att själv göra denna jämförelse hos de olika bankerna då det tas en kreditupplysning vid varje tillfälle som en låneansökan görs. Det är också därför som låneförmedlare har kommit till överhuvudtaget.

När du gör din låneansökan på 80 000 kr hos en låneförmedlare så kontaktar de alla sina samarbetspartners för att sedan registrera alla erbjudanden från de olika bankerna. Dessa erbjudanden från olika banker och kreditinstitut registreras i ett system som låneförmedlaren administrerar och det är också denna tjänst som du får tillgång till. I denna onlinetjänst kommer du kunna se alla erbjudanden d.v.s. lånebeloppet, ränta, löptid med mera.

I denna onlinetjänst kan du själv kolla över de erbjudanden som har kommit in och efter att par dagar så ska alla banker / kreditinstitut har svarat på låneförfrågan från låneförmedlaren. Därefter kan du välja fritt vilket erbjudande som passar dig bäst och gå vidare med att slutföra låneansökan.

En låneförmedlare kostar oftast inget, i alla fall inget som du själv kan se när du gör ansökan. Det är så klart uppenbart att låneförmedlaren får något från banken som väljs. Det är i alla fall något som du inte behöver bry dig om när du gör låneansökan och faktum är att många gånger så är erbjudanden från en låneförmedlare bättre än om man själv skulle gå direkt till banken.

 

Låneförmedlare accepterar personer med betalningsanmärkningar i vissa fall

Privatlån och betalningsanmärkningar har länge varit väldigt tabu i branschen. Det är inte många banker som vill röra i ärenden där personen har en betalningsanmärkning och nu på senare år har det börjat öppnas upp något även för detta.

En låneförmedlare har oftast ett väldigt brett samarbete med många banker och andra kreditgivare, därför kan de också erbjuda privatlån till personer med betalningsanmärkningar.

Vem som helst kan egentligen åka på en betalningsanmärkning efter en miss eller slarv och det säger egentligen inte så mycket om en persons övriga privatekonomi. En person som har en betalningsanmärkning kan egentligen har väldigt goda betalningsmöjligheter, men har slarvat med räkningarna vid något tillfälle.

Så även om du vill låna 80 000 kr med en betalningsanmärkning så finns där hopp, men du kan vara säker på att låneförmedlaren kommer kolla upp extra noga så att där finns betalmedel för att betala lånet.

 

Amorteringstid när du lånar 80 000 kr

Detta är så klart jättesvårt att säga exakt vilken löptid du behöver ha på ett sådant lån och alla personer har olika förutsättningar för avbetalning. Vi kan dock nämna att det vanligaste felet folk gör är att välja en alldeles för kort löptid på lånet som ofta skapa onödig stress på ens privatekonomi.

Att låna 80 000 kr med en alldeles för kort löptid kan blir ett enormt problem om månadslönen precis går runt exakt varje månad under en till tvåårs period. Detta skapar väldigt hög stress på ens vardag och är helt onödig.

Vårt tips är att välja en längre löptid på lånet och sedan sätta undan pengar som blir över varje månad som kan användas till att betala av lånet i en snabbare takt. Då har man helt plötsligt utrymme för oförutsedda utgifter vissa månader och de pengar som blir över vid månadsskiftet väljer man att betala av på lånet.

Detta är det bästa sättet för att skapa marginaler och känna att man kan styra lite kring hur lånet ska amorteras av. Det är viktigt att kunna känna att man faktiskt styr över amorteringen kring lånet.

Copyright © 2017, AlltOmSnabblån.se.